Νέο ωράριο δημοσίων υπαλλήλων – Συνεχίζονται τα ραντεβού και η εξ΄αποστάσεως εργασία (Δείτε το βίντεο)

Νέο ωράριο δημοσίων υπαλλήλων - Συνεχίζονται τα ραντεβού και η εξ΄αποστάσεως εργασία (Δείτε το βίντεο)

Σε τρεις ζώνες η προσέλευση των δημοσίων υπαλλήλων στην εργασία τους. Τι αλλάζει από τις 4 Μαΐου. Νέο πρόσωπο αποκτά το Δημόσιο στην πρώτη φάση επαναλειτουργίας του στις 4 Μαΐου

Το πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί λόγω του κορονοϊού και τα οποία αφορούν στον τομέα ευθύνης του, ανέλυσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος. Ο ίδιος προανήγγειλε σειρά νέων δράσεων σε επίπεδο ψηφιακής διακυβέρνησης, ιδίως σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο.

Όπως είπε ο κ. Λιβάνιος, «η εξ αποστάσεως εργασία στο Δημόσιο συνεχίζεται, όπως ακριβώς συμβαίνει μέχρι σήμερα», ενώ πρόσθεσε ότι «συνεχίζεται και η εκ περιτροπής εργασία».

Σε κάθε περίπτωση πάντως το Δημόσιο θα επιδιώκει να λειτουργεί με την παρουσία του 30% των εργαζομένων του στις υπηρεσίες και οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι εκ περιτροπής από τα σπίτια τους.

Αναφερόμενος στην ασφάλεια ως προς τις μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, ο υφυπουργός Εσωτερικών συμπλήρωσε πως, «από τη Δευτέρα οι υπάλληλοι του Δημοσίου, οι οποίοι πηγαίνουν για την πρωινή βάρδια, θα προσέρχονται στην εργασία τους σε τρεις φάσεις: είτε στις 7, είτε στις 8 είτε στις 9 το πρωί».

Ο κ. Λιβάνιος επισήμανε πως «οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να φροντίσουν για την ισοκατανομή του προσωπικού σε κάθε μια από αυτές τις τρεις ζώνες προσέλευσης. Αντίστοιχα, προσαρμόζεται και η ώρα αναχώρησης».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού, η οποία και διατηρείται ανάλογα με την πορεία ανοίγματος των δομών εκπαίδευσης και της προσχολικής αγωγής. Όταν θα ανοίξουν τα Γυμνάσια, τα Δημοτικά και οι Παιδικοί και Βρεφικοί Σταθμοί, με εγκυκλίους που θα εκδώσει το υπουργείο Εσωτερικών, θα μειώνονται οι δικαιούχοι της άδειας ειδικού σκοπού».

Και πρόσθεσε ότι «διατηρείται και η ειδική άδεια απουσίας για τις ομάδες αυξημένου κινδύνου».

Τι θα ισχύει για τις συναλλαγές με το Δημόσιο

«Δεν αλλάζει ο τρόπος εξυπηρέτησης των συναλλασσόμενων με το Δημόσιο. Εφόσον δεν είναι εφικτή η ηλεκτρονική ή απομακρυσμένη εξυπηρέτηση, όπως για παράδειγμα μέσω της πύλης gov.gr, αυτή συνεχίζει να γίνεται αποκλειστικά με προκαθορισμένο ραντεβού», υπογράμμισε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης:

Λιβάνιος στο Open: Ετσι θα λειτουργούν Δημόσιο και ΟΤΑ από τις 4 Μαΐου εδώ