
Θεσσαλονίκη, 01/12/2025
Το Πολιτιστικό Τμήμα του Συλλόγου μας, σας ενημερώνει ότι διοργανώνει
6ήμερη εκδρομή από 21/04/2026 έως 26/04/2026
ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ – ΛΙΜΝΕΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ/ΕΛΒΕΤΙΑΣ – 6 ΗΜΕΡΕΣ
Νίκαια – Κάννες – Σαν Πώλ Ντεβάνς – Μόντε Κάρλο – Εξ Αν Προβάνς – Εζ – Μιλάνο – Κόμο – Λουγκάνο
- ΤΙΜΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Τιμή το άτομο σε δίκλινο: 850 € * Τιμή το άτομο σε τρίκλινο : 835 € * Τιμή μονόκλινου : 1.180 €
- ΠΡΟΣΟΧΗ! Για την επιβεβαίωση της κράτησης απαιτείται: 1) προκαταβολή 100 € σε έναν από τους επισυναπτόμενους τραπεζικούς λογαριασμούς έως 19.12.2025 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) και 2) αποστολή του καταθετηρίου στο info@eforiakos.com με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο επικοινωνίας σας.
- Τρόπος πληρωμής (non refundable) :
Προκαταβολή έως 19/12/2025 : 100 € / 1η Δόση έως 15/01/2026 : 100 € (μη επιστρέψιμη – non refundable) / 2η Δόση έως 15/02/2026 : 200 € (μη επιστρέψιμη – non refundable) / 3η Δόση έως 15/03/2026 : 200 € (μη επιστρέψιμη – non refundable) / Εξόφληση έως 10/04/2026: 250 € (μη επιστρέψιμη – non refundable)
- Ο κάθε εκδρομέας θα πρέπει να αναγράφει στην αιτιολογία της κατάθεσης :
- Όνομα και επίθετο στα λατινικά όπως το ταξιδιωτικό έγγραφο που έχει
- Τον κωδικό της εκδρομής 374160
Παράδειγμα : ASTERIOS LYRTZIS ΚΩΔΙΚΟΣ : 374160
- ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝAΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ – ΛΙΜΝΕΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ/ΕΛΒΕΤΙΑΣ – 6 ΗΜΕΡΕΣ
Νίκαια – Κάννες – Σαν Πώλ Ντεβάνς – Μόντε Κάρλο – Εξ Αν Προβάνς – Εζ – Μιλάνο – Κόμο – Λουγκάνο
1η μέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΛΑΝΟ – ΚΟΜΟ – ΛΟΥΓΚΑΝΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” στις 05.00 το πρωί, και αναχώρηση στις 07:00 με απευθείας πτήση για το Μιλάνο. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο Φεύγουμε για το Κόμο και το πανέμορφο Λουγκάνο, στην ομώνυμη λίμνη στην Ελβετία. Το Κόμο βρίσκεται στα ιταλο-ελβετικά σύνορα στη βόρεια Ιταλία με θέα στο νοτιοδυτικό άκρο της λίμνης και περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους κορυφογραμμών, με αποτέλεσμα το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο, με την όμορφη ακρολίμνια περιοχή, το μουσείο Βόλτα σε ελληνορωμαϊκό ρυθμό, το μνημείο Life Electric και την Βίλα Όλμο και το ιστορικό κέντρο της πόλης. Τα όμορφα καφέ και καταστήματα θα κάνουν την βόλτα αυτή αξέχαστη. Στην Piazza del Duomo, θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό. Η επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του Κόμο (Ντουόμο) είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε, καθώς η εκκλησία χαρακτηρίζεται από διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού. Εκεί βρίσκεται και το Broletto (Παλιό Δημαρχείο), που κάποτε φιλοξενούσε δημόσιες συνελεύσεις. Στην συνέχεια μια βόλτα προς την Piazza San Fedele με την ρωμαϊκή βασιλική του 12ου αιώνα, για να χαθείτε στα όμορφα δρομάκια του κέντρου της πόλης. Χαρείτε τον ελεύθερο χρόνο απολαμβάνοντας έναν καφέ μαζί με τους ντόπιους ή απολαύστε μια mini κρουαζιέρα γύρω από τα ομορφότερα σημεία της λίμνης θαυμάζοντας το υπέροχο τοπίο και τις μοναδικές βίλες πάνω στις όχθες της κοσμοπολίτικης λίμνης. Στη συνέχεια, αναχωρούμε για Ελβετία και το Λουγκάνο, το οποίο βρίσκεται σε έναν κόλπο στη βόρεια πλευρά της ομώνυμης λίμνης, περιτριγυρισμένης από βουνά που προσφέρουν μια θέα που κόβει την ανάσα στον επισκέπτη. Η μεγαλύτερη πόλη στην παραθεριστική περιοχή του ιταλόφωνου καντονιού Τιτσίνο, δεν είναι μόνο το τρίτο πιο σημαντικό οικονομικό κέντρο της Ελβετίας και ένα συνεδριακό, τραπεζικό και επιχειρηματικό κέντρο, αλλά και μια πόλη με πάρκα, λουλούδια, βίλες και μνημεία. Με μεσογειακό ύφος, το ακρολίμνιο Λουγκάνο προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα μιας πόλης παγκόσμιας κλάσης, σε συνδυασμό με μια μικρή πόλη. Το ιστορικό κέντρο της πόλης, τα πολυάριθμα κτίρια σε ιταλικό στυλ της Λομβαρδίας, τα μουσεία και η ίδια η λίμνη προσκαλούν τους επισκέπτες να δουν τα αξιοθέατα, να απολαύσουν την ατμόσφαιρα και το “dolce far niente”. Χάρη στο ήπιο κλίμα του, το Λουγκάνο είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός όπου θα απολαύσουμε τον κοσμοπολίτικο αέρα του στο παραλίμνιο ιστορικό του κέντρο. