ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ από το εσωτερικό της Β΄ ΔΟΥ Λάρισας μετά την πυρκαγιά.

b doy fwtia mesa

05/03/2018

b doy fwtia mesa

Εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής από το εσωτερικό του κτιρίου όπου στεγάζονταν η Β΄ ΔΟΥ Λάρισα, μετά την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σοκάρουν οι εικόνες από το εσωτερικό του κτηρίου όπου στεγάζονταν η Β’ Εφορία της Λάρισας, όπως τις κατέγραψε ο δημοσιογραφικός φακός με αφορμή τη σημερινή αυτοψία που πραγματοποίησε η υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής και στελέχη της ΔΟΥ, το μεσημέρι της Κυριακής.

Το κτίριο θυμίζει… βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ είναι πολύ δύσκολο να αναπνεύσει κανείς λόγω της έντονης δυσοσμίας.

Δείτε το βίντεο:

 

Το ιστορικό της καταστροφής

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου το πενταώροφο κτήριο όπου στεγάζεται η Β’ ΔΟΥ Λάρισας στη διασταύρωση των οδών Πατρόκλου και Ρούσβελτ.

Το τηλεφώνημα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας για τη φωτιά έγινε στις 5.20 τα ξημερώματα, ενώ στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας!

Αν και η δημόσια υπηρεσία ήταν κλειστή λόγω της ημέρας, σήμανε συναγερμός αφού πολύ κοντά λειτουργούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κάποια από τα οποία μάλιστα ίσως διατηρούσαν και εύφλεκτα υλικά (φιάλες υγραερίου κλπ).

Οι αρχές παράλληλα απομάκρυναν τους ένοικους στην περιοχή σε απόσταση 200 μέτρων για λόγους της ασφαλείας.

Στο σημείο είχε συγκεντρωθεί από το πρωί πολύς κόσμος παρακολουθώντας αυτό το απίστευτο θέαμα στο κέντρο της Λάρισας!

Σημειώνεται πως η Β’ ΔΟΥ με βάση τον ισχύοντα προγραμματισμό του υπουργείου, θα μετακόμιζε στο εγγύς μέλλον στην Α’ ΔΟΥ στη συνοικία της Φιλιππούπολης.

Δείτε τι είπε η προϊσταμένη της εφορίας εδώ

Δείτε τι είπε ο δήμαρχος Λαρισαίων εδώ

Δείτε το Δελτίο Τύπου της ΑΑΔΕ για την Β΄ Δ.Ο.Υ. Λάρισας εδώ

H υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου δήλωσε:«Πιστεύω ως αρμόδια υπουργός και ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης πως και η Πυροσβεστική και η Αστυνομία θα διαλευκάνουν όσο πιο γρήγορα το θέμα. Η καταστροφή από ότι με ενημέρωσε ο διοικητής είναι πολύ μεγάλη. Για εμάς προέχει ένα θέμα, το οποίο είναι να μπορέσουν από αύριο να εξυπηρετηθούν οι πολίτες. Αν χρειαστεί κάποια πράγματα να γίνονται χειρόγραφα, αλλά και να δοθούν κάποιες παρατάσεις θα συνεργαστούμε με τον διοικητή για να δούμε τι θα κάνουμε».

Η κ. Παπανάτσιου ανέφερε πως θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα γραφεία της Α’ ΔΟΥ της Λάρισας με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να βρεθεί άμεσος τρόπος λειτουργίας της Β’ ΔΟΥ στο κτίριο που στεγάζεται η Α’ ΔΟΥ. Τόνισε δε πως «οι ΔΟΥ αποτελούν το πιο νευραλγικό κομμάτι της φορολογικής διοίκησης, διότι είναι εκείνες που εξυπηρετούν τον πολίτη, αλλά και εκείνες που φέρνουν τα έσοδα στο υπουργείο Οικονομικών».

Από την πλευρά του o διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής ο οποίος συνόδευσε την υφυπουργό, σε δήλωσή του είπε πως το πρώτο πράγμα που προέχει είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών. Επίσης εξέφρασε την αισιοδοξία του πως με αφορμή την καταστροφή που υπήρξε, «θα πρέπει να βρεθεί μια ευκαιρία ώστε να κάνουμε στη Λάρισα μια υπηρεσία πρότυπο για όλη τη Θεσσαλία».

Τέλος σχετικά με το σχέδιο συγχωνεύσεων των υπηρεσιών που βρίσκεται σε εξέλιξη ο κ. Πιτσιλής είπε μεταξύ άλλων πως λόγω της καταστροφής θα πρέπει να καθοριστούν τα επόμενα βήματα με μεγαλύτερη ταχύτητα και στο σωστό χρόνο.

b doy fwtia mesa 1

b doy fwtia mesa 3