ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ… ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!!! Οι εφοριακοί εκπαιδεύονται στις πολεμικές τέχνες για να αντιμετωπίζουν τις βιαιοπραγίες εναντίον τους!!!

eforiakoi ekpaideyontai stis polemikes texnes

08/06/2017

eforiakoi ekpaideyontai stis polemikes texnes

Λαβές πάλης, αποφυγή χτυπημάτων και γροθιές περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα εκγύμνασης των υπαλλήλων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να αντιμετωπίσουν επιθέσεις κατά τη διάρκεια ελέγχων. Το Υπ. Οικ. και η Α.Α.Δ.Ε. αντί να τους εξασφαλίσει ότι θα μπορούν να κάνουν τους ελέγχους ανενόχλητοι και προστατευμένοι από αστυνομικούς, αποφάσισε να τους εκπαιδεύσει στην πάλη και το καράτε.

Τα δεκάδες περιστατικά επιθέσεων σε κλιμάκια εφοριακών που πραγματοποιούν ελέγχους σε επιχειρήσεις και η αδυναμία του κράτους να προστατεύσει τα στελέχη του ώθησαν την ΑΑΔΕ να συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης δημιουργώντας Τμήμα Φυσικής Κατάστασης και Αυτοάμυνας για τους υπαλλήλους της. Σκοπός της συνεργασίας είναι, μεταξύ άλλων, να προετοιμάζονται για τυχόν επιθέσεις που δέχονται από εξαγριωμένους επιχειρηματίες όταν πραγματοποιούν ελέγχους στις επιχειρήσεις τους.

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όπου κάποιος επιχειρηματίας ξυλοφορτώνει ή εκδιώκει βίαια υπάλληλο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που έχει πάει για έλεγχο. Πόσα περιστατικά που εφοριακοί ή υπάλληλοι του ΣΔΟΕ επισκέφθηκαν κάποιο νυχτερινό μαγαζί για έλεγχο και τράπηκαν σε φυγή επειδή «φουσκωτοί» επιχειρηματιών απειλούσαν τη σωματική τους ακεραιότητα, δεν έχουν καταγραφεί; Αλλά και σε πανηγύρια ή συναυλίες τα κρούσματα δεν είναι λίγα. Τώρα που έχει ξεκινήσει και η τουριστική περίοδος η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει έναν ακόμη λόγο να έχει τους υπαλλήλους της –εκείνους που θα ταξιδέψουν στα νησιά για ελέγχους- ετοιμοπόλεμοι, δηλαδή με γνώσεις αυτοάμυνας προκειμένου να μην τρέπονται με το παραμικρό σε φυγή.

Το προπονητικό πρόγραμμα

Όσοι υπάλληλοι ακολουθούν το πρόγραμμα προπονούνται δύο φορές την εβδομάδα κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα μετά την εργασία τους, σε Καλλιθέα και Άγιο Κοσμά. Την εκγύμναση έχει αναλάβει ο ομοσπονδιακός προπονητής πάλης  και πρωταθλητής Μπάμπης Καλτσίδης, ο οποίος είναι και υπάλληλος της ΑΑΔΕ. Ο ίδιος μίλησε για το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΑΑΔΕ και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης. «Είναι ένα ελεύθερο πρόγραμμα και οι άνθρωποι που έρχονται το κάνουν για να μπορούν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση. Θα ήθελα να τονίσω ότι δεν φτιάχνουμε “Ράμπο”, δεν φτιάχνουμε πολεμιστές, απλά μαθαίνουμε στους υπαλλήλους πώς να αποφεύγουν κάποια χτυπήματα ή ακόμη και πώς να φύγουν τρέχοντας, όταν τα πράγματα αγριεύουν».

Σύμφωνα με τον κ. Καλτσίδη, τα άτομα που έρχονται στις προπονήσεις είναι εφοριακοί, τελωνειακοί, άτομα του ΣΔΟΕ: «Είναι από υπάλληλοι γραφείου μέχρι και άνθρωποι που ελέγχουν μαγαζιά, περίπτερα, επιχειρήσεις. Αυτή τη στιγμή έχουν δηλώσει συμμετοχή 35-40 άτομα και έχουμε δυο γκρουπ».

