Ακέφαλη παραμένει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Αντιδράσεις από τον κομματικό μηχανισμό για την τοποθέτηση του νέου Γ.Γ.Δ.Ε.

ggde1

18/01/2016

ggde1

Ακέφαλη παραμένει η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων παρά το γεγονός ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής υποψηφίων για την πλήρωση της θέσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκλεκτός του οικονομικού επιτελείου είναι ο δικηγόρος με ειδίκευση στο φορολογικό δίκαιο κ. Γιώργος Πιτσιλής ο οποίος έχει θητεύσει στο γραφείο του γνωστού δικηγόρου και βουλευτή της Ν.Δ. κ. Θόδωρου Φορτσάκη. Ωστόσο, για διάφορους λόγους ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τοποθέτηση του στη ΓΓΔΕ, παρά το γεγονός ότι ο κ. Πιτσιλής ενημερώθηκε από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα κ. Μπάκα τις προηγούμενες μέρες για την κατάσταση που επικρατεί στην υπηρεσία και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε σχέση με τους πιστωτές της χώρας και οι οποίες δεν είναι λίγες. Μάλιστα ο διορισμός του δεν έχει ακόμα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο, εξέλιξη που με βάση τη νομοθεσία είναι απαραίτητη.

Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στους διαδρόμους του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την καθυστέρηση συγκλίνουν σε δύο ζητήματα.

– Πρώτον, τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος αντιδρούν στην τοποθέτηση. Ζητούν ο νέος επικεφαλής να προέρχεται από το σπλάχνα του κομματικού μηχανισμού. Ακόμα και υπουργοί έχουν διατυπώσει ενστάσεις για την τοποθέτηση του κ. Πιτσιλή.

– Δεύτερον, ακούγεται ότι ακόμα εξετάζεται το πόθεν έσχες του κ. Πιτσιλή. Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν, το Μαξίμου τηρεί επιφυλακτική στάση για τις δουλειές που είχε αναλάβει το προηγούμενο διάστημα ως ιδιώτης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και οι δύο ανωτέρω περιπτώσεις είναι αυτές που συζητούνται από τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αλλά και πρώην στελέχη του υπουργείου αναφερόμενοι στον κ. Πιτσιλή τονίζουν ότι πρόκειται για ένα έμπειρο στέλεχος που γνωρίζει το φορολογική νομοθεσία και ότι θα προσφέρει πολλά ως επικεφαλής της ΓΓΔΕ.

Πάντως η καθυστέρηση τοποθέτησης του νέου γενικού γραμματέα δημιουργεί σημαντική προβλήματα στη φορολογική διοίκηση δεδομένου ότι η θητεία του αναπληρωτή γραμματέα κ. Ι. Μπάκα έχει λήξει από τις 20 Δεκεμβρίου. Μάλιστα το περίεργο είναι παρά το γεγονός ότι έχει λήξει η θητεία του εξέδωσε απόφαση – προκήρυξη για τις θέσεις των γενικών διευθυντών του υπουργείου Οικονομικών. Στελέχη του υπουργείου αναφέρουν ότι ο κ. Μπάκας ως αναπληρωτής δεν θα έπρεπε να εκδώσει τη σχετική προκήρυξη και ότι θα έπρεπε να περιμένει τον νέο γενικό γραμματέα να το πράξει. Με αυτό τον τρόπο επισημαίνουν ότι ο κ. Μπάκας που έχει τοποθετηθεί από τον κ. Αλεξιάδη ως αναπληρωτής θα ακολουθήσει τις οδηγίες του και τις επιθυμίες της κυβέρνησης. Σημειώνουν μάλιστα ότι ο κ. Μπάκας δεν έχει εκδώσει σημαντικές αποφάσεις για τη λειτουργία της ΓΓΔΕ και έσπευσε να προκηρύξει τις θέσεις των γενικών διευθυντών.

 

www.matrix24.gr