ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

ΠΟΕ - ΔΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Αθήνα 1.4.2022
Αρ. Πρωτ.: 2055

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ συμμετέχει στην 24ώρη Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 6 Απριλίου 2022 που έχει προκηρύξει και η ΑΔΕΔΥ προκειμένου να μπει ένα τέλος στην συνεχιζόμενη ακρίβεια και εξαθλίωση.

Η απεργία αυτή γίνεται στην σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, ενός πολέμου που ξεκίνησε με την Ρωσική εισβολή, καταπατώντας κάθε έννοια Διεθνούς Νομιμότητας και Δικαίου, προκαλώντας ανείπωτο πόνο σε άμαχο πληθυσμό ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί τεράστιες προσφυγικές ροές και φτώχεια.

Μετά από 10 χρόνια μνημονίων και 2 χρόνια πανδημίας, με τους εργαζόμενους να υφίστανται δραματικές μειώσεις στους μισθούς αλλά και στα δικαιώματα τους, το τσουνάμι της ακρίβειας σε βασικά κοινωνικά αγαθά εξανεμίζει το εναπομείναν εισόδημα τους και τους οδηγεί σε εξαθλίωση. Δεν νοείται ανάπτυξη που δεν προϋποθέτει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια, κατά δήλωση της κυβέρνησης δεν στάθηκε ικανή να «ξεπαγώσει » τους μισθούς μας ενώ το 1 προς 1 για τις προσλήψεις αποδεικνύεται ευσεβής πόθος. Μετά την τελευταία προκήρυξη προσλήψεων, μόνο 325 προσλήψεις εφοριακών αναλογούν για τις υπηρεσίες μας. Το μόνο που αυξάνει είναι ο όγκος εργασίας μας περιμένοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών που….δεν έρχεται, την υλικοτεχνική υποδομή που……. είναι στο δρόμο και την βελτίωση των κτιριακών υποδομών που……είναι αρμοδιότητα άλλων…….Έτσι η ζοφερή καθημερινότητα στις υπηρεσίες μας από την έλλειψη προσωπικού με τους συναδέλφους να υπερβάλουν εαυτόν στην εκπλήρωση των καθηκόντων τους είναι μία πραγματικότητα. Επί σειρά ετών οι εφοριακοί υπάλληλοι καλούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες, εκτεθειμένοι απέναντι σε αγανακτισμένους πολίτες από την υπερφορολόγηση, την λιτότητα και τις δυσμενείς συνέπειες τις πανδημίας. Τώρα έρχεται να προστεθεί και η ακρίβεια δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα.

Η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από την «ανεξάρτητη» ΑΑΔΕ και επιτέλους ας ασχοληθεί με τα προβλήματα των εργαζομένων σε αυτή. Άλλωστε η υποστελέχωση των υπηρεσιών μας είναι κυβερνητική επιλογή.

Με την εκτίναξη του πληθωρισμού πάνω από 7%, ρεκόρ 25ετίας, έφτασε η ώρα να φωνάξουμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!! Την κρίση δεν μπορούν να την πληρώσουν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι. Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την αναχαίτηση των τιμών στην ενέργεια, στις δαπάνες στέγασης και στα βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Με την απεργία στις 6 Απρίλιου 2022 διεκδικούμε την Αξιοπρέπεια μας, για μας και τις οικογένειες μας.

Διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού.
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
  • Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
  • Ξεπάγωμα της διετίες 2016 – 17.
  • Αφορολόγητο στις 1.2000 ευρώ.
  • Πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων με προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ τώρα.
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
  • Να δοθεί η προσωπική διαφορά στους συναδέλφους που βρίσκονται εκτός μισθολογίου ΑΑΔΕ.
  • Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη ν.4808/21.
  • Την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!!