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας στην περιοχή των λιμνών. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και διανυκτέρευση
2η μέρα : ΜΙΛΑΝΟ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ – ΝΙΚΑΙΑ
Πρωινό και αμέσως μετά (09:00) θα επισκεφτούμε το Μιλάνο και αμέσως θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στο ιστορικό κέντρο. Θα δούμε το κάστρο των Σφόρτσα, την Πιάτσα ντελ Ντουόμο που είναι η κεντρική πλατεία την πόλης και πήρε το όνομα της από τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Μιλάνο. Ο εντυπωσιακός Καθεδρικός του Μιλάνου (Ντουόμο ντι Μιλάνο) είναι η έδρα του αρχιεπισκόπου της πόλης και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Καθεδρικούς Ναός παγκοσμίως. Θα επισκεφθούμε την Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β’, που πήρε το όνομα της από τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας. Το κτίριο αποτελείται από δύο γυάλινες θολωτές στοές και συνδέει τις πλατείες Πιάτσα ντελ Ντουόμο με την Πιάτσα ντελα Σκάλα. Η Όπερα Λα Σκάλα ή αλλιώς η Σκάλα του Μιλάνου, είναι ένα από τα πιο γνωστά θέατρα όπερας του κόσμου και πήρε το όνομα της από την εκκλησία που βρισκόταν στην ίδια θέση, την Αγία Μαρία della Scala . Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Κυανή Ακτή, μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή θα καταλήξουμε στη κοσμοπολίτικη Νίκαια αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ με τη συνοδεία του αρχηγού μας , θα έχουμε την ευκαιρία να έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα : NIKAIA ΞΕΝΑΓΗΣΗ – ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ
Πρωινό στο χώρο του ξενοδοχείου και αρχίζει αμέσως (09:00) η πανοραμική ξενάγηση της πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε και θα διασχίσουμε την Προμενάντ Ντεζ Ανγκλαί (Promenade Des Anglais) τον διάσημο παραλιακό δρόμο της πόλης, με τα υπέροχα κτίρια της Belle Epoque όπως το Νεγκρέσκο (Negresco) , το Παλαί ντε λα Μεντιτερανέ (Palais de la Méditerranée), θα δούμε την πλατεία Μασενά (Place Masséna) , την βιβλιοθήκη της πόλης (το τετράγωνο κεφάλι) το Acropolis (συνεδριακό κέντρο της πόλης)και θα καταλήξουμε στον λόφο Σιμιέζ (Cimiez) εκεί όπου ξεκίνησε η ιστορία της πόλης. Στην διαδρομή μας θα περάσουμε από την αριστοκρατική συνοικία Σιμιέζ με τα υπέροχα αρχοντικά του 19ου αιώνα ανάμεσα στα οποία και το παλάτι Regina κατοικία της βασίλισσας της Αγγλίας Βικτώρια. Στον λόφο θα επισκεφτούμε την εκκλησία και τους κήπους του Φραγκισκανού Μοναστηριού. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τη παλιά πόλη με το γραικό της λιμάνι. Περπατήστε στα στενά γραφικά δρομάκια της και απολαύστε καφέ και γεύμα σε κάποιο από τα πολλά εστιατόρια και καφέ. Θα συνεχίσουμε για το κοσμοπολίτικο Πριγκιπάτο του Μονακό, που είναι το πιο πυκνοκατοικημένο κράτος στον κόσμο και οι κάτοικοί του αποκαλούνται Μονεγάσκοι. Στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε το το παλάτι των Μονεγάσκων, επίσημη κυβερνητική έδρα του Πριγκιπάτου και κατοικία της βασιλικής οικογένειας των Γκριμάλντι από τον 13ο αιώνα, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο Ζακ Κουστώ, θα περάσουμε από τη διαδρομή της Formula 1 και στη συνέχεια θα απολαύσουμε την νυχτερινή ζωή της πόλης. Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας .
