ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΚΙΛΚΙΣ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: “ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΑΔΥΝΑΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΑΣ”

epistolh syllogoy eforiakwn thessalonikhs kilkis xalkidikhs gia elleixh pistwsewn

29/06/2017

epistolh syllogoy eforiakwn thessalonikhs kilkis xalkidikhs gia elleixh pistwsewn

Θέμα: «Ελλείψεις πιστώσεων που καθιστούν αδύνατη την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών μας»

 

Κύριε Υπουργέ,

Οι τραγικές ελλείψεις εξαιτίας της αδυναμίας διαχείρισης των πιστώσεων, θέτουν πλέον σε τεράστιο κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών μας. Από την αρχή της φετινής χρονιάς βιώνουμε μία δύσκολη καθημερινότητα μέσα στις υπηρεσίες που σήμερα έχει καταστεί ανυπόφορη. Δεν υπάρχει καν μελάνι και χαρτί για την εκτύπωση των απαραίτητων εγγράφων που ζητούν οι πολίτες, τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα δίχως καύσιμα, ενώ μέσα στις υπηρεσίες δεν υπάρχουν ούτε τα απαραίτητα είδη καθαριότητας για την υγιεινή των χώρων που καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες φορολογούμενοι. Και επειδή είναι καλοκαίρι, θα πρέπει να αναφερθούμε και στις περιπτώσεις υπηρεσιών που εξαιτίας της μη συντήρησης των συστημάτων κλιματισμού, οι υπάλληλοι αλλά και το κοινό συμβιώνουν καθημερινά σε συνθήκες λεβητοστασίου.

Το γεγονός ότι η δημόσια εικόνα των υπηρεσιών μας δεν έχει ακόμα αμαυρωθεί οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη φιλοτιμία των εργαζομένων, οι οποίοι καλύπτουν εθελοντικά πολλά από τα βασικά έξοδα.

Όσο συνεχίζουμε να βάζουμε συνεχώς το χέρι στην τσέπη για να χρηματοδοτούμε την υπηρεσία, τόσο η κατάσταση θα διαιωνίζεται. Με πρωτοβουλία και ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου αποφασίσαμε:

1. ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.

2. ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ Η΄ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

3. ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.

4. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΕ ΘΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

Έχουμε αποδείξει πολλές φορές πώς ξέρουμε να βάζουμε πλάτη όταν πρόκειται για την υπηρεσία. Δεν μπορούμε όμως να βάζουμε συνεχώς το χέρι στην τσέπη. Ούτε το θέλουμε, ούτε και το αντέχουμε οικονομικά.

Η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία ας αναλάβει πλέον την ευθύνη να επιλύσει το θέμα της έλλειψης των πιστώσεων, που καθιστούν αδύνατη την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών μας και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα Δημόσια Έσοδα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                       ΚΟΥΠΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ                                                   ΡΑΠΤΟΥ ΟΛΓΑ