ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ: 6ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ – ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΣΤΙΣ 19.10.2023

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ: 6ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ - ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΣΤΙΣ 19.10.2023

ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 52  –  ΤΗΛ: 2310286789  – Τ.Κ. 54 635 –  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

www.eforiakos.cominfo@eforiakos.com

 Θεσσαλονίκη, 01/09/2023

Το Πολιτιστικό Τμήμα του Συλλόγου μας, σας ενημερώνει ότι διοργανώνει

6ήμερη εκδρομή από 19/10

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ – ΕΛΒΕΤΙΑΣ – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ – ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ 6 ΜΕΡΕΣ

ΤΙΜΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (Δεν περιλαμβάνονται:  Εισιτήρια σε αξιοθέατα, κρουαζιέρες και προαιρετικές υπηρεσίες, επιπλέον αποσκευή 20 kg = 70€, δημοτικοί φόροι πόλεων 25€)

 • Τιμή το άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο : 465€ + 165€ σύνολο φόρων
 • Τιμή παιδιού σε τρίκλινο : 395€ + + 165€ σύνολο φόρων
 • Τιμή μονόκλινου : 685€ + 165€ σύνολο φόρων

ΠΡΟΣΟΧΗ! Για την επιβεβαίωση της κράτησης απαιτείται προκαταβολή 150€ κατά άτομο έως 10.9.2023 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

 • ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝAΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (Athos Hellas)
 • Πληροφορίες: Τηλ:2310 284.300 Διεύθυνση:   Μητροπόλεως 16, 54624, Θεσσαλονίκη

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΣΑΧΠΑΖΗ       ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΤΕΜΜΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ – ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ – ΕΛΒΕΤΙΑΣ – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ – ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ 6 ΜΕΡΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ – ΕΛΒΕΤΙΑΣ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΚΑΤΑΡΡΑΧΤΕΣ ΡΗΝΟΥ– ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ  – 6 ΜΕΡΕΣ

Στρασβούργο – Baden Baden –  Νυρεμβεργη – Rothenburg Ob der Tauber – Έγκισχάιμ–Κολμάρ – Φράιμπουργκ –– Καταρράχτες Σαφχάουσεν – Ζυρίχη – Λουκέρνη – Βέρνη – Rothenburg am Neckar

1η μέρα 19.10 : ΠΤΗΣΗ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ – ROTHENBURG OB DER TAUBER – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ‘’Μακεδονία ‘’ στις 05:00 το πρωί και επιβίβαση στο αεροσκάφος για την απευθείας πτήση για Νυρεμβέργη στις 07:00. Άφιξη στις 08:20 και μεταφορά στο ιστορικό κέντρο της πόλης για τη περιήγηση στη ‘’παλιά πόλη’’. Όλη η παλιά πόλη είναι μια χρόνο -μηχανή από μόνη της. Το επιβλητικό κάστρο, τα παραδοσιακά κτίρια, οι γοτθικοί ναοί και οι όμορφες γέφυρες του ποταμού Pegnitz μεταφέρουν τον επισκέπτη αιώνες πίσω, όταν η Νυρεμβέργη ήταν η «ανεπίσημη πρωτεύουσα» της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του γερμανικού έθνους. Αναγεννησιακές κατοικίες, μεσαιωνικά κάστρα και πέτρινα τείχη, λιθόστρωτα σοκάκια, νεογοτθικές εκκλησίες, γραφικές πλατείες και σιντριβάνια συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό! Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το περίφημο Rothenburg Ob der Tauber, που βρίσκεται στο ‘’ Ρομαντικό δρόμο Γερμανίας ‘’. Είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις της Βαυαρίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τάουμπερ, η οποία διατηρεί μέχρι σήμερα αναλλοίωτο τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, καθώς όλα καταδεικνύουν ότι ο χρόνος στο Ρότενμπουργκ σταμάτησε στο Μεσαίωνα! Το όνομά της σημαίνει “κόκκινο φρούριο”, λόγω του κόκκινου χρώματος στις σκεπές των κτιρίων, ενώ οι περισσότερες κατοικίες και τα καταστήματα χρονολογούνται από το 1560. Ο Μεσαίωνας… βρίσκεται εδώ σε κάθε λεπτομέρεια. Χρόνος για γεύμα και για να φωτογραφηθείτε στη μεσαιωνική πόλη και αμέσως μετά αναχώρηση για το μοναδικό Στρασβούργο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και πρώτη γνωριμία με τη πόλη , με τη συνοδεία του αρχηγού μας.

