ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Το ΟΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας εκφράζει την αντίθεσή του στις συγχωνεύσεις ΔΟΥ στη Θεσσαλονίκη.

oikonomiko epilethrio 3o PT

28/02/2018

oikonomiko epilethrio 3o PT 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
OIKONOMIKO EΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση του 3ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος εκφράζει την αντίθεσή της στα επιχειρούμενα σχέδια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων περί συγχωνεύσεων Δ.Ο.Υ της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.     

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα ελεύθεροι επαγγελματίες, λογιστές, φοροτέχνες, επιχειρηματίες και απλοί πολίτες είναι αναγκασμένοι να επισκέπτονται τις Δ.Ο.Υ. και συχνά να μετακινούνται από τη μία Δ.Ο.Υ στην άλλη για να εξυπηρετηθούν. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Δ΄ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης η οποία από το 2013 είναι διαιρεμένη σε τρία διαφορετικά κτίρια με απόσταση 500 μέτρων το ένα από το άλλο.    

Η περαιτέρω επιβάρυνση των παμπάλαιων, ακατάλληλων κτιρίων που στεγάζουν τις Δ.Ο.Υ και δεν πληρούν τις στοιχειώδεις συνθήκες για την ορθή εξυπηρέτηση του πολίτη και την αξιοπρεπή εργασία των εφοριακών υπαλλήλων, θα επιφορτίσει τη δύσκολη καθημερινότητα όλων μεγιστοποιώντας τις ουρές, την ταλαιπωρία και το διοικητικό και λειτουργικό κόστος. 

Όσο ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών της Φορολογικής Διοίκησης παραμένει ένα όνειρο απατηλό και η διεύρυνση των αυτοματοποιημένων διαδικασιών δεν αρκεί για να απαλλάξει όλους τους εμπλεκόμενους από την υποχρέωση αυτοπρόσωπης παρουσίας, το συγκεκριμένο σχέδιο συγχωνεύσεων θα εντείνει τα ήδη τεράστια προβλήματα και τελικά θα υποβαθμίσει την ποιότητα εξυπηρέτησης.