Σάμος: Ιδιοκτήτρια εστιατορίου ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΕΛΕΓΚΤΗ ΜΕΤΑ ΤΟ «ΛΟΥΚΕΤΟ» – Συνελήφθη ΞΑΝΑ!!!!

10/08/2017

anastolh leitoyrgeia logw forologikwn parabasewn

Περίεργη και επικίνδυνη εξέλιξη είχε ο τσαμπουκάς σε εστιατόριο στη Σάμο κατά τη σφράγιση του για φορολογικές παραβάσεις, καθώς η ιδιοκτήτρια του παρά τη 12μηνη «καμπάνα», δεν δίστασε να τηλεφωνήσει και να απειλήσει τον εφοριακό που κίνησε τη διαδικασία.

Όλα ξεκίνησαν την Δευτέρα, όταν η ΔΟΥ Σάμου προχώρησε στην επιβολή του μέτρου της άμεσης 48ωρης αναστολής λειτουργίας εστιατορίου, με τη συνδρομή της αστυνομίας. Κατά τη διαδικασία αυτή δημιουργήθηκαν έντονα επεισόδια από τους ιδιοκτήτες (απειλές και εξύβριση), ενώ έφτασαν στο σημείο να παραβιάσουν την πινακίδα σφράγισης, παρά την παρουσία των αστυνομικών.

Πέρα από το 12ήμερο «λουκέτο», η ιδιοκτήτρια οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, λόγω της παρεμπόδισης του ελέγχου, όπου της επιβλήθηκε ποινή 12 μηνών φυλάκισης με αναστολή. Η ίδια, ωστόσο, δεν φάνηκε να συμμορφώνεται και τα ξημερώματα τηλεφώνησε στον εφοριακό που έβαλε το «λουκέτο», απειλώντας τον. Μετά από παρέμβαση του Εισαγγελέα, η επιχειρηματίας – που δήλωσε στον εφοριακό, σύμφωνα με πληροφορίες, οπαδός του Σώρρα- συνελήφθη εκ νέου για τα περαιτέρω.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος των εφοριακών της ΔΟΥ Σάμου καταγράφει όλο αυτό το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί στο νησί​. Όπως αναφέρει:

–   Τη Δευτέρα 7/8/2017 η ΔΟΥ Σάμου προχώρησε στην επιβολή του μέτρου της άμεσης 48ωρης αναστολής λειτουργίας επαγγελματικών εγκαταστάσεων, με υπάλληλό της και τη συνδρομή της ελληνικής αστυνομίας.

–   Κατά τη διαδικασία αυτή δημιουργήθηκαν έντονα επεισόδια από τους ιδιοκτήτες (απειλές και εξύβριση). Μάλιστα παραβίασαν και την πινακίδα σφράγισης. Αποτέλεσμα ήταν να τοποθετηθεί ξανά από τον εφοριακό υπάλληλο και … για 12 μέρες

–   Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης οδηγήθηκαν από την αστυνομία στο αυτόφωρο. Στις 8/8/2017 εκδικάστηκε η υπόθεση  και επιβλήθηκε ποινή (12 μηνών φυλάκισης σύμφωνα με πληροφορίες). Η ιδιοκτήτρια αφέθηκε ελεύθερη με αναστολή.

–   Ωστόσο την επόμενη μέρα, στις 9/8/2017 και περίπου στις 6 τα ξημερώματα, ο εφοριακός υπάλληλος που συμμετείχε στην σφράγιση του καταστήματος δέχτηκε απειλητικό τηλεφώνημα στο σπίτι του από την ιδιοκτήτρια, προκαλώντας ανησυχίες για την προσωπική, οικογενειακή και υπηρεσιακή του ασφάλεια.

​Σύμφωνα με πληροφορίες, από την αναγνώριση κλήσεων επιβεβαιώθηκε η τηλεφωνική όχληση και η ιδιοκτήτρια συνελήφθη και πάλι. 

Ο σύλλογος των εργαζομένων στην ΔΟΥ Σάμου καταδικάζουν τα φαινόμενα εκφοβισμού και βίας, αλλά εκφράζουν αγανάκτηση και ανησυχία για τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται, θέτοντας τον εαυτό τους ή και την οικογένειά του σε απρόβλεπτους κινδύνους, καθώς κατοικεί στον ίδιο τόπο που ελέγχει. Για τον λόγο αυτόν ζητούν νομική κάλυψη, παροχή ασφάλειας και απόσυρση της αστικής ευθύνης των ελεγκτών η οποία δυσχεραίνει το έργο τους.​

Την ίδια ώρα, η ΑΑΔΕ διευρύνει τον κύκλο των ελέγχων και σε άλλες δραστηριότητες. Αυτή τη φορά ειδικά κλιμάκια ήλεγξαν δέκα εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων και ταξί στην περιοχή του Πειραιά, με την παραβατικότητα να φτάνει στο 60%, ενώ 48ωρο «λουκέτο» μπήκε και σε πάρκινγκ κοντά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, για μη έκδοση αποδείξεων.

Oι ελεγκτές της ΑΑΔΕ σαρώνουν εδώ και εβδομάδες- με ομολογουμένως εντυπωσιακά αποτελέσματα- τις Κυκλάδες, τα νησιά του Β. και Ν. Αιγαίου και την Κρήτη.

Πηγή: www.iefimerida.gr

 

Δείτε επίσης:

– ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΠΚΑΣ: “Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η πολιτική ηγεσία του Υπ. Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουνε ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι” εδώ

– ΡΕΝΑ ΥΦΑΝΤΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ: «Αισθανόμαστε “σάκοι του μποξ”. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι αποφάσεις λαμβάνονται από την Βουλή» εδώ

– Συνέντευξη Μιχάλη Κούπκα στο ΣΚΑΪ: “Ζητάμε απεγνωσμένα από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ. ΟΙΚ. να μας προστατέψει. Η φοροδιαφυγή είναι έγκλημα που μας αφορά όλους” εδώ

– ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΠΚΑ: “Οι εφοριακοί βγαίνουν για θερινό σαφάρι χωρίς καν χρήματα για τις βενζίνες, άοπλοι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής” εδώ

– Διονύσης Γεωργιόπουλος στο REAL FM και στον Γιώργο Τράγκα: “Η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση” εδώ

– “Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Θεσ/νίκης – Κιλκίς – Χαλ/κής καταγγέλλει στα τηλεοπτικά μέσα την επίθεση σε συνάδελφο εφοριακό” εδώ

–  ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΠΚΑΣ συνέντευξη στο γερμανικό κανάλι ZDF: “Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ διαθέτει ένα ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με ΣΦΕΝΤΟΝΕΣ” εδώ

– Μιχάλης Κούπκας στο ΣΚΑΪ: “Κυνηγάμε την φοροδιαφυγή με δικά μας μέσα” εδώ