ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΠΚΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΣΤΟ Ρ/Θ: “Εφοριακοί κατέληξαν στο τμήμα επειδή έκαναν τη δουλειά τους!!!!”

mixalis koupkas radio thessaloniki

01/06/2018

mixalis koupkas radio thessaloniki

Μιχάλης Κούπκας: ” Η μάχη εναντίον της φοροδιαφυγής θα πρέπει για την κάθε κυβέρνηση να αποτελεί εθνική υπόθεση και όχι εργαλείο επικοινωνιακής πολιτικής και εντυπώσεων. Ζητάμε αλλαγή του νομικού πλαισίου και προστασία.”

Όλα εκτυλίχθηκαν το περασμένο Σάββατο σε επιχείρηση εστίασης η οποία διαπιστώθηκε πως δεν είχε κόψει 17 αποδείξεις και όπως ο νόμος ορίζει έπρεπε να σφραγιστεί για 48 ώρες.

Ωστόσο κατά την διαδικασία της σφράγισης, η οποία τελικά έγινε, συνέβησαν απρόοπτα, όπως κατήγγειλε στο ΡΘ ο πρόεδρος των εφοριακών Μιχάλης Κούπκας.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το κλιμάκιο των εφοριακών που αποτελείτο από 2 γυναίκες και συνοδευόταν από αστυνομία ήρθε αντιμέτωπο με φωνές και φασαρίες από τον επιχειρηματία ο οποίος απειλούσε να τους κάνει μήνυση και για τον λόγο αυτό οι εφοριακοί προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου παρέμειναν για 4 ώρες.

Σύμφωνα με τον κ. Κούπκα κατά την διαδικασία της αποσφράγισης επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό με φωνές και απειλές από τον επιχειρηματία σε άλλο κλιμάκιο εφοριακών αυτήν την φορά αποτελούμενο από έναν άνδρα και μία γυναίκα, οι οποίοι επίσης κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα Κουφαλίων όπου και παρέμειναν για 4 ώρες.

Ο κ. Κούπκας ζήτησε να αλλάξει επιτέλους το νομικό πλαίσιο έτσι ώστε οι εφοριακοί να μην ενάγονται ούτε να προσάγονται κατά την διάρκεια των ελέγχων, όπως επίσης και η επίθεση εναντίον εφοριακού να ισοδυναμεί με επίθεση εναντίον αστυνομικού οργάνου.

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του καλοκαιριού, καθώς όπως σημείωσε φέτος προβλέπεται να γίνουν 70.000 έλεγχοι πανελλαδικά, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με πέρυσι.

Ακούστε το ηχητικό απόσπαμα από την καταγγελία – παρέμβαση του Μιχάλη Κούπκα στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ εδώ

Πηγή: www.rthess.gr