ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID-19 & ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΠΟΕ-ΔΟΥ: ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΙΤΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Αθήνα 16.9.2020

Αρ. Πρωτ: 1727

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι στο άρθρο 20, μέρος Β΄: Διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υγείας, που ψηφίσθηκε στην Βουλή, προβλέπεται η παράταση της θητείας των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων, μέχρι 31.12.2020.

Συνεπώς λόγω των ιδιαίτερα δύσκολων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην χώρα από την πανδημία του covid-19 δεν είναι δυνατή η διενέργεια Γενικών  Συνελεύσεων και συνδικαλιστικών εκλογών.

Η Ομοσπονδία αντιμετωπίζοντας το θέμα με ευαισθησία και σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων καλεί όλους τους Συλλόγους να ευθυγραμμιστούν με αυτή την απόφαση, ώστε να μην παρουσιαστούν φαινόμενα αποκλεισμού όσων αδυνατούν να παραστούν στις διαδικασίες (μεγάλοι σε ηλικία, πάσχοντες από υποκείμενα νοσήματα κλπ).

Επειδή το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων στις ΔΟΥ της Αττικής, σας πληροφορούμε ότι η θέση της Ομοσπονδίας που εκφράστηκε μέσα από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι σε περίπτωση που παρουσιάζεται κρούσμα να κλείνει η υπηρεσία και αφού γίνει απολύμανση να καλείται ο ΕΟΔΥ για να κάνουν test όλοι οι συνάδελφοι.

Αυτή η πρακτική τηρήθηκε έως σήμερα στην Α΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης και στην ΔΟΥ Αγ. Αναργύρων.

Επιπλέον το προηγούμενο διάστημα από 23.7 έως 27.8 ο ΕΟΔΥ είχε πραγματοποιήσει προληπτικά test στην συντριπτική πλειοψηφία των  ΔΟΥ της Αττικής σε όσους συναδέλφους το επιθυμούσαν.

Όμως τις τελευταίες ημέρες λόγω της αυξημένης ζήτησης και τηρούμενης σειράς προτεραιότητας ο ΕΟΔΥ δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις ανάγκες που παρουσιάζονται καθημερινά.

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ ζητά από την πολιτεία όταν παρουσιάζεται κρούσμα στις υπηρεσίες μας να εξασφαλίζει την διενέργεια των test δωρεάν για όλους τους συναδέλφους, έστω και αν χρειαστεί να γίνουν συμβάσεις με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα (όπως γίνεται και με τις ΜΕΘ).

Τέλος διευκρινίζουμε προς άρση πάσης παρερμηνείας (σκόπιμης ή μη) ότι η Εκτελεστική Επιτροπή ανταποκρινόμενη στο αίτημα πολλών συναδέλφων που ζήτησαν να δοθεί προσφορά από το ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ για όσους επιθυμούν να κάνουν test ιδιωτικά, αποφάσισε να στείλει ανάλογο αίτημα το οποίο απαντήθηκε και έχει αναρτηθεί στο site μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ          O  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ         ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