ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

Αθήνα 17.3.2021

Αρ. Πρωτ.: 1822

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

 

Την Παρασκευή 12.3.2021  πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΔΟΥ με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή .

Από την πλευρά της ΠΟΕ-ΔΟΥ τέθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής θέματα:

 • Ζητήθηκε να μας δοθεί το βαθμολόγιο και ζητήθηκαν διευκρινίσεις για την κατάταξη των συναδέλφων στις δεκατρείς βαθμίδες.
 • Τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με την Αξιολόγηση και ζητήθηκε να γίνουν τροποποιήσεις στην κανονιστική.
 • Έγινε συζήτηση για τις συνθήκες εργασίας και τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με την πορεία της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών και την δημιουργία των Ελεγκτικών Κέντρων.
 • Εκφράστηκαν προβληματισμοί σχετικά με τον τρόπο διενέργειας των προληπτικών ελέγχων όταν ανοίξουν οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία.
 • Ζητήθηκε η συνδρομή του Διοικητή για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών και έγινε ειδική αναφορά στον  υπάλληλο καθαριότητας στην ΔΟΥ Κοζάνης, ο οποίος συνέβαλε στην σύλληψη του δολοφόνου.

Ο κ. Διοικητής απάντησε τα εξής :

 • Για το βαθμολόγιο θα γίνει αναλυτική παρουσίαση σε όλες τις Ομοσπονδίες την Παρασκευή 19.3.2021. Ανέφερε ότι θα δοθούν και παραδείγματα και τόνισε ότι τα παραδείγματα που αναφέρονται σε διάφορες ανακοινώσεις είναι λανθασμένα.
 • Για την Αξιολόγηση ανέφερε ότι θα γίνουν βελτιώσεις στα κλιμάκια που είναι λίγα και μεγάλα, δηλαδή θα προστεθούν κλιμάκια. Επίσης αναγνώρισε ότι πρέπει να διορθωθεί το θέμα της βαθμολόγησης για την επάρκεια. Επανέλαβε ότι οι υπάλληλοι θα έχουν την δυνατότητα να αξιολογούν τους Προϊσταμένους ανώνυμα. Για την στοχοθεσία στον έλεγχο ανέφερε ότι θα υπάρχει σύνθεση και θα λαμβάνονται υπόψη τοπλήθος ελέγχων, η εισπραξιμότητα και η αποτελεσματικότητα της έκθεσης ελέγχου. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως ότι βεβαιώνεται πρέπει να μπορεί να σταθεί και όχι να χάνεται στα δικαστήρια.
 • Για τις συνθήκες εργασίας ανέφερε ότι προχωράει η ψηφιοποίηση του μητρώου για αλλαγές ΚΑΔ και χορήγηση ΑΦΜ από το my aade live . Είπε ότι ευελπιστεί μέσα στο 2021 να γίνουν τα Ελεγκτικά Κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ότι από αυτή την διαδικασία θα προκύψουν νέες θέσεις ελεγκτών. Η ψηφιοποίηση των εργασιών στις υπηρεσίες θα οδηγήσει και σε άλλες συγχωνεύσεις ΔΟΥ.
 • Ζήτησε την άποψη της Ομοσπονδίας για τον τρόπο μετακίνησης των υπαλλήλων στον έλεγχο και το δικαστικό.
 • Για τους προληπτικούς ελέγχους ανέφερε ότι θα γίνονται αφού ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία.
 • Για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών είπε ότι δόθηκε η μέγιστη μοριοδότηση που προβλέπει ο νόμος αλλά δεν έχει επιπλέον αρμοδιότητα. Για την περίπτωση του υπαλλήλου στην ΔΟΥ Κοζάνης μας ενημέρωσε ότι ετοιμάζεται η υλοποίηση της σχετικής διάταξης.

     Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία επιφυλάσσεται να σας ενημερώσει μετά την  πλήρη παρουσίαση του βαθμολογίου, οπότε και θα συνεδριάσουν τα όργανα για να παρθούν αποφάσεις.

Επειδή ωστόσο διακινούνται κάποια ανυπόγραφα κείμενα και γίνεται συλλογή υπογραφών, διευκρινίζεται ότι αυτή η διαδικασία δεν έχει αποφασιστεί από την ΠΟΕ-ΔΟΥ ούτε αποτελεί θέση της Ομοσπονδίας.

Κατεβάστε και εκτυπώστε το ενημερωτικό σημείωμα εδώ