2η μέρα : 20.10 ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΜΠΑΝΤΕΝ – ΜΠΑΝΤΕΝ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΟ ΛΙΛ

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας, στην πόλη που μοιάζει περισσότερο με πρωτεύουσα της Ευρώπης παρά με παλιά πόλη της Αλσατίας. Το ιστορικό κέντρο, ονομαζόμενο “Petite France” (Μικρή Γαλλία), χαρακτηρίστηκε ως “αξιοθέατο παγκόσμιας κληρονομιάς” από την UNESCO το 1988.  Διαθέτει τη ζωντάνια μιας πανεπιστημιούπολης, εξαιτίας του πανεπιστημίου του Στρασβούργου που ιδρύθηκε το 1566 ένα από τα  παλαιότερα της χώρας. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, γεμάτη γραφικά σπιτάκια με ξύλο και χρώμα, όπου δεσπόζει ο καθεδρικός ναός της Παναγίας του Στρασβούργου. Αξίζει να θαυμάσετε το αστρονομικό ρολόι και τα βιτρό του 12ου αιώνα. Στην πλατεία Σατό δίπλα στον καθεδρικό, βρίσκεται ο πύργος των Ροάν του 18ου αιώνα, άλλοτε οικία του αρχιεπισκόπου, που σήμερα στεγάζει τα κυριότερα μουσεία της πόλης, το μουσείο Καλών Τεχνών, το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών και Αρχαιολογίας και την οικία Καμερζέλ. Το μεσημέρι ελεύθερος χρόνος στους πεζόδρομους της πόλης για καφέ ή φαγητό στα εξαιρετικά αλσατικά εστιατόρια. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πόλη Μπάντεν – Μπάντεν. Βρίσκεται στη Γερμανία και είναι κτισμένη σε ρυθμό Μπαρόκ. Καταπράσινη πόλη που φημίζεται για τα θερμά Λουτρά της, που σώζονται από τα Ρωμαϊκά χρόνια. Αξίζει να επισκεφθείτε το Καζίνο για να θαυμάσετε το υπέροχο κτίριο. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Στρασβούργο. Το βράδυ σας προτείνουμε εξερεύνηση της πόλης με πλοιάριο: Ένας από τους πιο ρομαντικούς τρόπους να ανακαλύψετε τις ομορφιές της πόλης, διαπλέοντας τον ποταμό Ιλλ, σε μια κρουαζιέρα 75 λεπτών. Θα γνωρίσετε όλο το ιστορικό κέντρο, θα απολαύσετε πανοραμικά τα κτίρια της συνοικίας Petite France, τα παραδοσιακά σπίτια κατά μήκος του ποταμού, τις σκεπαστές γέφυρες, τη γερμανική συνοικία και τα εντυπωσιακά υπερσύγχρονα κτίρια του Ευρωκοινοβουλίου.

3η μέρα : 21.10 ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ   

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την παραμυθένια Χαϊδελβέργη, έδρα του παλαιότερου πανεπιστημίου της Γερμανίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ και στη σκιά του κάστρου το οποίο δεσπόζει στον λόφο. Θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο που θεωρείται ο μεγαλύτερος πεζόδρομος της Γερμανίας με μήκος 1,6 χλμ. Θα θαυμάσουμε μεσαιωνικές και νεότερης περιόδου εκκλησίες, όπως αυτή του Αγίου Πνεύματος και αυτή των Ιησουιτών. Στην πόλη επίσης εντυπωσιάζουν η λεγόμενη «φυλακή των φοιτητών», ο «πύργος των μαγισσών», τμήμα του μεσαιωνικού οχυρωματικού τείχους, το ξενοδοχείο Zum Ritter, το οποίο χρονολογείται από το 1592, το παλιό πανεπιστήμιο της πόλης και την γέφυρα που ενώνει την πόλη με την απέναντι όχθη. Ελεύθερος χρόνος για το γεύμα σας σε κάποιο από τα παραδοσιακά εστιατόρια της παλιάς πόλης που φημίζονται για τα τοπικά εδέσματα ή σε κάποιες από τις μπυραρίες που σφύζουν από ζωή. Το απόγευμα επιστροφή στο Στρασβούργο.

