ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ: 4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ - 4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 52  –  ΤΗΛ: 2310286789  – Τ.Κ. 54 635 –  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

www.eforiakos.cominfo@eforiakos.com

Θεσσαλονίκη, 5/5/2023

Το Πολιτιστικό Τμήμα του Συλλόγου μας, σας ενημερώνει ότι διοργανώνει 4ήμερη εκδρομή για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (2/6 – 5/6)

ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση Ξενοδοχείο Διατροφή Τιμή/άτομο σε δίκλινο Παιδί 2-12 σε τρίκλινο Μονόκλινο
2 Ιουνίου το πρωί οδικώς ΗOTEL CENTRAL PALACE (4*) ή HOTEL RIVA ή FERONYA (4*)/ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ πρωινό 235 119 € * 320

*τετράκλινο για δύο παιδιά κατόπιν ζήτησης

  • Δηλώστε συμμετοχή έως την Παρασκευή 12/5στο email: info@eforiakos.com, αναγράφοντας: 1) Ονοματεπώνυμο, 2) Δωμάτιο (μονόκλινο, δίκλινο, τρίκλινο με παιδί), 3) Αριθμό ατόμων, 4) Κινητό Τηλέφωνο
  • ΠΡΟΣΟΧΗ! Μόνον εφόσονσυγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 40 συμμετεχόντων, θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή, γι’ αυτό η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να είναι σίγουρη.

Εάν συγκεντρωθεί ο απαιτούμένος αριθμός συμμετεχόντων τότε θα πρέπει:

  • έως την Δευτέρα 15/5 να καταβληθεί το 50% του ποσού
  • έως την Δευτέρα 22/5 να καταβληθεί το υπόλοιπο 50%

στους παρακάτω λογαριασμούς γράφοντας ως αιτιολογία το ονοματεπώνυμο σας για την εκδρομή Συλλόγου Εφοριακών στην Κωνσταντινούπολη (2/6 – 5/6).

Diesel Travel MIKE (Δικαιούχος)
 Τράπεζα Λογαριασμός ΙΒΑΝ BIC
ALPHA BANK 700002002027976 GR43 0140 7000 7000 0200 2027 976 CRBAGRAA
EUROBANK 00260203840201767266 GR85 0260 2030 0008 4020 1767 266 EFGBGRAA
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 5215092855877 GR80 0172 2150 0052 1509 2855 877 PIRBGRAA
ΕΘΝΙΚΗ 21000662573 GR75 0110 2100 0000 2100 0662 573 ETHNGRAA

 

  • ΠΡΟΣΟΧΗ!!!: Ταξιδεύετε με ταυτότητες νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες εντός της τελευταίας 10ετίας σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ Β’ 824/17-02-2023 ή διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ.

 

  • ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝAΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ (Diesel Travel)

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΙΦΙΓΕΝΙΑ ΣΑΧΠΑΖΗ    ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΤΕΜΜΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ – 4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜEΡΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα 4 ημέρες / 3νύχτες (πρωινή αναχώρηση)

1η ημέρα : Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη (630 χλμ.)

Αναχώρηση στις 05.30π.μ. από τα γραφεία μας και με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη περνάμε έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα μια πρώτη γνωριμία με την πόλη περπατώντας στα όμορφα και γραφικά στενά του πεζόδρομου του Πέραν και της Γενοβέζικης Magnifica Communita di Perra με επίκεντρο τον Πύργο του Γαλατά, θα σας ενθουσιάσει

2η ημέρα: Kαπαλί Τσαρσί- Ζωοδόχος Πηγή (Μπαλουκλί)-Ασιατική Κωνσταντινούπολη- Πριγκηπος

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την επίσκεψή μας στην πασίγνωστη σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα για ψώνια σε δερμάτινα είδη, χαλιά, αλάβαστρα, είδη δώρων, χρυσαφικά, αντίκες κ.α., χωρίς να παραλείψουμε το απαραίτητο «παζάρι». Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο Ιερό Αγίασμα του Ναού της Ζωοδόχου πηγής, όπου σύμφωνα με το θρύλο, έγινε το θαύμα με τα ψάρια την ημέρα της Άλωσης. Συνεχίζουμε με την εκδρομή μας στην Ασιατική Κωνσταντινούπολη και στην Πρίγκηπο, το μεγαλύτερο και ωραιότερο νησί του συμπλέγματος των Πριγκηπονήσων που βρίσκεται στην θάλασσα του Μαρμαρά. Περνώντας πάνω από την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου που ενώνει την Ευρωπαϊκή με την Ασιατική Κωνσταντινούπολη, και αφού διασχίσουμε ένα μεγάλο κομμάτι της Ασιατικής πλευράς, φτάνουμε στο λιμάνι του Μπόσταντζι για να επιβιβαστούμε σε καράβι ιδιωτικής γραμμής με προορισμό την μαγευτική και καταπράσινη Πρίγκηπο. Άφιξη στο Νησί του Άι Γιώργη του Κουδουνά, του πασίγνωστου μοναστηριού με τα χιλιάδες θαύματα σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους. Η Πρίγκηπος είναι κατάμεστη από θαυμάσιες αρχοντικές ξύλινες επαύλεις και μεγαλοπρεπή «κιόσκια» των περασμένων αιώνων. Καταλήγουμε στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (εφόσον είναι ανοιχτή) και γευματίζουμε εξ ιδίων σε ένα από τα παραθαλάσσια γραφικά ταβερνάκια. Επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη. Ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κεράτιος Κόλπος – Βόσπορος –Βυζαντινός Ιππόδρομος -Αγ. Σοφία– Βασιλική Κινστέρνα- Ενυδρείο-Istanbul Forum

