Το Ο.Ε.Ε. – Κεντρικής Μακεδονίας ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ με τον πιο έντονο τρόπο τα περιστατικά βίας και τους προπηλακισμούς δημοσίων υπαλλήλων.

oikonomiko epimelhthrio 1

23/02/2017

oikonomiko epimelhthrio 1

Το περφερειακό τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου εξέδωσε Δελτίο Τύπου με αφορμή τα γεγονότα εναντίον υπαλλήλων του ΥΠ.ΟΙΚ. που έλαβαν χώρα το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη (δείτε εδώ)

Με τον πιο έντονο τρόπο καταδικάζει το Οικονομικό Επιμελητήριο Κεντρικής Μακεδονίας τα περιστατικά βίας και τους προπηλακισμούς δημοσίων υπαλλήλων κατά τη διάρκεια φορολογικών ελέγχων, που, όπως υποστηρίζει, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν λάβει διαστάσεις.

Σημειώνεται ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης  ζητεί τη συνδρομή της ΕΛΑΣ για τη διενέργεια ελέγχων στα νυχτερινά κέντρα με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε σε νυχτερινό μπαρ, επί της οδού Βαλαωρίτου, όπου καταστηματάρχης και θαμώνες πέταξαν έξω τα μέλη κλιμακίου της Υποδιεύθυνσης Ερευνών Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Βόρειας Ελλάδας, κατά τη διάρκεια φορολογικού ελέγχου.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
OIKONOMIKO EΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τα περιστατικά βίας και τους προπηλακισμούς δημοσίων υπαλλήλων κατά τη διάρκεια φορολογικών ελέγχων, που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν λάβει διαστάσεις.

Η φορολογική βαρβαρότητα των τελευταίων ετών που έχει χτυπήσει αλύπητα την αγορά, δεν αποτελεί το άλλοθι για τη νομιμοποίηση της παρεμπόδισης φορολογικών ελέγχων και τη μη εφαρμογή του νόμου.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο ως φορέας στηρίζει κάθε προσπάθεια προστασίας των συμφερόντων του δημοσίου, εμπέδωσης του πνεύματος τήρησης της δημόσιας τάξης και απρόσκοπτης ολοκλήρωσης των προληπτικών ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

Ζητούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και τις Αρμόδιες Αρχές να μεριμνήσουν ώστε να προστατευτούν τα μέλη μας επιστήμονες οικονομολόγοι από αυτά τα λυπηρά φαινόμενα κατά τη διάρκεια άσκησης του καθήκοντός τους.  
  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΠΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