“45 ΜΑΣΤΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΞΗΝΤΑ ΜΑΘΗΤΑΔΕΣ” η απόφαση για την ΜΕΤΑΦΟΡΑ των υποθέσεων από το ΣΔΟΕ στην ΓΓΔΕ.

metafora ypothesevn apo SDOE se GGDE

03/10/2016

metafora ypothesevn apo SDOE se GGDE

Δεκαοκτώ επιτροπές και καμιά εικοσιπενταριά χιλιάδες πρωτόκολλα προβλέπει η απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή για τα επονομαζόμενα «ορφανά» του ΣΔΟΕ.

Όπου «ορφανά» βάλτε τις περίπου 25.000 υποθέσεις οι οποίες έχουν μείνει εδώ και έναν χρόνο στα αζήτητα, διότι με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων φορολογικού και τελωνειακού ελέγχου από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ, μεταφέρθηκαν μόνο οι πιο καυτοί φάκελοι και ξέμειναν οι υπόλοιποι.

Με διάταξη νόμου το περασμένο καλοκαίρι και οι υποθέσεις αυτές, οι περίπου 25.000, μεταφέρονται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Δεν χρειάζεται να σας πω ότι ο Πιτσιλής δεν πετάει από τη χαρά του που θα φορτωθεί ένα κάρο παλαιές υποθέσεις με πολλή ήρα, αλλά ενδεχομένως και αρκετό σιτάρι, όταν ήδη η ΓΓΔΕ έχει χιλιάδες δικές της υποθέσεις να τρέξει.

Εν πάση περιπτώσει, βγήκε η απόφαση για τη μεταφορά και προβλέπει ότι ανά την Ελλάδα θα συγκροτηθούν 18 επιτροπές παραλαβής, κάθε μία εκ των οποίων θα συντάσσει πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής για κάθε υπόθεση που παραλαμβάνει με αρχείο σε φυσική μορφή παρακαλώ (να δω πού θα τη βάλουν τόση χαρτούρα).

Τα CD θα παραλαμβάνονται μόνο εφόσον είναι read only, όχι επανεγγράψιμα δηλαδή, και αφού νωρίτερα μπει το CD στον υπολογιστή, διαπιστωθεί ότι παίζει και δεν είναι μούφα και καταγραφούν τα στοιχεία στον σκληρό δίσκο. Τα δε αρχικά CD θα μονογράφονται από τα μέλη της Επιτροπής.

Η απόφαση Πιτσιλή λέει στους ανθρώπους (54 άτομα συνολικά) που ορίστηκαν να τρέξουν τις επιτροπές να κάνουν όσο πιο γρήγορα μπορούν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Βάζω και στοιχήματα για το πόσοι μήνες θα χρειαστούν!

Συγκεκριμένα, η απόφαση προβλέπει τη διαδικασία με την οποία θα μεταφερθούν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων φορολογικές υποθέσεις οι οποίες είχαν παραμείνει στο αρχείο του ΣΔΟΕ μετά την ανακατανομή των αρμοδιοτήτων στους φορολογικούς ελέγχους.

 

Επιπλέον, η απόφαση προβλέπει τη συγκρότηση 18 επιτροπών παραλαβής των υποθέσεων ανά την Ελλάδα οι οποίες θα απασχολήσουν συνολικά 54 τελωνειακούς και εφοριακούς υπαλλήλους.

 

Οι Επιτροπές παραλαβής θα πρέπει να συντάσσουν πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής για κάθε μία εξ αυτών των υποθέσεων, επιβεβαιώνοντας εκ νέου την αξιολόγησή τους (με βαθμό ενδιαφέροντος από το 1 έως το 4).

 

Ειδικότερα, η απόφαση ορίζει ότι κάθε Επιτροπή Παραλαβής της Γ.Γ.Δ.Ε. παραλαμβάνει το φυσικό αρχείο των υποθέσεων που τηρούνται, από αντίστοιχη Επιτροπή παράδοσης της Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε. Η κάθε υπόθεση παραλαμβάνεται συνοδευομένη, κατά περίπτωση, με το σύνολο των δεδομένων και στοιχείων (εντύπων και ηλεκτρονικών) που τη διαλαμβάνουν.

 

Για την παράδοση – παραλαβή κάθε υπόθεσης συντάσσεται σχετικό «Πρωτόκολλο Παράδοσης – Παραλαβής». Κατά τη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής οι τελευταίοι υπεύθυνοι ελεγκτές που η οργανική τους θέση μεταφέρθηκε στη Γ.Γ.Δ.Ε., παρίστανται και συνδράμουν την Επιτροπή Παραλαβής στην παραλαβή των υποθέσεων που χειρίζονταν.

 

Ειδική διαδικασία προβλέπεται για την παραλαβή στοιχείων που έχουν αποθηκευτεί σε CD.

Διαβάστε και κατεβάστε την απόφαση για την μεταφορά των υποθέσεων από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ εδώ 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