Καθολική απαγόρευση πολιτικών προσώπων σε offshore με τροπολογία μετά την γενική κατακραυγή για την επίμαχη διάταξη του πολυνομοσχεδίου.

offshore aygh

01/06/2016

offshore aygh

Μετά τους κλυδωνισμούς που προκλήθηκαν για το θέμα της ρύθμισης για τις offshore, με τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και το πρωτοσέλιδο της “Αυγής”, η οποία έβγαλε οφσάιντ την κυβέρνηση για το ζήτημα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, ανακοίνωσε την κατάθεση τροπολογίας που θα απαγορεύει και θα θεωρεί ασυμβίβαστη τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων στη διοίκηση ή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών με έδρα εκτός της χώρας.

Η τροπολογία θα απαγορεύει και θα θεωρεί ασυμβίβαστη τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, δηλαδή μελών της κυβέρνησης, βουλευτών, αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, των ευρωβουλευτών, γενικών γραμματέων, περιφερειαρχών και δημάρχων, στη διοίκηση ή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών με έδρα εκτός της χώρας. Η απαγόρευση θα είναι γενική και καθολική δηλαδή, δεν θα αφορά γενικώς και αορίστως τη συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες, οι οποίες ήταν και εξακολουθεί να είναι αδύνατον να οριστούν νομικά.

Πηγή: www.imerisia.gr