8 Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

8 Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 52  –  ΤΗΛ:2310286789  –  FAX:2310275347 – 54 635 –  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

www.eforiakos.com Emailinfo@eforiakos.com

Ημερ/νία: 5/3/2021

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2021»

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

111 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας της Εργαζόμενης Γυναίκας και τον συνεχή αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών στην εργασία, την προστασία της μητρότητας, την κοινωνική και προσωπική τους ζωή.

Οι γυναίκες είναι πάλι μπροστά, στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Πολλές έχουν πληγεί σοβαρά από την κρίση λόγω της απώλειας θέσεων εργασίας ή της απασχόλησής τους, σε επισφαλείς θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, οι συνεχόμενοι εγκλεισμοί έχουν οδηγήσει σε αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας και οφείλουμε να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, τα θύματα που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν και να αποκαλύψουν νέα ή παλιότερα περιστατικά βίας.

Η 8η Μαρτίου, η οποία τιμάται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον πλανήτη, προσφέρει μια ευκαιρία που πρέπει όλοι να αξιοποιήσουμε, αφού μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για την εξάλειψη των στερεοτύπων με βάση το φύλο, εορτάζοντας παράλληλα τα επιτεύγματα, τη δημιουργικότητα και τη δύναμη των γυναικών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας   

Κούπκας Μιχαήλ      Παπαποστόλου Μενέλαος

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση του συλλόγου εδώ