24/07/2018
Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Ιουλίου αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών, ενώ για τις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές η προθεσμία θα παρατεθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Tην παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων, έως τις 31 Ιουλίου για τα φυσικά πρόσωπα και έως τις 10 Αυγούστου για τα νομικά, είχε ζητήσει χθες με επιστολή του προς την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, και τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, το Οικονομικό Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Το αίτημα υποβλήθηκε στη βάση διαμαρτυριών από λογιστές – φοροτεχνικούς για τεχνικά προβλήματα και στο επιχείρημα ότι ο υπολειπόμενος χρόνος δεν επαρκεί για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Το ΟΕΕ ζήτησε την παράταση και λόγω του ότι τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα για την έναρξη και λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας δεν τηρήθηκαν και τα προβλήματα του TAXIS δεν σταμάτησαν να υφίστανται.
Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος είναι στις 31 Ιουλίου.
Πηγή: www.cnn.gr