ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2.10.2019

ΠΟΕ - ΔΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Αθήνα 14.10.2019

Αρ. Πρωτ.: 1532

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ

ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2.10.2019

 

Την Τετάρτη 2.10.2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΟΕ-ΔΟΥ με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο.

Από την πλευρά της ΠΟΕ-ΔΟΥ  τέθηκαν τα εξής θέματα:

  1. Διατυπώθηκε η θέση της ΠΟΕ-ΔΟΥ για το μισθολόγιο και τα εργασιακά θέματα και ζητήθηκε η συνδρομή του υπουργού στην διεκδίκηση του ειδικού μισθολογίου. Ζητήθηκε η μισθολογική εξομοίωση όλων των νέων συναδέλφων που δεν παίρνουν την προσωπική διαφορά. Επιπλέον εισηγηθήκαμε την ψήφιση διάταξης για διόρθωση των στρεβλώσεων και των ανισοτήτων που έχουν παρουσιαστεί κατά την απόδοση της προσωπικής διαφοράς σε ορισμένες κατηγορίες συναδέλφων (κατόχους μεταπτυχιακών, αναγνώριση προϋπηρεσίας, επίδομα παραμεθορίου κλπ).
  2. Ζητήσαμε την αναβάθμιση του ΣΔΟΕ με την επαναφορά των φορολογικών αντικειμένων σε αυτό όπως και την ελεύθερη μετακίνηση από το ΣΔΟΕ προς την ΑΑΔΕ και το αντίστροφο (με απλή μετάθεση και όχι με κινητικότητα). Διατυπώσαμε  την επίσημη θέση της Ομοσπονδίας που αποτελεί και συνεδριακή απόφαση για επανένωση του κλάδου  ΑΑΔΕ-ΣΔΟΕ-ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ. Ζητήθηκε η ενίσχυση των Κτηματικών Υπηρεσιών με προσωπικό.
  3. Ζητήσαμε την συνδρομή του υπουργού για την επίλυση του σοβαρού θέματος της εξεύρεσης κατάλληλων κτιρίων για την στέγαση των υπηρεσιών μας και εισηγηθήκαμε να γίνει πιο ευέλικτη η διαδικασία επιλογής των κτιρίων. Εκφράσαμε την αντίθεσή μας για τον τρόπο που σχεδιάζονται και γίνονται οι συγχωνεύσεις από την ΑΑΔΕ .
  4. Δηλώσαμε την αντίθεσή μας στην επιχειρούμενη από την ΑΑΔΕ «αξιολόγηση» του προσωπικού και αιτιολογήσαμε τις θέσεις μας αναφέροντας τα σημαντικά προβλήματα και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην ΑΑΔΕ (έλλειψη προσωπικού, υλικοτεχνικής υποδομής, αδιαφάνεια στις υπηρεσιακές μεταβολές και στην επιλογή Προϊσταμένων). Ζητήσαμε όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές να γίνονται από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Ενημερώσαμε για τους νέους συναδέλφους  από την περιφέρεια που φοιτούν στην Ακαδημία και είναι υποχρεωμένοι να επωμισθούν οι ίδιοι τις δαπάνες διαβίωσής τους στην Αθήνα και ζητήσαμε να βρεθεί μια λύση. Ζητήσαμε την ενίσχυση της Φορολογικής Ακαδημίας και δηλώσαμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στην ανάθεση εκπαίδευσης των συναδέλφων σε ελεγκτικές εταιρείες.
  5. Ζητήσαμε νομοθετική πρωτοβουλία για την ρύθμιση των δανείων των συναδέλφων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο κ. Υφυπουργός απάντησε τα εξής:

  • Για το θέμα του μισθολογίου δεσμεύθηκε να μεταφέρει τις θέσεις μας στους αρμόδιους για τις δαπάνες υπουργούς . Για την μισθολογική εξομοίωση δήλωσε ότι η θέση του είναι πως δεν μπορεί εργαζόμενοι που κάνουν την ίδια δουλειά να αμείβονται με διαφορετικό τρόπο. Δεσμεύθηκε να εξετάσει την επίλυση του προβλήματος των αδικιών που έχουν παρουσιαστεί στην απόδοση της προσωπικής διαφοράς και την διαφορετική μεταχείριση των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών.
  • Για το ΣΔΟΕ δήλωσε ότι καταργήθηκε ο Ειδικός Γραμματέας που ήταν πολιτικό πρόσωπο και έγινε Γενική Διεύθυνση με Γενικό Διευθυντή μέσα από μόνιμο προσωπικό που θα ορίζεται από τις διαδικασίες που ισχύουν σε όλο το δημόσιο τομέα. Όλες οι αρμοδιότητες του ΣΔΟΕ θα καθορισθούν στον νέο οργανισμό που θα γίνει.
  • Για την εξεύρεση κτιρίων δήλωσε ότι η πρόθεσή του είναι να αξιοποιηθούν κτίρια του δημοσίου και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει πιο ευέλικτη η διαδικασία εκμίσθωσης κτιρίων.
  • Για τα δάνεια των συναδέλφων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δήλωσε ότι έχει εισηγηθεί για την μείωση του επιτοκίου.

Κατεβάστε και εκτυπώστε το ενημερωτικό σημείωμα εδώ