ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙA ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙA ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ   17/07/2020
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ   Αρ. Πρωτ: 160
ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΝ 16Α    
501 32 – ΚΟΖΑΝΗ  
Τηλ-fax 24610 24595  
Email: efdmak@gmail.com    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες στις 16-07-2020 όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στη Δ.Ο.Υ. Κοζάνης βιώσαμε ένα τρομερό στα χρονικά της επαγγελματικής μας πορείας, γεγονός. Οι συνάδελφοι μας του Τμήματος Εισοδήματος δέχτηκαν μια αναίτια, βάναυση και με δολοφονικά κίνητρα επίθεση σε ώρα εργασίας.

Οι συνάδελφοί μας βρίσκονταν στις θέσεις τους, σε εκτέλεση των καθηκόντων τους, μια καθημερινή εργάσιμη ημέρα. Δέχτηκαν ένα τυφλό δολοφονικό χτύπημα. Θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε από εμάς. Θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε εργασιακός χώρος.

–           Καταγγέλλουμε την αποτρόπαιη και καθόλα αναίτια και βάναυση επίθεση κατά των συναδέλφων μας.

–           Καταγγέλλουμε κάθε απάνθρωπη και απαξιωτική συμπεριφορά και στάση απέναντι στο τραγικό γεγονός.

–     Kαταγγέλλουμε την κάθε δήλωση στήριξης προς τον δράστη και τη θεωρούμε υποκίνηση για παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

από τη Διοίκηση της ΑΑΔΕ, την Πολιτική και Υπηρεσιακή Ηγεσία

  • Την άμεση θέσπιση μέτρων για την ασφάλεια των χώρων εργασίας με την ενίσχυση κάθε Υπηρεσίας με εξειδικευμένο προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό ελέγχου,
  • Διασφάλιση των συνθηκών εργασίας για την ασφάλεια και την προστασία μας από περιστατικά άσκησης βίας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας εντός και εκτός υπηρεσιακών χώρων.
  • Ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Τέλος ως εφοριακοί, με υψηλή συναίσθηση των ευθυνών μας, δηλώνουμε με κάθε τόνο, ότι ανάλογα γεγονότα και συμπεριφορές δεν πτοούν το ηθικό μας και ότι θα συνεχίζουμε να εκτελούμε το καθήκον μας τμε υψηλό επαγγελματισμό.

Πράξεις βίας με οποιαδήποτε μορφή, είναι καταδικαστέες, καθώς υπονομεύουν τις δημοκρατικές ελευθερίες και εκμαυλίζουν κάθε έννοια, του κράτους δικαίου.

Είμαστε δίπλα στους δικούς μας ανθρώπους και στις οικογένειές τους, που τόσο άδικα βιώνουν αυτές τις δύσκολες στιγμές και ευχόμαστε να τους έχουμε και πάλι μαζί μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ   ΠΗΓΑΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