Έκλεβε την εφορία με ειδικό λογισμικό ιδιοκτήτης παγωτατζίδικου στη Χερσόνησο

Έκλεβε την εφορία με ειδικό λογισμικό ιδιοκτήτης παγωτατζίδικου στη Χερσόνησο

Η φοροδιαφυγή τέχνας κατεργάζεται. Το… διαπίστωσαν ελεγκτές της ΑΑΔΕ όταν πήγαν για έλεγχο σε παγωτατζίδικο στη Χερσόνησο Ηρακλείου. Και εκεί βρήκαν πως ο ιδιοκτήτης είχε… επιστρατεύσει την τεχνολογία για να κλέβει την εφορία!

Επί τρεις ώρες οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ μελετούσαν το σύστημα έκδοσης αποδείξεων στο συγκεκριμένο μαγαζί. Και είδαν με τα… μάτια τους πως ο ιδιοκτήτης «έσβηνε» αποδείξεις και ουσιαστικά έκρυβε εισοδήματα από την εφορία.click4more ΑΑΔΕ: Έρχονται αυστηρές ποινές και μεγάλα πρόστιμα για όσους… σηκώνουν χέρι σε…

Τι είχε κάνει ο πολυμήχανος ιδιοκτήτης; Είχε εγκαταστήσει ένα ειδικό λογισμικό, που στο τέλοςκάθε ημέρας διέγραφε το 80% των αποδείξεων που είχαν εκδοθεί και εμφάνιζε στην εφορίαμόνον το 20% από αυτές.

Το κλιμάκιο των ελεγκτών διαπίστωσε πως μόνο σε μια μέρα το λογισμικό είχε σβήσει 291 αποδείξεις και εκτιμά ότι το τελευταίο 15νθήμερο είχαν διαγραφεί περισσότερες από 3.000 αποδείξεις.

Ο δαιμόνιος ιδιοκτήτης δεν γλίτωσε το 48ωρο λουκέτο στην επιχείρησή του. Και όχι μόνο αυτό. Τώρα, θα ελεγχθεί εξονυχιστικά τόσο για την τρέχουσα χρήση, όσο και για τις χρήσεις των προηγούμενων ετών για το εισόδημα και τον ΦΠΑ που έχει αποκρυφτεί από την εφορία.

Πηγή: www.newsit.gr