Μιχάλης Κούπκας «Επίθεση σε εφοριακό ισοδυναμεί με επίθεση σε κάθε νοικοκυριό»

Μιχάλης Κούπκας «Επίθεση σε εφοριακό ισοδυναμεί με επίθεση σε κάθε νοικοκυριό»

«Επίθεση εναντίον εφοριακού υπαλλήλου ισοδυναμεί με επίθεση εναντίον κάθε ελληνικού νοικοκυριού που προσπαθεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του», τονίζει σε δήλωση του ο Πρόεδρος των Εφοριακών Ν. Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής για την επίθεση που δέχτηκαν εφοριακοί από οδηγό φορτηγού.

Με αφορμή το σημερινό περιστατικό βίας από οδηγό φορτηγού εναντίον ελεγκτών της ΑΑΔΕ στην περιοχή της Κρήτης κατά τη διάρκεια φορολογικού ελέγχου, ο Πρόεδρος των Εφοριακών Ν. Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής κ. Κούπκας Μιχάλης δήλωνει ότι «κάθε επίθεση εναντίον εφοριακού υπαλλήλου ισοδυναμεί με επίθεση εναντίον κάθε νοικοκυριού που προσπαθεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του στις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες που όλοι βιώνουμε». Πράγματι, ο περιορισμός της φοροδιαφυγής αποφέρει περισσότερα δημόσια έσοδα στο Κράτος και τελικά λιγότερη ανάγκη επιβολής φόρων. Ειδικά στην Ελλάδα που έρευνες προσδιορίζουν την φοροδιαφυγή μεταξύ 6% έως 9% του συνολικού ΑΕΠ.

Ο κος Κούπκας υπενθυμίζει ότι από το 2018 η επίθεση σε εφοριακούς χαρακτηρίζεται ως ιδιώνυμο αδίκημα που σημαίνει ότι αποτελεί ιδιαίτερα επιβαρυντική ενέργεια για τον δράστη, επισύρει τις μέγιστες προβλεπόμενες ποινές και διώκεται αυτεπάγγελτα, δηλαδή χωρίς να απαιτείται κατάθεση μήνυσης από τους ελεγκτές

«Τέτοιου είδους θλιβερές συμπεριφορές αναδεικνύουν την ολοένα αυξανόμενη ανάγκη προστασίας των οργάνων της Φορολογικής Διοίκησης από την Πολιτεία. Καταδικάζουμε το γεγονός και κάθε μορφή βίας και στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας».