“Πυροβολούν” με… 32άρι τον Πιτσιλή της Α.Α.Δ.Ε.

pyroboloyn me 32ari ton Pitsilh ths AADE

pyroboloyn me 32ari ton Pitsilh ths AADE

 

Στο στόχαστρο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επειδή συνυπολογίζει στο ετήσιο εισόδημα έκτακτα έσοδα, με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες να αποκλείονται από το δικαίωμα έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ.

Τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή έβαλαν χθες στο στόχαστρο τους 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι με τις πράξεις και τις αποφάσεις του υποσκάπτει την κυβερνητική πολιτική. Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι 32 κυβερνητικοί βουλευτές υποστηρίζουν ότι η ΑΑΔΕ εξακολουθεί να συνυπολογίζει στο ετήσιο εισόδημα έκτακτα έσοδα όπως αποζημιώσεις απολύσεων ή άλλες κοινωνικές παροχές, με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να αποκλείονται από το δικαίωμα έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ!

Το έκτατο επίδομα

Στο κείμενο της ερώτησης τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν, επί της ουσίας, ότι η απόφαση του κ. Πιτσιλή εναντιώνεται σε όσα η κυβέρνηση πέτυχε τον Δεκέμβριο του 2016. Το έκτακτο επίδομα Με απλά λόγια, όσα η κυβέρνηση κατάφερε να δώσει σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους τα παίρνει πίσω η Εφορία. Επικεντρώνονται, μάλιστα, στο έκτακτο επίδομα (13η σύνταξη) και στην εφαρμογή πανελλαδικά του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, αναφέροντας συγκεκριμένα: «Με την έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για το έτος 2017, αυτά που με τόσο αγώνα καταφέραμε να παράσχουμε στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, παρά τις μνημονιακές επιταγές, τα ακυρώνουμε διατηρώντας αποφάσεις των προηγούμενων γραμματέων Εσόδων».

«Συγκεκριμένα», επισημαίνουν οι 32 βουλευτές, «χιλιάδες συμπολίτες μας χαμηλοσυνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι και άνεργοι έχασαν το δικαίωμα της έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ, επειδή ξεπέρασαν κατά τι τα εισοδηματικά κριτήρια που έθετε η σχετική απόφαση, λαμβάνοντας είτε το έκτακτο επίδομα, είτε επίδομα ανεργίας, τα οποία συνυπολογίστηκαν στο συνολικό εισόδημά τους -αν και αφορολόγητα- και χωρίς να υπόκεινται σε εισφορά αλληλεγγύης. Παρ’ όλα αυτά, η ΑΑΔΕ τα συνυπολογίζει στο εισόδημα και τους αποκλείει από την ευνοϊκή ρύθμιση». Καταλήγοντας, ερωτούν το υπουργείο Οικονομικών ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των θιγόμενων πολιτών και ποιο το δημοσιονομικό βάρος που προκύπτει από τη διατήρηση της έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ των ως άνω πολιτών. Αφήνοντας, μάλιστα, σαφείς αιχμές κατά της ΑΑΔΕ, ερωτούν το υπουργείο αν έχει λάβει γνώση των παραπάνω και «με ποιον τρόπο προτίθεται να διορθώσει τις αναφερθείσες αδικίες».

Άρθρο: “Πυροβολούν” με… 32άρι τον Πιτσιλή της Α.Α.Δ.Ε.

Εφημερίδα: “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ”

Ημερομηνία: 08/09/2017

Κατεβάστε το άρθρο εδώ