Μάχη με “σφεντόνες” και ανύπαρκτα συστήματα ενάντια στη φοροδιαφυγή!!!

apodeixeis sfentones

apodeixeis sfentones

Μάχη με «σφεντόνες» και ανύπαρκτα συστήματα.  Αυτό που είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού είναι ότι, ενώ το οικονομικό έγκλημα έχει αξιοποιήσει προ πολλού τις νέες τεχνολογίες και διευρύνει συνεχώς τα όριά του, οι ελληνικές ελεγκτικές και διωκτικές αρχές δίνουν μάχη με… σφεντόνες, ήτοι με ξεπερασμένα ή ανύπαρκτα ηλεκτρονικά συστήματα.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του πολυθρύλητου Περιουσιολογίου, που μοιάζει με το… Γεφύρι της Αρτας, καθώς όλο στήνεται, αλλά μένει στα χαρτιά και θα παραμείνει εκεί τουλάχιστον έως τον Μάρτιο του 2019 (!), όπως προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ.

Αυτό δεν είναι, όμως, το μοναδικό παράδειγμα. Την ώρα που οι μνημονιακοί στόχοι γίνονται ακόμα πιο απαιτητικοί, τα τελωνεία της χώρας θα πρέπει να περιμένουν έως το τέλος του 2019 (!) για να προμηθευτούν τον απολύτως αναγκαίο εξοπλισμό για αποτελεσματικούς ελέγχους, όπως μηχανήματα x-rays. 

 

Άρθρο: “Μάχη με “σφεντόνες” και ανύπαρκτα συστήματα.”

Εφημερίδα: “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ”

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

 

Δείτε επίσης:

–  Συνέντευξη στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF: “Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ διαθέτει ένα ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ και εμείς προσπαθούμε να την κυνηγήσουμε με ΣΦΕΝΤΟΝΕΣ” εδώ

– Συνέντευξη στην μεγαλύτερη γερμανική εφημερίδα Die Zeit: “Είμαστε στρατιώτες της πρώτης γραμμής που μας έχουν αφήσει ολομόναχους” εδώ