ΠΟΕ-ΔΟΥ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 30.05.2018 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠ. ΟΙΚ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Α.Α.Δ.Ε.

poedoy

22/05/2018

poedoy

 

Aθήνα 22.5.2018

Αρ. Πρωτ.: 1330

   ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ΕΥΚΛΕΙΔΗ Νίκης 5-7 Αθήνα

             2. ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ ΓΙΩΡΓΟ Πανεπιστημίου 37 Αθήνα

             3. ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ κ. ΠΙΤΣΙΛΗ ΓΙΩΡΓΟ Καρ. Σερβίας 10 Αθήνα

             4. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ κα. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ Β. Σοφίας 15 Αθήνα

 

   ΚΟΙΝ: 1. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κα. ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Καρ. Σερβίας 10 Αθήνα

             2. ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΔΟΕ κ. ΘΩΜΑΔΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟ Πειραιώς 207 & Αλκίφρονος 9 Αθήνα

             3. ΓΕΝ. Γ.ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ κ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟ Β. Σοφίας 15 Αθήνα

           

ΘΕΜΑ : ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

 

Σας γνωστοποιούμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1264/82 (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει) και του καταστατικού της ΠΟΕ-ΔΟΥ, η ΠΟΕ- ΔΟΥ σε συνεδρίασή της στις 18.4.2018 αποφάσισε ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την ΤΕΤΑΡΤΗ 30.5.2018. Σας γνωρίζουμε περαιτέρω, ότι κατά τη διάρκεια της ως άνω 24ωρης απεργίας, θα υφίσταται το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας που προβλέπεται από το άρθρο 21 του Ν. 1264/82 (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει).

Οι συνθήκες εργασίας των εφοριακών υπαλλήλων τα τελευταία χρόνια όχι μόνο δεν βελτιώθηκαν αλλά επιδεινώνονται συνεχώς.

Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού, οι μισθολογικές ανισότητες, η προβληματική μηχανοργάνωση, η πολυνομία σε συνδυασμό με την βάρβαρη φορολογική πολιτική και την αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις, συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα με συνέπεια οι υπηρεσίες μας να έχουν μετατραπεί σε εστίες κοινωνικής έντασης, συγκρούσεων, επιθέσεων κλπ.

Η δημιουργία της ΑΑΔΕ , η ένταξή μας σε περιγράμματα θέσης και η επιχειρούμενη σύνδεση μισθού με την θέση, δηλαδή η εξατομίκευση του μισθού όπως και η ατομική στοχοθεσία θα οδηγήσουν τον κλάδο μας σε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας κα ανθρωποφαγίας.

Για την αποτροπή αυτής της κατάστασης και για την μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων η διοίκηση της ΠΟΕ-ΔΟΥ συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ Γ. Πιτσιλή και αφού συζήτησε μαζί τους κοινοποίησε την συνεδριακή απόφαση της ΠΟΕ-ΔΟΥ για την διεκδίκηση ειδικού μισθολογίου με ενσωμάτωση ολόκληρης της προσωπικής διαφοράς στον μισθό χωρίς καμία απώλεια και βέβαια την εξομοίωση των αποδοχών όλων των συναδέλφων στην ΑΑΔΕ και το ΥΠΟΙΚ.

Η υπόσχεση του Υπουργού κ. Τσακαλώτου για συνολική λύση του θέματος εξακολουθεί να είναι αιτούμενο για εμάς και τον καλούμε να την υλοποιήσει.

Όσον αφορά την ΑΑΔΕ δυστυχώς οι απαντήσεις που λάβαμε, αλλά και όσα έχουν δημοσιοποιηθεί από δηλώσεις αρμοδίων, επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους και εκτιμήσεις μας για την προοπτική του κλάδου.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ στην συνεδρίασή του στις 18.4.2018 αφού εκτίμησε τα δεδομένα αποφάσισε την προκήρυξη 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την ΤΕΤΑΡΤΗ 30.5.2018 ως αντίδραση στην επιχειρούμενη αυτή σύνδεση μισθού με τα περιγράμματα θέσης, αλλά και τα πλείστα προβλήματα του κλάδου μας που ταλαιπωρούν καθημερινά όλους μας.

 

ΑΙΤΗΜΑΤΑ

1. Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην επιχειρούμενη από την ΑΑΔΕ σύνδεση μισθού με τα περιγράμματα θέσης.

2. Λέμε ΝΑΙ στην στοχοθεσία ανά οργανική μονάδα και ΟΧΙ στην ατομική στοχοθεσία.

3. Λέμε ΟΧΙ στην εργασιακή ζούγκλα που κάποιοι θέλουν να μας επιβάλλουν.

4. Διεκδικούμε την μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων στις υπηρεσίες μας (ΑΑΔΕ και ΥΠ.ΟΙΚ).

5. Απαιτούμε αξιοκρατία και διαφάνεια σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές των υπαλλήλων.

6. Απαιτούμε την άμεση αλλαγή του Νόμου για τις ποινικές, αστικές, πειθαρχικές ευθύνες για το σύνολο των εργαζομένων στις υπηρεσίες μας.

7. Απαιτούμε τουλάχιστον 3.000 νέες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, για την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών μας.

8. Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και κατ΄ επέκταση την Κυβέρνηση, να επαναξιολογήσει τη θέση του σχετικά με την ΑΑΔΕ τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση, η Φορολογική Διοίκηση πρέπει να επανέλθει υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του ΥΠ.ΟΙΚ.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

             Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ                                             ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