ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ κ. ΠΙΤΣΙΛΗ 19.12.2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΑΑΔΕ κα ΣΕΧΠΕΡΙΔΟΥ

Αθήνα 20.12.2019

Αρ. Πρωτ.: 1606

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ κ. ΠΙΤΣΙΛΗ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  19.12.2019

 

Την Πέμπτη 19.12.2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ και υπηρεσιακούς παράγοντες με θέμα τις παραγραφόμενες υποθέσεις που παρέλαβαν οι ΔΟΥ την 18.12.2019.

Από την πλευρά της ΠΟΕ-ΔΟΥ:

  1. Διαμαρτυρηθήκαμε για το ότι στάλθηκαν αυτά τα στοιχεία παραμονές Χριστουγέννων και ρωτήσαμε γιατί έγινε αυτό ενώ η αρμόδια υπηρεσία τα είχε στην διάθεσή της εδώ και πάρα πολύ καιρό.
  2. Διαμηνύσαμε στην διοίκηση της ΑΑΔΕ ότι δεν θα δεχθούμε να μετακυλήσουν στους εργαζόμενους τις τεράστιες ευθύνες της ηγεσίας για την παραγραφή χιλιάδων υποθέσεων. Τονίσαμε ότι δεν θα γίνουμε εξιλαστήρια θύματα και ότι επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.
  3. Δηλώσαμε ότι δεν θα δεχθούμε την ματαίωση των προγραμματισμένων αδειών των συναδέλφων για τις μέρες των Χριστουγέννων.

Ο Διοικητής απάντησε τα εξής:

  • Αν οι συνάδελφοι ακολουθήσουν τις εντολές που έχουν δοθεί γραπτώς από την Γενική Διεύθυνση Φορολογικής Πολιτικής δεν θα ζητηθούν ευθύνες από την ΑΑΔΕ και εκτίμησε ότι το ίδιο θα συμβεί και με κάθε άλλη δημόσια αρχή.
  • Υπενθύμισε την κάλυψη που παρέχει ο Νόμος για τις ευθύνες των υπαλλήλων που καταλογίζονται μόνον όταν αποδειχθεί δόλος ή σκοπός.
  • Για το θέμα των αδειών ανέφερε ότι οι υπάλληλοι πρέπει να ενεργήσουν με βάση την αίσθηση του καθήκοντος.
  • Δήλωσε ότι όποιοι εργασθούν το Σαββατοκύριακο ή πέραν του ωραρίου θα πληρωθούν υπερωρίες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΙΡΗΝΗ  ΥΦΑΝΤΗ    ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

Κατεβάστε και εκτυπώστε το ενημερωτικό σημείωμα εδώ