4η ημέρα :ΝΙΚΑΙΑ –ΚΑΝΝΕΣ –ΣΕΝΤ ΠΩΛ ΝΤΕ ΒΑΝΣ
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου μας και αναχώρηση (09:00) για μια εκπληκτική εκδρομή στην αδιαμφισβήτητη “βασίλισσα” της Κυανής Ακτής τις Κάννες (Cannes) με την περίφημη Κρουαζέτ (Croisette), έναν από τους πιο διάσημους δρόμους του κόσμου. Θα δούμε τα υπέροχα κτίρια, και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, που χρονολογούνται από την εποχή της Belle Epoque, καθώς και το Παλάτι του Φεστιβάλ των Καννών. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Σεντ Πωλ Ντε Βανς το πιο διάσημο μεσαιωνικό χωριό της Κυανής Ακτής περιτριγυρισμένο από τα τείχη του Φραγκίσκου του Πρώτου, όπου και αυτό αποτελεί καταφύγιο πολλών ζωγράφων και καλλιτεχνών. Επιστροφή στη Νίκαια νωρίς το απόγευμα. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και ποτό, στη παλιά πόλη της Νίκαιας.
5η ημέρα : ΝΙΚΑΙΑ – ΑΙΞ ΑΝ ΠΡΟΒΑΝΣ (180χιλ Χ 2 )
Πρωινή αναχώρηση για τη λουτρόπολη Αιξαν Προβάνς (Aix-en-Provence), που βρίσκεται στην καρδιά της Προβηγκίας. Εκεί, οι Ρωμαίοι ανακάλυψαν θερμά λουτρά που τόσο τους είχαν αδυναμία και τους έδωσαν το όνομα Aquae Sextiae (Νερά του Σέξτιου) προς τιμήν του στρατηγού Titus Sextius. Έτσι, το πρώτο συνθετικό του ονόματος της πόλης Aix en Provence προήλθε κατά παραφθορά από το Aquae Sextiae (Aix). Άφιξη και περιήγηση στην πόλη με την ένδοξη ιστορία. Ολόκληρο το ιστορικό της κέντρο καθηλώνει τον επισκέπτη. Τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια της είναι γεμάτα καφέ, εστιατόρια, μαγαζιά και μπουτίκ μερικών από τους ακριβότερους οίκους μόδας. Τα κτίριά της είναι επιβλητικά, αρχιτεκτονικά ομοιόμορφα και φροντισμένα. Οι μεγάλες πλατείες της σφύζουν από ζωή. Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το κεντρικό σιντριβάνι της Ροτόντας με τα τρία αγάλματα που συμβολίζουν τη Δικαιοσύνη, τη Γεωργία και τις Καλές τέχνες. Από το σημείο αυτό ξεκινά ένας από τους ωραιότερους ίσως δρόμους ευρωπαϊκής πόλης, η οδός Μιραμπό, στην οποία θα περπατήσουμε. Είναι ένας πεζόδρομος με δύο σειρές πανύψηλα πλατάνια να διατρέχουν τις άκρες του, διακοσμημένος με σιντριβάνια και περίτεχνα κτίρια, που ακολουθεί τη γραμμή που χάρασσαν τα παλαιά τείχη της πόλης και τη χωρίζει στη Νέα και την Παλαιά Πόλη. Στη Μιραμπό υπάρχει η μπιραρία (brasserie) Deux Garcons, που χτίστηκε το 1792 και είναι διάσημη για τους εξέχοντες πελάτες της, όπως ο διάσημος ζωγράφος Πωλ Σεζάν, ο Εμίλ Ζολά και ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Ο Σεζάν πέρασε εδώ το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, μαγεμένος από τις μικρές και μεγάλες ομορφιές της πόλης. Ακόμα και σήμερα μπορείτε να περιπλανηθείτε σ’ αυτές ακολουθώντας τα βήματά του: είναι αποτυπωμένα στα χρυσά πλακάκια που φέρουν το όνομά του, διασκορπισμένα ανάμεσα στις πλάκες των δρόμων. Θα δούμε επίσης το Δημαρχείο του 17ου αιώνα και τον πύργο-ρολόι, που κατασκευάστηκε το 1510.Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας για τη Νίκαια. Το απόγευμα, ελεύθερο στη Νίκαια για ατέλειωτες βόλτες στη παλιά πόλη με τα μικροσκοπικά μαγαζάκια και τα παλιά κτίρια με τα πολύχρωμα παντζούρια. Δοκιμάστε τα πιο νόστιμα και λαχταριστά εκλέρ που για αυτά φημίζεται η πόλη της Νίκαιας, αλλά και όλος ο γαλλικός νότος. Στη Νίκαια μπορείτε να βρείτε όλους τους σχεδιαστές Μόδας αλλά και να επισκεφτείτε το Galeries Lafayette το οποίο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Μασενά που χτυπά η καρδιά της πόλης. Τα ασπρόμαυρα πλακάκια σε συνδυασμό με τα νεοκλασικά κτίρια και τις χαρακτηριστικές κολώνες με τα αγάλματα που αλλάζουν χρώματα τη νύχτα και αποτελούν σήμα κατατεθέν της πόλης. Η Νίκαια επίσης προσφέρει αμέτρητες επιλογές σε φαγητό και φημίζεται για τα αστέρια Michelin που κοσμούν πολλά από τα εστιατόριά της .
