Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν στο ΤΕΕ οι εφοριακοί. Συνεχίζεται και αύριο η απεργία για την απόσυρση του νομοσχεδίου για την “Ανεξάρτητη Αρχή”.

POE DOY synedeuxi typou

19/05/2016

POE DOY synedeuxi typou

Αντιδρά η Ομοσπονδία Εφοριακών Υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών στο περιεχόμενο της διάταξης του νομοσχεδίου για τη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΔΟΥ έθεσαν θέμα αντισυνταγματικότητας της διάταξης και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στη συλλογή και βεβαίωση των δημοσίων εσόδων, που όπως υποστήριξαν αποκόπτεται από το κοινοβούλιο και την κυβέρνηση.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρένα Υφαντή υποστήριξε ότι «καθιερώνονται αδιαφανείς διαδικασίες στελέχωσης και αξιολόγησης του προσωπικού, καταργούνται οι προβλέψεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα για τους εργαζόμενους και εκχωρείται η είσπραξη των εσόδων σε αδιαφανείς μηχανισμούς».

Οι εκπρόσωποι των εφοριακών κάλεσαν την κυβέρνηση να αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη, προανήγγειλαν κινητοποιήσεις και εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους καθώς, όπως υποστήριξαν, ουδέποτε εκλήθησαν για διάλογο στη διαμόρφωση των νέων διατάξεων.

Όπως ανακοίνωσαν, προτίθενται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να προσβάλλουν το σχετικό προωθούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

 

Παράλληλα, οι εφοριακοί προανήγγειλαν νέα 24ωρη απεργία για αύριο.


Αμέσως μετά την συνέντευξη Τύπου οι εφοριακοί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών αλλά αυτή την φορά στην οδό Νίκης.

 

poedoy 19.05.2016

Πηγή: www.athina984.gr