ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η Αλήθεια για την “αξιολόγηση” της ΑΑΔΕ

ΠΟΕ - ΔΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Αθήνα 16.10.2019

Αρ. Πρωτ.: 1535

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΤΗΣ ΑΑΔΕ

 

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην επιχειρούμενη από την ΑΑΔΕ «Αξιολόγηση» που εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε δημόσιες υπηρεσίες συγκρίνοντάς τες μάλιστα με μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα!!!

Είναι προφανές ότι αυτές οι μεθοδεύσεις σε υπηρεσίες που λειτουργούν με δραματικές ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, μέσα σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας, θα δημιουργήσουν ένα κλίμα εκρηκτικό για τους εργαζόμενους.

Εισάγεται η διαδικασία μέτρησης και συστημάτων καταγραφής απόδοσης κάθε υπαλλήλου με ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια, δηλαδή η ατομική στοχοθεσία, με τελικό σκοπό την καθιέρωση ατομικού μισθού.

Η κυκλική 360ο μοιρών αξιολόγηση το μόνο που θα επιφέρει είναι η ανθρωποφαγία και οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας.

Οι εφοριακοί υπάλληλοι στην προσπάθειά τους να πιάσουν τους ατομικούς στόχους, θα μετατραπούν σε κυνηγούς κεφαλών με ολέθρια αποτελέσματα για την κοινωνία και τους πολίτες.

Ίσως θα ήταν χρήσιμο, τα επιτελικά στελέχη της ΑΑΔΕ που κατοικοεδρεύουν στην Καρ. Σερβίας, πριν σχεδιάσουν αυτό το σύστημα αξιολόγησης να είχαν επισκεφθεί τις εφορίες για να διαπιστώσουν τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι συνάδελφοί μας.

Γι αυτό άλλωστε τα σχέδια τους δεν βρήκαν καμία απήχηση στην συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου που συμμετέχει στην Απεργία-Αποχή την οποία έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

       Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΕΙΡΗΝΗ  ΥΦΑΝΤΗ       ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

Κατεβάστε και εκτυπώστε το Δελτίο Τύπου εδώ