Γ.Γ.Δ.Ε.: “Σύντομα η μετεξέλιξή της σε Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων που θα λογοδοτεί μόνο στη Βουλή”.

ggde1

11/03/2016

ggde1

Στην τελική ευθεία βρίσκεται σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή η σύνταξη του νομοσχεδίου για τη νέα ανεξάρτητη φορολογική αρχή, η οποία -ας σημειωθεί- ότι αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας. 

Μιλώντας στο φορολογικό συνέδριο Athens Tax Forum, o γ.γ. υποστήριξε ότι με τη δημιουργία της ανεξάρτητης αρχής, η φορολογική διοίκηση αποκόπτεται από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία για να επιτελέσει απερίσπαστη το έργο της, αλλά επεσήμανε ότι θα υπάρχει λογοδοσία και αυτή θα είναι προς τη Βουλή των Ελλήνων. Μάλιστα έστειλε κι ένα μήνυμα ότι την ανεξαρτησία της Αρχής πρέπει να την υπηρετούν όλοι.

Παράλληλα ο κ. Πιτσιλής, προανήγγειλε δύο παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης. Όπως είπε σύντομα θα είναι έτοιμα τα νομοσχέδια και ετοιμάζονται οι υποδομές, προκειμένου η ελληνική φορολογική διοίκηση να συμμετάσχει στο δίκτυο ανταλλαγής οικονομικών πληροφοριών στο πλαίσιο σχετικής πρωτοβουλίας του ΟΟΣΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο συμφωνίας πολλών χωρών που επετεύχθη με πρωτοβουλία του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα θα λάβει σύντομα στοιχεία για το εισόδημα από χρηματοοικονομικά προϊόντα που εισπράττουν έλληνες φορολογικοί κάτοικοι στο εξωτερικό και θα αποστείλει στις ξένες χώρες στοιχεία για εισόδημα που εισπράττουν αλλοδαποί στην Ελλάδα.

Ο γ.γ. προανήγγειλε επίσης τη δημιουργία φορολογικής ακαδημίας στην οποία θα εκπαιδεύονται και θα μετεκπαιδεύονται στελέχη της φορολογικής διοίκησης.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Γ.Γ.Δ.Ε. με τα βασικά σημεία της ομιλία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, στο 12o Athens Tax Forum του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου εδώ 

Πηγή: www.capital.gr