ΦΛΩΡΙΝΑ: Εφοριακοί πήγαν για έλεγχο σε πανηγύρι και τελικά οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Δείτε το Βίντεο

06/10/2015

Δύσκολες ώρες πέρασαν τρεις εφοριακοί, οι οποίοι επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε εμποροπανήγυρη στο Αμύνταιο της Φλώρινας. Οι έμποροι αντέδρασαν στην παρουσία τους και όχι μόνο τους προπηλάκισαν, αλλά και προχώρησαν σε μηνύσεις, ενώ οδηγήθηκαν και στον εισαγγελέα 

Πραγματικό θρίλερ έζησαν τρεις ελεγκτές της Εφορίας που το μεσημέρι ξεκίνησαν να κάνουν ελέγχους σε εμποροπανήγυρη στο Αμύνταιο της Φλώρινας και όχι μόνον υπέστησαν προπηλακισμούς από τους ελεγχόμενους που αντέδρασαν στην παρουσία τους, αλλά δέχτηκαν και μηνύσεις ενώ οδηγήθηκαν και στον εισαγγελέα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν μέχρι σχεδόν τα μεσάνυχτα να περάσουν τη νύχτα στα κρατητήρια!

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το επεισόδιο ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας όταν κλιμάκιο ελεγκτών, αποτελούμενο από δύο γυναίκες και έναν άνδρα εφοριακό της ΔΟΥ Φλώρινας, πήγε για έλεγχο σε μεγάλη εμποροπανήγυρη στο Αμύνταιο (αμιγώς εμπορική που δεν συνδεόταν με κάποια τοπικό προκήνυμα) στην οποία είχαν στηθεί πάνω από πεντακόσιοι πάγκοι εμπόρων. 

Κατά τον έλεγχο, τα αίματα άναψαν όταν οι εφοριακοί διαπίστωσαν ότι έμπορος ζαχαρωδών είχε αδήλωτη ταμειακή μηχανή “μαϊμού” και, ως εκ τούτου, έκοβε αποδείξεις “στο βρόντο” που δεν φαίνονταν στην Εφορία.

Η έμπορος με την μαϊμού ταμειακή κατέθεσε μήνυση σε βάρος των εφοριακών για κατάχρηση εξουσίας και υπέρβαση καθήκοντος. Επί τόπου βρέθηκε αμέσως αστυνομική δύναμη που οδήγησε τους εφοριακούς στο τμήμα, αλλά και την ίδια την έμπορο επειδή, αν και δεν της υπέβαλαν μήνυση οι εφοριακοί, διαπιστώθηκεπως εκκρεμούσαν σε βάρος της άλλες δικαστικές αποφάσεις.

Οι εφοριακοί οδηγήθηκαν το βράδυ στον εισαγγελέα Φλώρινας, για να αποφασίσει αν θα τους αφήσει ελεύθερους ή θα διατάξει την κράτησή τους! Η περιπέτει για τους εφοριακούς κράτησε έως πολύ αργά και παρά την επικοινωνία που είχαν από την Αθήνα επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε δικάσιμος…

Πηγή: www.news247.gr, www.newsit.gr, anapodoi.blogspot.gr