Α΄ Δ.Ο.Υ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ – ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Α΄ Δ.Ο.Υ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ - ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Μετά από επαφές με τον ΕΟΔΥ αναμένεται να εξεταστούν και οι περίπου 55 εργαζόμενοι. Τι δήλωσε ο πρόεδρος των εφοριακών Μιχάλης Κούπκας

Κλειστή θα παραμείνει και αύριο η Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, μετά το θετικό κρούσμα κορωνοϊού που διαγνώστηκε σε υπάλληλο. Η γυναίκα παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό.

Εκτός από την εργαζόμενη της εφορίας, η οποία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες θετική στην Covid-19, σήμερα αναμένονται και τα αποτελέσματα από άλλους τρεις εργαζόμενους.

Παράλληλα, μετά από επαφές που πραγματοποιήθηκαν με τον ΕΟΔΥ αναμένεται να εξεταστούν και οι περίπου 55 εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη ΔΟΥ.

Σήμερα η Α’ ΔΟΥ κατέβασε ρολά και έμεινε κλειστή, προκειμένου να εφαρμοστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και η απολύμανση των χώρων. Στην είσοδο της πολυκατοικίας που βρίσκεται η εφορία έχει αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση.

«Αυτονόητο το να παραμείνει κλειστή η ΔΟΥ μέχρι να έχουμε τα τελικά αποτελέσματα των εξετάσεων όλων των εργαζόμενων. Ήταν κάτι που το ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή. Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν συμπτώματα όλοι οι συνάδελφοι θα πρέπει να κάνουν το τεστ για να είμαστε σίγουροι. Τυχόν καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων μπορούν να παραταθούν σε τέτοιες περιπτώσεις ανωτέρας βίας.

Τα έσοδα και οι εισπράξεις δεν είναι το ζητούμενο όταν πρόκειται για την υγεία των εργαζόμενων και των εξυπηρετούμενων πολιτών. Η διοίκηση της ΑΑΔΕ οφείλει να βγει μπροστά και εξαντλήσει κάθε μέτρο προκειμένου να διασφαλίσει την υγειονομική προστασία των υπαλλήλων της», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Κιλκίς Μιχάλης Κούπκας.

Πηγή: https://www.voria.gr/