ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 5.10.2022

Γενικό Συμβούλιο ΠΟΕ-ΔΟΥ
ΠΟΕ – ΔΟΥ: Πρόσκληση Γενικού Συμβουλίου την Παρασκευή 13.10.2023

Αθήνα 4.11.2022

Αρ. Πρωτ.: 2175

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 5.10.2022

Σήμερα 5.10.2022 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ  και ώρα 09:30 π.μ. συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ, στην αίθουσα του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7 Αθήνα).

Με Θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Ενημέρωση -τρέχοντα θέματα.
 2. ΑΑΔΕ προβλήματα αναδιοργάνωσης.
 3. Διεκδίκηση  Π.Δ. ΥΠΟΙΚ.
 4. Κτηματικές Υπηρεσίες.
 5. Συμμετοχή στην Απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 9.11.2022.
 6. Εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ηλεκτρονική ψηφοφορία).
 7. Ανανέωση σύμβασης παρακολούθησης σήματος συναγερμού.
 8. Έγκριση ισολογισμού 2021.
 9. Έγκριση αποφάσεων Εκτελεστικής Επιτροπής από 27.7.2022 έως 26.9.2022.
 10. Έγκριση μικροδαπανών από 7.2022 έως 30.9.2022.

Με την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκε η παραίτηση από το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ της συναδέλφου ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΝΑΣ από την παράταξη της ΣΑΣ και την θέση της κατέλαβε η συνάδελφος ΘΕΟΛΟΓΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑ. Αναγνώστηκε ο ονομαστικός κατάλογος των μελών του Γ.Σ. για την διαπίστωση απαρτίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14§3 του καταστατικού ΠΟΕ- ΔΟΥ  .

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι το Γ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία, καθόσον βρέθηκαν παρόντες τριάντα ένα (30)  Γενικοί Σύμβουλοι επί συνόλου τριάντα ενός (31), όπως παρακάτω:

01. ΑΡΣΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 02. ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
03. ΔΕΜΙΡΤΖΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 04. ΔΗΜΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
05. ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 06. ΚΑΡΑΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
07. ΚΑΡΑΜΠΗ ΦΩΤΕΙΝΗ 08. ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
09. ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 10. ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
11. ΚΟΥΠΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ 12. ΛΙΑΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
13. ΛΙΑΣΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 14. ΜΕΡΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
15. ΜΠΕΡΤΣΟΥΛΑΚΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ    16. ΝΑΤΣΙΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 
17. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 18. ΠΑΝΤΣΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
19. ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ ΦΩΤΙΟΣ    20. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ    
21. ΠΑΤΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ     22. ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ   
23. ΣΩΦΡΟΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ   24. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  
25. ΤΕΡΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 26. ΤΖΟΥΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ   
27. ΤΣΟΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 28. ΥΦΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ
29. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΝΑ 30. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Δικαιολογημένα Απών : 1. ΤΣΑΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

Επίσης ανακοινώθηκε η παραίτηση από την θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ -ΔΟΥ της συναδέλφου ΚΑΡΑΜΠΗ ΦΩΤΕΙΝΗΣ από την παράταξη της ΑΣΚΙ. Μετά την συγκεκριμένη παραίτηση διεξήχθη μυστική ψηφοφορία με υποψήφιο από την παράταξη της ΑΣΚΙ τον ΤΖΟΥΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟ ο οποίος και εξελέγη στην θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ -ΔΟΥ.

Προ ημερησίας  διάταξης τέθηκε η έγκριση δαπάνης των Γενικών Συμβούλων στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ ύψους 2.700 ευρώ.

Με την έναρξη της συζήτησης έγινε ενημέρωση του Γενικού Συμβουλίου από την Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής, επί του συνόλου των θεμάτων που απασχόλησαν τη διοίκηση στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου (14.7.2022).

Μετά την ενημέρωση της Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής, τις τοποθετήσεις και προτάσεις των μελών επί των Θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ προχώρησε στη λήψη των παρακάτω αποφάσεων:

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 • Αποφασίστηκε ομόφωνα η ανανέωση της σύμβασης της παρακολούθησης σήματος του συναγερμού της ΠΟΕ-ΔΟΥ.
 • Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο ισολογισμός του 2021.
 • Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι αποφάσεις της Ε.Ε. από 27.7.2022 έως 26.9.2022.
 • Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι μικροδαπάνες από 1.7.2022 έως 30.9.2022.
 • Αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει έγγραφο προς τους αρμόδιους στην ΑΑΔΕ και στο ΥΠΟΙΚ για αναπροσαρμογή των ποσών ημερήσιας αποζημίωσης των συναδέλφων. Τα ποσά αυτά ανέρχονται ως εξής :

60 € / νύχτα

40 € / φαγητό

0,15 /χλμ.

Κατά τουλάχιστον 50%.

