Μιχάλης Κούπκας: “Έχουμε εκχώρηση της εποπτείας των Ελληνικών Δημόσιων Εσόδων στους ξένους δανειστές”.

mixalhs koypkas radio iwanninwn
Koupkas

30/05/2016

mixalhs koypkas radio iwanninwn

Συνέντευξη του Μιχάλη Κούπκα, Προέδρου Συλλόγου Εφοριακών Ν. Θεσ/νίκης – Κιλκίς – Χαλ/κής και Γενικό Σύμβουλο της ΠΟΕ – ΔΟΥ, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων για την “Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων”.

 

Από: Γιώργος Γκόντζος

Την δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εκτός του Υπουργείου Οικονομικών, σχολίασε ο Μιχάλης Κούπκας Γενικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Εφοριακών, μιλώντας στην εκπομπή  «ό,τι πεις εσύ» (Γιώργος Γκόντζος) στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων τονίζοντας μεταξύ άλλων:

 

«Ιδρύεται μια Ανεξάρτητη Αρχή η οποία δεν υπόκειται σε κανένα έλεγχο από κυβερνητικά όργανα, από κρατικούς φορείς, ή άλλες διοικητικές αρχές, σε κανένα έλεγχο από τον υπουργό οικονομικών. Υπόκειται μόνο στον ιεραρχικό έλεγχο της βουλής, διοικείται από ένα πενταμελές Συμβούλιο, υπό την εποπτεία ξένου εμπειρογνώμονα, ο οποίος θα έχει πλήρη πρόσβαση στα αρχεία και τα στοιχεία της Επιτροπής… Έχουμε εκχώρηση της εποπτείας των Ελληνικών Δημόσιων Εσόδων στους ξένους δανειστές».

 

Σε άλλα σημεία της παρέμβασής του τόνισε πως αντίστοιχες Αρχές υπήρξαν σε χώρες στις οποίες εισήλθε το ΔΝΤ ,στην Υποσαχάρια Αφρική και στην Λατινική Αμερική, χαρακτήρισε αντισυνταγματική την δημιουργία της Ανεξάρτητης Αρχής, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της μετατροπής των Εφοριακών σε «κυνηγούς κεφαλών» και στην δημιουργία ενός κλίματος «ανθρωποφαγίας»  μεταξύ των εφοριακών ως αποτέλεσμα των στόχων που τίθενται σε κάθε εφοριακό.

 

Ακούστε την συνέντευξη: 

 

Πηγή: www.dimotikoradiofono.gr