Δημιουργία ειδικευμένων γκρουπ

Ο κ. Καλτσίδης αποκαλύπτει ότι θα δημιουργηθεί ειδικό γκρουπ που θα προπονεί τελωνειακούς και εφοριακούς. «Ελπίζουμε από του χρόνου να έχουμε ειδικό τμήμα προπονήσεων για τελωνειακούς και εφοριακούς. Αυτό που προσπαθούμε είναι οι άνθρωποι να έχουν ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάσταση και να μπορούν να ελέγξουν τις κινήσει τους σε μια δύσκολη περίπτωση. Και όταν λέμε για φυσική κατάσταση και αυτοάμυνα, μαθαίνουμε στους υπαλλήλους, αν τους σπρώξει κάποιος, πώς να σταθούν, πώς να πέσουν χωρίς να χτυπήσουν στο πρόσωπο, πώς να κάνουν μια τούμπα, πώς να αποφύγουν ένα πιάσιμο και φυσικά, αν απειληθούν, να έχουν μια ιδέα τού τι θα πρέπει να κάνουν. Δεν είναι ούτε καράτε, ούτε μποξ. Το μάθημα δεν έχει χτυπήματα αλλά ασκήσεις αυτοάμυνας».

Η προπόνηση διαρκεί μιάμιση ώρα και οι ασκήσεις που κάνουν οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ βασίζονται στο εγχειρίδιο «Κράσης – Φιλοσοφική πάλη» που έχει εκδώσει ο κ. Καλτσίδης. Στις τελευταίες σελίδες του εγχειρήματος υπάρχουν ασκήσεις για καταστάσεις έκτατης ανάγκης.

«Έχει έρθει ένα παιδί που μου είχε πει πως θα ήθελε να προπονηθεί μαζί μου εδώ στο πρόγραμμα γιατί είχε πάει για έλεγχο σε ένα μαγαζί και ο ιδιοκτήτης τον έπιασε από την πλάτη βίαια για να τον βγάλει έξω. Μου είπε ότι αισθάνθηκε πολύ άβολα και παράξενα παρόλο που δεν τον χτύπησαν. Και ότι δεν ήξερε τι να κάνει και πώς να φερθεί. Τουλάχιστον αν ήξερε από πάλη θα αισθανόταν αν το κράτημα αυτό ήταν φιλικό ή εχθρικό και θα ήξερε πώς να το αποφύγει», λέει ο κ Καλτσίδης.

Ασκήσεις για όλες τις περιπτώσεις

Στο εγχειρίδιο με το οποίο προπονεί τους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ, υπάρχουν ασκήσεις για τις περιπτώσεις που κάποιος προσπαθήσει να τους πιάσει από τα χέρια ή τα μανίκια, από τον γιακά ή τα μαλλιά, από τον λαιμό, ακόμη και για την επίθεση από πίσω.

 Φυσικά μαθαίνουν και για τα χτυπήματα με ρόπαλο ή αιχμηρό αντικείμενο –ακραίες και σπάνιες περιπτώσεις- αλλά και για την περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να τους δώσει γροθιά ή σφαλιάρα.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή πάλης, ο σκοπός αυτού του προγράμματος είναι να εμπλουτίσει με τον καιρό τις γνώσεις των υπαλλήλων σε σχέση με την αυτοάμυνα. Όπως λέει ο κ. Καλτσίδης, σιγά-σιγά θα βάλουν στην προπόνηση και μαθήματα μποξ και θα αυξήσουν τις ημέρες ώστε να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση αλλά και η αυτοπεποίθηση των υπαλλήλων, ειδικά εκείνων που έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με τον φόβο του Ξυλοδαρμού ή των απειλών από επιχειρηματίες που δεν δέχονται έλεγχο.

Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν προπονήσει και για τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, από προπονητές που μένουν σε αυτές τις περιοχές. 

Εφημερίδα: “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”

Ημερομηνία: 03/06/2017

Κατεβάστε το άρθρο εδώ

 

Δείτε επίσης:

– ΡΕΝΑ ΥΦΑΝΤΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ: «Αισθανόμαστε “σάκοι του μποξ”. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι αποφάσεις λαμβάνονται από την Βουλή» εδώ

– ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΠΚΑΣ: “Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η πολιτική ηγεσία του Υπ. Οικ. και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. τους υπαλλήλους που έχουνε ριχθεί στη μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή χωρίς όπλα και παντελώς απροστάτευτοι” εδώ

– Διονύσης Γεωργιόπουλος στο REAL FM και στον Γιώργο Τράγκα: “Η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί από την υπερφορολόγηση” εδώ

– Συνέντευξη Μιχάλη Κούπκα στο ΣΚΑΪ: “Ζητάμε απεγνωσμένα από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ. ΟΙΚ. να μας προστατέψει. Η φοροδιαφυγή είναι έγκλημα που μας αφορά όλους” εδώ

– “Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Θεσ/νίκης – Κιλκίς – Χαλ/κής καταγγέλλει στα τηλεοπτικά μέσα την επίθεση σε συνάδελφο εφοριακό” εδώ