 • Αποφασίστηκε ομόφωνα να απαιτήσουμε :

– τη μονιμοποίηση των συναδέλφων ΙΔΟΧ και την επαρκή στελέχωση των ΔΟΥ με προσωπικό καθαριότητας που θα απολαμβάνει πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και

– την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος για μετατάξεις που αφορά την ΥΕ κατηγορία (ΙΔΑΧ και μόνιμοι).

 • Αποφασίστηκε να παραπεμφθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή για αναδιαμόρφωση, πρόταση καταγγελίας για τις αποφάσεις περιορισμού της κατανάλωσης ενέργειας σε ΑΑΔΕ, ΥΠΟΙΚ και συνολικά στο Δημόσιο Τομέα.
 • Αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητήσουμε να προγραμματιστεί ραντεβού με τον Υπ. Εργασίας και τον Υπ. Οικονομικών για την υλοποίηση της πρότασης μας που έγινε συνεδριακή απόφαση σχετ. με την ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΦΑΠΑΞ και ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΚΚΡΕΜΕΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ.

«Ζητάμε από το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης τα οποία επιβάλλεται συνεχώς να διευρύνονται και να αναπροσαρμόζονται καλύπτοντας μέρος των μεγάλων αναγκών που προκύπτουν, να προχωρήσουν ταχύτατα τις διαδικασίες και τις σχετικές αποφάσεις για την απόδοση της προκαταβολής τουλάχιστον του 50% του εφάπαξ στους συναδέλφους μας που προχωρούν στη συνταξιοδότησή τους και σαφώς και σε όλους όσους εκκρεμεί η απόδοση του δικαιούμενου εφάπαξ.»

 • Λαμβάνοντας υπ΄ όψη ότι οι Κτηματικές Υπηρεσίες λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό, που είναι δυσανάλογο με τον τεράστιο και διαρκώς αυξανόμενο όγκο υποθέσεων που έχουν να διαχειριστούν. Η πολυδιαφημιζόμενη διαδικασία της κινητικότητας μέσω της οποίας θα καλύπτονταν υποτίθεται τα κενά, δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις η ασάφεια του νόμου και η έλλειψη ενδιαφέροντος από ειδικότητες τοπογράφων ή πολιτικών μηχανικών, οδήγησε στην μετακίνηση μηχανικών με άλλες ειδικότητες που δεν απαιτούσαν προτεραιότητα για τη λειτουργία των Κτηματικών Υπηρεσιών (Ηλεκτρολόγους, μηχανολόγους κλπ). Επιπλέον, η υποχρέωση της κάλυψης σε ποσοστό 65% των θέσεων για την υποβολή αίτησης αλλά και η διαρκής άρνηση των Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού να επιτρέψουν τους υπαλλήλους τους σε μετακίνηση, ουσιαστικά ακυρώνει κάθε δυνατότητα κάλυψης των κενών των υπηρεσιών μας. Τέλος, τα μισθολογικά δεδομένα των εργαζόμενων του Υπουργείου Οικονομικών και η συνεχιζόμενη άρνηση της πολιτικής ηγεσίας να τους εντάξει στο σύνολο τους στο καθεστώς της προσωπικής διαφοράς, καθιστά τις υπηρεσίες, μη ελκυστικές για τους εργαζόμενους άλλων φορέων του Δημοσίου.

Αποφασίστηκε ομόφωνα ενόψει της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών για νέο διαγωνισμό προσλήψεων σε φορείς του Δημοσίου, να καλέσουμε την πολιτική ηγεσία να προκηρύξει άμεσα θέσεις Εφοριακών, Νομικών, Τοπογράφων μηχανικών και Πολιτικών Μηχανικών για την κάλυψη όλων των κενών των Κτηματικών Υπηρεσιών.

Επίσης λαμβάνοντας υπ΄ όψη των πρόσθετο φόρτο εργασίας των  Κτηματικών Υπηρεσιών στο πλαίσιο της διαδικασίας του Εθνικού Κτηματολογίου, καλούμε την πολιτική ηγεσία να καλύψει άμεσα τις απλήρωτες και αναγκαστικές υπερωρίες των υπαλλήλων των Κτηματικών Υπηρεσιών.

 • Αποφασίστηκε ομόφωνα να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη δραστική μείωση του κόστους μετακίνησης των εργαζομένων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ταυτόχρονα, η ΠΟΕ ΔΟY θα αναλάβει όλα τα δυνατά μέτρα για την ανάδειξη της αναγκαιότητας υλοποίησης του αιτήματος αυτού, θα απευθυνθεί στην ΑΔΕΔΥ και σε άλλες Ομοσπονδίες προκειμένου να υιοθετήσουν το συγκεκριμένο αίτημα, το οποίο και θα ενταχθεί στο διεκδικητικό πλαίσιο της Γενικής Απεργίας.
 • Αποφασίστηκε να παραπεμφθεί στην Ε.Ε. για αναδιαμόρφωση, πρόταση περί της αξιοκρατίας των κρίσεων των συναδέλφων για θέσεις ευθύνης.