ΟΓΚΩΔΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚ. ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ.

sygkentrwsh diamartyrias exw apo to ypoik 06.03.2018

07/03/2018

sygkentrwsh diamartyrias exw apo to ypoik 06.03.2018

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ακριβώς μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα, με αίτημα την εξομοίωση των αποδοχών όλων των εργαζομένων στις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και του Υπουργείου Οικονομικών, πραγματοποίησαν μέλη των ομοσπονδιών των εφοριακών, των τελωνειακών υπαλλήλων και των λοιπών υπαλλήλων του Υπ. Οικ..

Η κινητοποίηση είναι αρκετά ογκώδης, δεδομένου ότι αρκετοί σύλλογοι εργαζομένων μίσθωσαν λεωφορεία για τη μετάβαση των μελών τους από την επαρχία στην Αθήνα.

Επιτροπή των συγκεντρωμένων υπαλλήλων παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ενώ από την κινητοποίηση έκλεισε η οδός Νίκης στο Σύνταγμα. 

Στον πυρήνα των διεκδικήσεών τους βρίσκονται οι χαμηλές αμοιβές που λαμβάνουν οι νεοπροσλαμβανόμενοι του Υπουργείου, οι οποίες αποτελούν ένα ισχυρό αντικίνητρο για τους ίδιους, αλλά και ανασταλτικό παράγοντα για την εύρυθμη λειτουργία της Αρχής Δημοσίων Εσόδων, καθώς το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των ήδη υφιστάμενων υπαλλήλων και των νέων αγγίζει σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και το 100%. Αυτό σημαίνει ότι ένας υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, που κατέχει θέση στην ΑΑΔΕ πριν από το 2013, ενδέχεται να λαμβάνει διπλάσια αμοιβή σε σχέση με έναν νεοπροσληφθέντα της ίδιας εκπαιδευτικής κατηγορίας.

Ως αποτέλεσμα, ένα μεγάλο μέρος των επιτυχόντων στις τελευταίες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ είτε δεν προσήλθαν στην ορκωμοσία τους είτε αποχώρησαν από τα καθήκοντά τους, διαπιστώνοντας τις συγκριτικά χαμηλές απολαβές τους. Όλα τα παραπάνω έχουν επιφέρει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτό της υποστελέχωσης της Αρχής, δεδομένου ότι και οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ δεν προκηρύσσονται συχνά.

 

Σε ανακοίνωσή τους οι εφοριακοί επισημαίνουν ότι, η προωθούμενη για το αμέσως επόμενο διάστημα σύνδεση μισθού με τα περιγράμματα θέσης, αποτελεί αναμφισβήτητα μια ιδιαίτερα αρνητική προοπτική για τον κλάδο, τα μισθολογικά ζητήματα και τις συνθήκες εργασίας.

 

Η προσπάθεια δε να εμφανιστεί η διαδικασία αυτή, ως εργαλείο για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μισθολογικής διαφοροποίησης των νεοεισερχόμενων στον κλάδο, αποκαλύπτει την απόλυτη υποκρισία και τον εμπαιγμό των τελευταίων μηνών, απ’ την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας και της ηγεσίας της ΑΑΔΕ.

sygkentrwsh diamartyrias exw apo to ypoik 06.03.2018 1