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η μέρα μας αρχίζει με την προαιρετική κρουαζιέρα που ξεκινά από τον Κεράτιο κόλπο και ανοίγεται στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου όπου θα θαυμάσουμε τα παλαιά χωριά, αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι τη δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Καταλήγουμε στο λιμάνι του Εμίνονου από όπου και ξεκινήσαμε και ακολούθως, κατευθυνόμαστε προς το ιστορικό κέντρο, περνώντας από το Μπλέ Τζαμί και αφήνοντας πίσω μας το σημείο πού άλλοτε αντηχούσαν οι ιαχές του Βυζαντινού Ιπποδρόμου και οι εθιμοτυπικές πομπές του Αυγουσταίου, μεταβαίνουμε για να θαυμάσουμε και να ξεναγηθούμε στο θαύμα της αρχιτεκτονικής την Του Θεού Αγία Σοφία η οποία αποτελεί μέχρι και σήμερα τον αρχαιότερο μεγαλύτερο περίκλειστο ναό του κόσμου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Βασιλική Δεξαμενή του Ιουστινιανού, με το ατμοσφαιρικό της περιβάλλον, που είναι ένα ακόμη θαύμα της Βυζαντινής αρχιτεκτονικής και άνοιξε πρόσφατα για το κοινό μετά την εξ ’ολοκλήρου ανακαίνισή της. Αφού ολοκληρώσουμε τις επισκέψεις μας στο ιστορικό κέντρο, αναχωρούμε για το ISTANBUL FORUM, ένα από τα πλέον σύγχρονα EΚΠΤΩΤΙΚΑ εμπορικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης, για να επισκεφθούμε το Aquarium (ενυδρείο), στο οποίο εκτίθενται πάνω από 10.000 διαφορετικά είδη θαλασσινών και ψαριών Ελεύθερος χρόνος για συμφέρουσες αγορές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ προαιρετική έξοδος σε νυχτερινό κέντρο.

4η ημέρα: Κωνσταντινούπολη – Φανάρι – ΜΓΣ – Παναγία Βλαχερνών – Θεσσαλονίκη (630 χλμ.)

Μετά το πρωινό μας μας κατευθυνόμαστε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης που από το 1601 στεγάζεται στο Φανάρι, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Ξενάγηση και χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθείτε στα πανέμορφα σοκάκια του Φαναρίου και να θαυμάσετε το κτίριο της Μεγάλης του Γένους Σχολής, ένα αριστουργηματικό αρχιτεκτονικό έργο του φημισμένου αρχιτέκτονα του 19ου αιώνα Κωνσταντίνου Δημάδη. Συνεχίζουμε με το προσκύνημα μας στο αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου συνέβη το θαύμα της Παναγίας το 626 μ.Χ και εκεί εψάλει για πρώτη φορά ο ακάθιστος Ύμνος. Αναχώρηση και διά μέσου των συνόρων των Κήπων και τις απαραίτητες στάσεις επιστροφή στην Ελλάδα.

Περιλαμβάνονται: Μεταφορές – μετακινήσεις με σύγχρονο υπερυψωμένο λεωφορείο, που καλύπτει όλες τις προδιαγραφές για ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι. Οι διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας. Πρωινό. Έμπειρος συνοδός – αρχηγός του γραφείου μας. Τοπικός ξεναγός. Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται: Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα, ποτά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό, προτεινόμενο ή εξ’ ιδίων. Κρουαζιέρα στο Βόσπορο: τιμή ενήλικα: 20€/παιδί 2-12 ετών: 15€. Ακτοπλοϊκό εισιτήριο για Πριγκηπόνησα: 10€ κατ’ άτομο.

Σημείωση: Ταξιδεύετε με ταυτότητες νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες εντός της τελευταίας 10ετίας σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ Β’ 824/17-02-2023 ή διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ. Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών. Τα δωμάτια παραλαμβάνονται μετά τις 14:00μμ.