ΣΔΟΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Φορτίο-μαμούθ κοκαΐνης αξίας 4 εκατ. ευρώ κατασχέθηκε στη Θεσσαλονίκη

ΣΔΟΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Φορτίο-μαμούθ κοκαΐνης αξίας 4 εκατ. ευρώ κατασχέθηκε στη Θεσσαλονίκη

Σχεδόν 101 κιλά κοκαΐνη, εντόπισαν λιμενικοί σε εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες, που είχε εκφορτωθεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από φορτηγό πλοίο, σημαίας Γιβραλτάρ που ερχόταν από τη Μάλτα, η αξία της οποίας υπολογίζεται κοντά στα 4 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 8 συλλήψεις.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε κοινή επιχείρηση από τις υπηρεσίες του κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου Α’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ Μακεδονίας καθώς και το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στις 26-2-2022 έγινε έλεγχος από αυτοκινούμενο όχημα x-ray του Α’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης,  σε εμπορευματοκιβώτια, τα οποία είχαν εκφορτωθεί από πλοίο προερχόμενο από Μάλτα, με νόμιμο φορτίο μπανάνες, ενώ τις πρωινές ώρες στις 28/02/22 έγινε έλεγχος σε τέσσερα από τα εμπορευματοκιβώτια με τη συνδρομή των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Λιμενικής Αρχής και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων-ΣΔΟΕ Μακεδονίας. Σε ένα από αυτά, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 76 συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 100, 730, 3gr.

Το πρωί της 2/03/22, φορτηγό αυτοκίνητο μετέφερε το εμπορευματοκιβώτιο και το παρέδωσε σε σε εγκαταστάσεις ιδιωτικής εταιρείας που εδράζεται στην εθνική οδό  Βέροιας – Νάουσας. Το φορτηγό είχε τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση και με την είσοδο του στην εταιρεία πραγματοποιήθηκε επέμβαση από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα την σύλληψη του οδηγού του, του νόμιμου εκπροσώπου και τριών εργαζομένων της εταιρείας. Στη συνέχεια και κατόπιν προφορικής εντολής εισαγγελικού λειτουργού συνελήφθησαν τρεις ακόμα ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Από την Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εμπορευματοκιβώτιο και το φορτηγό όχημα, ενώ δείγμα των ναρκωτικών πρόκειται να αποσταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εξέταση. Σημειώνεται ότι η αξία της ναρκωτικής ποσότητας που βρέθηκε υπολογίζεται στα 3.878.000 ευρώ.