Αντί να το φτιάξει το Υπ. Οικ. και η Α.Α.Δ.Ε., το λανσάρουν οι τράπεζες!!!

aforologhto pos

aforologhto pos

Άρθρο: “Αντί να το φτιάξει το Υπ. Οικ. και η Α.Α.Δ.Ε., το λανσάρουν οι τράπεζες!”

Εφημερίδα: “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”

Ημερομηνία: 20/04/2017

Κατεβάστε το άρθρο εδώ


Αυτό που οφείλουν να κάνουν το Δημόσιο και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για την ηλεκτρονική ενημέρωση του φορολογουμένου σε ό,τι αφορά το χτίσιμο του αφορολογήτου το κάνουν, τελικά, οι τράπεζες μόνες τους.

Πρώτη η Eurobank σχεδίασε μια νέα υπηρεσία υπολογισμού του αφορολογήτου, διαθέσιμη στους πελάτες της μέσω του Eurobank Mobile App και του e-banking, με την οποία παρέχει άμεση και εύκολη ενημέρωση για το χτίσιμο του αφορολογήτου, με βάση τις δαπάνες που κάνει ο κάθε πελάτης της τράπεζας. Ο υπολογιστής αφορολογήτου μετράει το αφορολόγητο που «χτίζει» κάθε πελάτης από τις αγορές του με κάρτες Eurobank, αλλά και τις συνολικότερες ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω e-banking.

Όσο για το Δημόσιο, μια ανάλογη εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί να λειτουργήσει και η οποία θα επιτρέπει κάθε φορολογούμενος μέσω των κωδικών του Taxis να ενημερώνεται για όλες τις ηλεκτρονικές συναλλαγές του, θα απαιτήσει όπως πληροφορούμαστε αρκετούς μήνες ακόμη…….

 

Διαβάστε επίσης:

– ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΠΚΑΣ στο 8ο TAX FORUM: “Αν είχε εφαρμοστεί το μέτρο του ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ δεν θα χρειαζόταν να ψηφιστεί το ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ   ΜΝΗΜΟΝΙΟ και ο ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΟΦΤΗΣ” εδώ

– “Τα 85 επαγγέλματα που πρέπει να εγκαταστήσουν άμεσα POS έως 12.07.2016” εδώ

– Διευκρινήσεις για το αφορολόγητο του έτους 2017 (ΠΟΛ. 1062/2017) εδώ