4η μέρα 22.10 : ΔΡΟΜΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ – ΚΟΛΜΑΡ – ΕΓΚΙΣΧΑΙΜ – ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ – ΖΥΡΙΧΗ

Πρωινό και αναχώρηση για τη Γαλλική Colmar, το στολίδι της Αλσατίας. Βρίσκεται στον δρόμο του κρασιού και φημίζεται για τον οινοτουρισμό. Περιηγηθείτε στο ιστορικό κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Εκεί θα θαυμάσετε το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό (6η ψηλότερη εκκλησία του κόσμου), όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερο χρόνο θα έχουμε στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την λεγόμενη «Μικρή Βενετία» που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και γκουρμέ εστιατόρια. Έπειτα αναχώρηση για το γραφικό χωριό Eguisheim στη βορειοανατολική Γαλλία, στο οποίο οι λέξεις ποτέ δε είναι αρκετές για να περιγράψουν την ομορφιά του. Βρίσκεται απλωμένο γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα και έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους πέντε αιώνες. Το χωριό οχυρώθηκε για πρώτη φορά το 1257 και τον 16ο αιώνα κατασκευάστηκαν στενά πέτρινα σοκάκια σε κύκλους, δίνοντας στο Eguisheim έναν µμοναδικό χαρακτήρα. Το κλίμα της περιοχής είναι ιδανικό για αμπελοκαλλιέργεια. Έτσι οι περισσότεροι κάτοικοί του είναι αμπελουργοί και τα σπίτια τους τα χρησιμοποιούν σαν κελάρια και μαγαζιά όπου οι πολυάριθμοι τουρίστες µμπορούν να γευτούν ή και να αγοράσουν το κρασί τους. Στη συνέχεια αναχώρηση για το πανέμορφο Φράιμπουργκ, τη πόλη που άφησε την τελευταία του πνοή ο Νίκος Καζαντζάκης. Άφιξη και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο του Φράιμπουργκ με τον πραγματικά εντυπωσιακό καθεδρικό ναό του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού. Θα θαυμάσουμε το ιστορικό Κάουφχαους του 16ου αιώνα που θυμίζει το γεγονός πως η πόλη στο παρελθόν υπήρξε σημαντικό εμπορικό κέντρο. Η περιήγηση μας θα ολοκληρωθεί στο δημαρχείο από το οποίο ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών με παραδοσιακά εστιατόρια που φημίζονται για τις τοπικές λιχουδιές από κυνήγι, αριστοκρατικά καφενεία και μπυραρίες. Τελευταίος μας σταθμός στη σημερινή ημέρα, είναι η εκπληκτική Ζυρίχη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Αργά το απόγευμα, επίσκεψη στη παλιά πόλη με τη συνοδεία του αρχηγού μας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Ελεύθεροι για βόλτα και δείπνο μέχρι την στιγμή που θα θελήσετε να επιστρέψετε στο ξενοδοχείο με ίδιο μέσο .

5η μέρα : 23.10 ΖΥΡΙΧΗ– ΒΕΡΝΗ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αμέσως μετά αναχωρούμε για μια ακόμη εμπειρία στο αλπικό ελβετικό ανάγλυφο. Μετά από μια μαγευτική διαδρομή στα βουνά με λίμνες και ποτάμια φτάνουμε στη Βέρνη. Κτισμένη σε μια απόκρημνη καμπή του ποταμού Άαρ με φόντο τις μεγαλειώδεις Άλπεις, αποτελεί το διοικητικό κέντρο της Ελβετίας. Με τους πλακόστρωτους δρόμους, τα σπίτια με τις κόκκινες στέγες και τις γραφικές προσόψεις, η παλιά πόλη της Βέρνης είναι το καλύτερο διατηρημένο ιστορικό κέντρο στην Ελβετία. Η ιστορική μεσαιωνική παλιά πόλη της Βέρνης έχει ανακηρυχθεί από το 1983 Μνημείο  Παγκόσμιας Κληρονομιάς  από την UNESCO. Ξεκινώντας την περιήγησή μας από την πλατεία Μπέρεν Πλατς που καλύπτει την περιοχή που κάποτε ήταν τάφρος,  δηλαδή το τέλος της πόλης, όπου υπήρχαν αρκούδες, εξ ου και το όνομά της, διερχόμαστε από την πλατεία την Μπούντεν Πλατς, όπου το κτίριο που δεσπόζει είναι το Μπούντενχάους, το επιβλητικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Ελβετίας, απ όπου βλέπουμε τον ποταμό Άαρ που περιβάλλει την πόλη σε σχήμα πετάλου, συνεχίζουμε προς τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό, βλέπουμε τον Πύργο Κέφιγκτουρμ, δυτική πύλη της Μεσαιωνικής πόλης και αργότερα φυλακή και τον κεντρικό δρόμο, τη Μαρκτγκάσε, που ανοίγεται μπροστά μας εντυπωσιακός, με ψηλά κτίρια και με τις σημαίες να κυματίζουν στα περισσότερα από αυτά, όπως και τη συνέχεια, την Κραγκάσα, όπου κυριαρχούν τα στιβαρά πέτρινα κτίρια με τις στοές και οι κρήνες – συντριβάνια με τις στολισμένες με γλυπτά λαϊκής τεχνοτροπίας από μορφές της ιστορίας  και της μυθολογίας, αλλά και γεμάτες με λουλούδια. Στοιχεία βέβαια που φτάνουν έως σήμερα και είναι μάρτυρες του πόσο πλούσια και ένδοξη ήταν η πόλη της Βέρνης κατά τον 16ο αι. Τελειώνοντας βλέπουμε τον Πύργο με το περίφημο αστρονομική ρολόι και τη γέφυρα Νίντεγκμπρίκε του ποταμού Άαρ, με το πάρκο των αρκούδων. Συνεχίζουμε για την μαγευτική Λουκέρνη, που απλώνεται στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Χτισμένη με εντυπωσιακά κτίρια, δίπλα σε μία μεγάλη, κρυστάλλινη λίμνη, με δεκάδες εστιατόρια και καταστήματα να στέκονται στη σειρά, πάνω σε πλακόστρωτα δρομάκια και μία γραφική Παλιά Πόλη για να βολτάρετε με τις ώρες, νιώθοντας ότι έχει «βουτήξει» σε έναν άλλο κόσμο, ενός πολύ διαφορετικού αιώνα. Στη Λουκέρνη, όλες οι ημέρες αρχίζουν από το μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο, εκεί όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα τα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης και ολοκληρώνονται πάλι εκεί, με ένα δείπνο ή ένα ποτήρι κρασί, χαζεύοντας τις εκατοντάδες ειδυλλιακές αντανακλάσεις που σκορπούν τα νυχτερινά φώτα και το φεγγάρι πάνω στο νερό. Θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, όπου θα δούμε την κλειστή γέφυρα του παρεκκλησίου από τον 14ο αιώνα, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγ. Πέτρου, την κεντρική Πλατεία, τη μεσαιωνική αγορά του κρασιού, τις φημισμένες εκκλησίες των Φραγκισκανών, των Ιησουιτών, τη Χοφκίρκε και φυσικά το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο, τα οποία δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Απολαύστε το γεύμα σας σε ένα από τα πολλά εστιατόρια της παλιάς πόλης και απολαύστε την εκπληκτική η θέα της πόλης .Χρόνος για γεύμα και βόλτες στη παλιά πόλη και το απόγευμα επιστροφή στη Ζυρίχη .

6η μέρα 24.10  ΖΥΡΥΧΗ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ – ΚΑΤΑΡΡΑΧΤΕΣ ΣΑΦΤΧΑΟΥΣΕΝ – ROTHENBURG AM NECKAR – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και αμέσως ξεκινάμε την περιήγηση μας στην οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας, από την παλιά πόλη, όπου θα δούμε την Γοτθική Εκκλησία του 13ου αιώνα Φραουμίνστερ με τα περίφημα βιτρώ, την εκκλησία του Αγ. Πέτρου, την μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού της Ευρώπης, το Δημαρχείο, το πάρκο Ρίτερ, το λόφο του Ηλίου Σόνενμπεργκ, και τους τροπικούς κήπους του Πανεπιστημίου, την Όπερα και το μοντέρνο κτίριο Λε Κορμπυζιέ κέντρο προστασίας περιβάλλοντος. Η Μπανχόφστρασε, λεωφόρος των μεγάλων τραπεζών, είναι ο κεντρικότερος και πολυτελέστερος δρόμος της Ζυρίχης. Ελεύθερος χρόνος στις όχθες της λίμνης και αναχώρηση για τους καταρράκτες Σαφχάουζεν οι οποίοι θεωρούνται οι πιο εντυπωσιακοί και μεγαλύτεροι σε όγκο νερού στην Ευρώπη. Φωτογραφηθείτε στην ειδική εξέδρα που έχει στηθεί μπροστά στους καταρράκτες για τους τολμηρούς επισκέπτες. Επόμενος μας σταθμός το περίφημο Rothenburg am Neckar. Το Rottenburg είναι μια πόλη επισκόπων, μια πόλη στη κοιλάδας Neckar, το σπίτι του ποιητή της διαλέκτου Sebastian Blau και φυσικά επίσης μια ειδυλλιακή ιστορική πόλη. Κατά τη διάρκεια μιας βόλτας στην παλιά πόλη, ο Μεσαίωνας και η ιστορία της Εγγύς Ανατολής είναι ιδιαίτερα παρόντες. Κτίρια από οκτώ αιώνες χαρακτηρίζουν το αστικό τοπίο. Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Μαρτίνου είναι το πιο εντυπωσιακό κτήριο στην πλατεία της αγοράς και η ιστορία της εκκλησίας είναι παρούσα στο Επισκοπικό Μουσείο. Το Ρωμαϊκό Μουσείο Sumlocena και το Μουσείο Sülchgau αφηγούνται εντυπωσιακές και ενδιαφέρουσες ιστορίες για την πόλη. Χρόνος ελεύθερος και γεμάτοι αναμνήσεις αναχωρούμε για το αεροδρόμιο της Στουτγάρδης για την απευθείας πτήση επιστροφής στη Θεσσαλονίκη

ΤΙΜΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τιμή το άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο  : 465€ + 165€ σύνολο φόρων

Τιμή παιδιού σε τρίκλινο : 395€ + + 165€ σύνολο φόρων

Τιμή μονόκλινου : 685€ + 165€ σύνολο φόρων

Στην τιμή περιλαμβάνονται 

 • αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήση της Ryanair Θεσσαλονίκη – Νυρεμβέργη  στις 07:00-08:20
 • αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήση της  Aegean Airlines Στουτγάρδη – Θεσσαλονίκη   19:50-23:00
 • Αποσκευές : Μια μικρή χειραποσκευή 8 κιλών  κάτω από το κάθισμα (μέγ. 45 x 36 x 20 cm), που θα τοποθετηθεί κάτω από την μπροστινή σας θέση για κάθε επιβάτη .
 • Μια αποσκευή 20 κιλών στη πτήση Θεσσαλονίκη – Νυρεμβέργη ανά 2 άτομα και 23 κιλών στη διαδρομή Στουτγάρδη – Θεσσαλονίκη
 • Διαμονή για 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*
 • Στρασβούργο : Holiday Inn Express Strasbourg Centre 3*

Ζυρίχη : Hotel Sommerau-Ticino 3*

 • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
 • μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • έμπειρος συνοδός εκδρομής
 • ταξιδιωτική ασφάλιση

δεν περιλαμβάνονται : 

 • Εισιτήρια σε αξιοθέατα, κρουαζιέρες και προαιρετικές υπηρεσίες
 • Επιπλέον αποσκευή 20 kg = 70€
 • δημοτικοί φόροι πόλεων  25€

Σημειώσεις :

 1. Για την επιβεβαίωση της κράτησης απαιτείται προκαταβολή 150€ κατά άτομο
 2. Η τιμή αεροπορικού εισιτηρίου, υπολογίστηκε στα 145€ το άτομο και για να καταφέρουμε να διατηρήσουμε αυτή την τιμή, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι κρατήσεις με κατάθεση προκαταβολής έως 10/9/2023.

Διεύθυνση:   Μητροπόλεως 16, 54624, Θεσσαλονίκη              Τηλ: 2310 284.300

Σε περίπτωση που θέλετε να καταθέσετε προκαταβολή για την παραπάνω εκδρομή, θα πρέπει να αναφέρετε :

Για την εκδρομή  ‘’ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ – ΕΛΒΕΤΙΑΣ’’ στις 19.10

Αριθμοί λογαριασμών :

ALPHA BANK ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ :             ATHOS HELLAS
Λογαριασμός: 700-00-2320-004972
IBAN GR68   0140 7000  7000  0232  0004  972
SWIFT CRBAGRAAXXX

 

EUROBANK ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ :  ATHOS HELLAS
Λογαριασμός: 0026.0118.43.0200 469 286
IBAN GR380 2601 180000 430 200 469 286
SWIFT EFGBGRAA

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ :  ATHOS HELLAS
Λογαριασμός: 6215 04 0046028
IBAN GR32  017  1215 000 62150 400 460 28
SWIFT ABGRGRAA

 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ :  ATHOS HELLAS
Λογαριασμός: 210/472148-91
IBAN GR06 0110 2100 0000 2104 7214 891
SWIFT ETHNGRAA