6η μέρα : NIKAIA – EZ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε το μεσαιωνικό χωριό Εζ (Èze), για να επισκεφθούμε το εργοστάσιο παραγωγής αρωμάτων Fragonard. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής
|
Αναχ. |
Ξενοδοχείο |
Τιμή σε δίκλινο | Τιμή σε τρίκλινο |
Πτήσεις |
|
21/04/2026
|
Περιοχή Μιλάνου
Dolce by Wyndham Milan Malpensa 4* Νίκαια Hotel Nice Pam 4* |
850€ |
835€ |
Aegean Airlines
Θεσσαλονίκη – Μιλάνο 07:00 – 08:10 Νίκαια – Αθήνα – Θεσσαλονίκη 15:15-18:35 & 20:10-21:05
|
Επιβάρυνση μονόκλινου = 330€
Στην τιμή περιλαμβάνονται:
- Αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη-Μιλάνο και Νίκαια – Θεσσαλονίκη με πτήσεις της Aegean Airlines
- Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
- Αποσκευές : περιλαμβάνεται ένα προσωπικό αντικείμενο (γυναικεία τσάντα, backpack κλπ) το οποίο πρέπει να χωράει κάτω από το μπροστινό σας κάθισμα και 1 χειραποσκευή έως 10kg και μια αποσκευή 23 κιλών για κάθε άτομο.
- Διαμονή στα ξενοδοχεία που αναγράφονται στον τιμοκατάλογο
- Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ καθημερινά στο ξενοδοχείο
- Μεταφορές -περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
- Έμπειρος συνοδός εκδρομής
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης
- Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
Δεν περιλαμβάνονται :
Ø Εισιτήρια σε αξιοθέατα, επιπλέον γεύματα κλπ.
Ø Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων συνολικά για τις 5 διανυκτερεύσεις ( 25€ )
Ø Ειδική ασφάλεια ταξιδιού για αποζημίωση του ποσού της εκδρομής σε περίπτωση ακύρωσης για λόγους υγείας ( 25€ )
Ø Ασύρματα ακουστικά για όλη τη διάρκεια της εκδρομής 10€
Τρόπος πληρωμής :
Προκαταβολή έως 19/12/2025 : 100 € (μη επιστρέψιμη – non refundable)
1η Δόση έως 15/01/2026: 100 € (μη επιστρέψιμη – non refundable)
2η Δόση έως 15/02/2026: 200 € (μη επιστρέψιμη – non refundable)
3η Δόση έως 15/03/2026: 200 € ( μη επιστρέψιμη – non refundable)
Εξόφληση έως 10/04/2026: 250 € (μη επιστρέψιμη – non refundable)
Ο κάθε εκδρομέας θα πρέπει να βάζει στην αιτιολογία της κατάθεσης :
- Όνομα και επίθετο στα λατινικά όπως το ταξιδιωτικό έγγραφο που έχει
- Τον κωδικό της εκδρομής 374160
Παράδειγμα : ASTERIOS LYRTZIS ΚΩΔΙΚΟΣ : 374160
Τραπεζικοί Λογαριασμοί
| ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ : ATHOS HELLAS | |
| Λογαριασμός: | 700-00-2320-004972 |
| IBAN | GR68 0140 7000 7000 0232 0004 972 |
| SWIFT | CRBAGRAAXXX |
| ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ : ATHOS HELLAS | |
| Λογαριασμός: | 0026.0118.43.0200 469 286 |
| IBAN | GR380 2601 180000 430 200 469 286 |
| SWIFT | EFGBGRAA |
| ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ : ATHOS HELLAS | |
| Λογαριασμός: | 6215 04 0046028 |
| IBAN | GR32 017 1215 000 62150 400 460 28 |
| SWIFT | ABGRGRAA |
| ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ : ATHOS HELLAS | |
| Λογαριασμός: | 210/472148-91 |
| IBAN | GR06 0110 2100 0000 2104 7214 891 |
| SWIFT | ETHNGRAA |





















