ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ

Πριν λίγες μέρες εστάλη από τη Φορολογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης «κατεπείγον» (!!!) email, σύμφωνα με το οποίο ζητήθηκε για άλλη μια φορά χωρίς πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με συγκεκριμένα κριτήρια (!!!) και εντός της ίδιας ημέρας, να γνωστοποιηθεί ανά υπηρεσία ενόψει της θερινής περιόδου μερικών επιτόπιων ελέγχων: α) κατάσταση προτίμησης περιοχών εκτός Περιφέρειας καθώς και β) κατάσταση με το διαθέσιμο αριθμό υπαλλήλων ανά περιοχή.

Η Διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε αυξάνει τον πήχη στοχοθεσίας στους 25.000 προληπτικούς ελέγχους φέτος, παραβλέποντας την εκτεταμένη υποστελέχωση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δ.Ο.Υ. και οι λοιπές φορολογικές υπηρεσίες μας, λόγω πληθώρας συνταξιοδοτήσεων και αθρόας φυγής υπαλλήλων σε νεοσύστατες υπηρεσίες, αναμένοντας μάλιστα για άλλη μια φορά οι συνάδελφοι να βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά χωρίς η ίδια να παρέχει αυξημένα κίνητρα και παροχές!!!

Σε συνέχεια των συνεδριακών αποφάσεών μας και διεκδικήσεων:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  1. Ειδικό Τμήμα Προληπτικών Ελέγχων εντός κάθε Δ.Ο.Υ για το συντονισμό, την εκπαίδευση και την εντατική παρακολούθηση του ελεγκτικού έργου με εξειδικευμένους υπαλλήλους σε σύγχρονες πρακτικές
  2. Ειδικό Π.Θ.Ε Ελεγκτή τουλάχιστον στα 750 € για όσους συναδέλφους των Δ.Ο.Υ ασκούν τα ως άνω ελεγκτικά καθήκοντα
  3. Καταβολή ειδικής αμοιβής στους συναδέλφους των Δ.Ο.Υ. που διενεργούν προληπτικούς ελέγχους με την παροχή ενός εφάπαξ ποσού 70 €/ημέρα ή με ειδική αμοιβή 12 €/ώρα, πέρα από οποιαδήποτε άλλη ημερήσια αποζημίωση και υπερωριακή απασχόληση.
  4. Προσμέτρηση πάσης φύσεως ελεγκτικού έργου που ασκείται εντός των Δ.Ο.Υ στην αξιολόγηση και στη μοριοδότηση των Θ.Ε.Ε.Β
  5. Άμεση προπληρωμή του συνόλου των δαπανών εκτός έδρας, διαμονής, διατροφής και μετακίνησης με ασφαλή υπηρεσιακά οχήματα.

Οι αυξημένοι στόχοι προϋποθέτουν απαραίτητα αυξημένα οικονομικά κίνητρα και υπεύθυνη οργάνωση!

Οι οικογενειακές και οι υπηρεσιακές ανάγκες δεν πρέπει να τίθεται σε καθεστώς ομηρίας από τη Διοίκηση ειδικά σε περίοδο αδειών (!!!)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