ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΡΙΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ 14.10.2020-ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ κ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 3 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ 14.10.2020-ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ κ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ

Κύριε υπουργέ,

Ως εκπρόσωποι των 3 Ομοσπονδιών, που καλύπτουν το σύνολο των υπαλλήλων που υπηρετούν στην ΑΑΔΕ και το Υπουργείου Οικονομικών, ζητάμε τον άμεσο προγραμματισμό συνάντησης με θέμα τη νομοθετική τακτοποίηση της εκκρεμότητας της καταβολή της προσωπικής διαφοράς στους συναδέλφους που εντάχθηκαν στη δύναμη των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου, μετά την ισχύ του αρ. 45 του ν. 4569/2018. Η ρύθμιση πρέπει να αντιμετωπίσει οριστικά το θέμα, καλύπτοντας και τις μελλοντικές προσλήψεις

Στις 2/07/2020 πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη συνάντηση με τον Υπουργό κ. Σταικούρα, κατόπιν επανειλημμένων αιτημάτων των Ομοσπονδιών, προκειμένου να μας ενημερώσει ο Υπουργός για την εξέλιξη του ζητήματος της μισθολογικής εξομοίωσης των νέων συναδέλφων.

Ο Υπουργός δεν απέρριψε αλλά και δεν ανέλαβε καμία δέσμευση, ούτε έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ικανοποίησης του αιτήματος, αν και στη συνάντηση του Ιανουαρίου είχε δεσμευθεί για την επίλυση του.

Η οριστική τακτοποίηση της μισθολογικής εξομοίωσης των νέων συναδέλφων αποτελεί βασική προτεραιότητα για τις τρεις ομοσπονδίες, και η μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών δημιουργεί την αίσθηση ότι δεν  υπάρχει η βούληση για την επίλυση του, τουλάχιστον την παρούσα χρονική στιγμή.

Επιπλέον, παρατηρείται όλο και πιο συχνά, κυρίως στο πλαίσιο της κινητικότητας, κατά την κατάταξή τους υπάλληλοι που είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών ή διδακτορικών τίτλων σπουδών να υποβάλλονται σε σημαντικές επαναλαμβανόμενες και καταχρηστικές μειώσεις της προσωπικής διαφοράς, στο πλαίσιο ερμηνευτικών προσεγγίσεων, θέμα για το οποίο θα πρέπει να   δώσετε οριστική λύση προκειμένου οι διάφορες ερμηνείες να μην αλλοιώνουν την καταβολή της προσωπικής διαφοράς.

Σε περίπτωση κατά την οποία δεν οριστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα συνάντηση θα εντατικοποιηθούν οι κινητοποιήσεις, καθώς το θέμα εκκρεμεί από τον Οκτώβριο του 2018.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ       ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΤΥΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΠΟΝΙΑΣ          ΣΟΦΙΑ ΚΩΝ/ΝΑ ΚΑΤΣΙΚΑ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΣΥΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΛΥΚΟΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΤΟΥΣΚΑΣ