Αρχική σελίδα – ΔΑΚΕ

Για εμάς, στη ΔΑΚΕ Εφοριακών, ο πολιτικός ρόλος και η κοινωνική λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος δεν περιορίζεται, ούτε πολύ περισσότερο εξαντλείται, απλώς στη διατύπωση των κλαδικών μας αιτημάτων και στην υποστήριξη των οικονομικών ή άλλων διεκδικήσεών μας. Στο πλαίσιο της δικής μας αντίληψης, όπως προσδιορίζεται από την ιδεολογία μας, τον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό, ο συνδικαλισμός αποτελεί θεμελιώδη θεσμό της δημοκρατικής κοινωνίας μας και ταυτόχρονα δομικό εξισορροπητικό παράγοντα του οικονομικού συστήματός μας. Αυτός, ο διττός κομβικός ρόλος του συνδικαλισμού, όπως εμείς τον αντιλαμβανόμαστε και τον υπηρετούμε, καθορίζει το μέγεθος της ευθύνης μας στην άσκηση της συνδικαλιστικής μας δράσης και προσδιορίζει το χαρακτήρα και το περιεχόμενο της στάσης μας μέσα στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι. 

Έχοντας πλήρη συνείδηση της ευθύνης και της αποστολής μας, ως ΔΑΚΕ Εφοριακών χρόνια τώρα έχουμε αποδείξει πως υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές μας αποβλέπουμε στη σύνθεση, όταν άλλοι απεργάζονται τις τυφλές συγκρούσεις, πως επιδιώκουμε την ενότητα, εκεί που άλλοι επενδύουν στη διαίρεση, και πως προτάσσουμε τη δικαίωση των θεμιτών συνφερόντων του κλάδου μας, πάντα με συναίσθηση της εναρμόνισής τους προς τα κοινά συμφέροντα της κοινωνίας μας, εκεί που άλλοι επιλέγουν να σηκώνουν κατά περίσταση σημαίες ευκαιρίας, εναλλάσσοντας κάθε φορά το προσωπείο του “σκληρού διεκδικητή” με αυτό του άκριτου κυβερνητικού απολογητή, ανάλογα με την κάθε φορά θέση του κομματικού τους φορέα.

Σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης, έντονων κοινωνικών αναταράξεων και μεγάλης πολιτικής ρευστότητας, εμείς στη ΔΑΚΕ Εφοριακών πιστεύουμε πως είναι η ώρα το συνδικαλιστικό κίνημα, απαλλαγμένο από κομματικές δουλείες, ιδεοληψίες, και ανεδαφικούς μαξιμαλισμούς, να αναλάβει και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και ανακτώντας την εμπιστοσύνη των συναδέλφων να επιτελέσει τον εποικοδομιτικό του ρόλο, ώστε σύντομα η πατρίδα μας να μπορέσει να βγεο από την κρίση και να μπει στο δρόμο της ανόρθωσης και της δημιουργικής υπέρβασης των αδιεξόδων της. Στην κατεύθυνση αυτή, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτή τη νέα ηλεκτρονική σελίδα της ΔΑΚΕ Εφοριακών, που φιλοδοξεί να αποτελέσει εφ’ εξής ένα έγκυρο βήμα διατύπωσης των συνδικαλιστικών μας θέσεων και των πολιτικών μας απόψεων και ταυτόχρονα έναν ανοιχτό δίαυλο διαρκούς και αμφίδρομης επικοινωνίας μαζί σας. 

 

Καλώς Ορίσατε στο νέο site μας. Θέλουμε τη συμμετοχή σας στο διάλογο, τη συνεισφορά σας στην προσπάθειά μας, τη στήριξή σας στον κοινό μας αγώνα. Και πιστεύουμε πως η νέα ηλεκτρονική μας σελίδα θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο υπεύθυνης πληροφόρησης και γόνιμης ανταλλαγής απόψεων, σε μια εποχή που περισσότερο από οποτεδήποτε άλλοτε χρειαζόμαστε ως κλάδος, αλλά και ευρύτερα ως κοινωνία, την αλληλοκατανόηση, τη συνεννόηση και την ειλικρινή συνεργασία για να ατενίσουμε το αύριο ως ελπίδα και όχι ως απειλή.