ΠΟΕ – ΔΟΥ: Ανακοίνωση για το Bonus

ΠΟΕ - ΔΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Αθήνα 20.1.2020

         Αρ. Πρωτ.: 1615

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για το Bonus

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Μετά από δύο συνεχόμενα έτη παροχής του bonus για την επίτευξη των στόχων σε όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν στην ΑΑΔΕ, φέτος η διοίκηση της ΑΑΔΕ δεν προχώρησε στην υλοποίηση της, παρά το γεγονός ότι όλοι οι στόχοι της επιτεύχθηκαν.

Πριν από ένα ολόκληρο χρόνο στις 7/1/2019, η Επιστολή του Διοικητή της ΑΑΔΕ προς τους εργαζόμενους, ξεκινούσε ως εξής:

“Αγαπητές, Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Πριν από λίγες ημέρες αφήσαμε πίσω μας μια πολύ απαιτητική χρονιά. Μια χρονιά όπου κληθήκαμε, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, να ανταποκριθούμε σε πολύ υψηλούς επιχειρησιακούς στόχους και να συμβάλουμε καθοριστικά στην επόμενη ημέρα της οικονομίας της Χώρας.

Και, χάρη στις προσπάθειες όλων σας, τα καταφέραμε”

Και έκλεινε ως εξής:

“Αγαπητές Φίλες, Αγαπητοί Φίλοι,

Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω προσωπικά όλες και όλους για τις προσπάθειες που

καταβάλατε για την επίτευξη των στόχων του 2018.”

Τι πιο λογικό λοιπόν, από το να περιμένουμε ότι για μια ακόμη χρονιά, όλοι οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην ΑΑΔΕ, θα έπαιρναν το bonus που τα τελευταία 2 χρόνια λάμβαναν στο τέλος του Δεκεμβρίου;

Δυστυχώς, οι πληροφορίες ότι φέτος δεν θα λάβουμε το bonus οργιάζουν. Στη συνάντηση με τον Κο Πιτσιλή στις 19/12/2019 με μοναδικό θέμα τις παραγραφόμενες υποθέσεις που στάλθηκαν στις ΔΟΥ στις 18/12/2019, ενώ τέθηκε από τη μεριά μας και το ζήτημα του bonus, δεν λάβαμε κάποια ξεκάθαρη απάντηση επί του θέματος, πλην των εκφράσεων «Ανασχεδιάζεται και επανεξετάζεται».

Θεωρούμε ότι η μη καταβολή του bonus, θα αποτελέσει  δείγμα τεράστιας ανακολουθίας, ειδικά σε αντιδιαστολή με τα διθυραμβικά σχόλια και τους επαίνους που διαβάσαμε στην επιστολή της 7/1/2019.  Μπορεί να είχαμε και να έχουμε ακόμα ενστάσεις σχετικά με το ύψος, την διανομή και τα κριτήρια του Bonus, αλλά στην συνείδηση των συναδέλφων αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση των προσπαθειών τους.  

Θεωρούμε αυτονόητη την ΑΜΕΣΗ ανταπόκριση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Κου Πιτσιλή και του Υπουργού Οικονομικών Κου Σταϊκούρα, ώστε να δοθεί το bonus όσο το δυνατόν συντομότερα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ             O  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ     ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