24ΩΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24/11: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24/11
Θεσσαλονίκη, 20-11-2020
Αρ. Πρωτ.: 76

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ

24ΩΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24/11

Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚ. ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΒΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ (ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ, ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ, ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΛΠ) ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μέσα στην κορύφωση της φονικής πανδημίας η πολιτική ηγεσία του Υπ. Οικονομικών και η ηγεσία της ΑΑΔΕ καταθέτει στη διαβούλευση σχέδιο ειδικού μισθολογίου για την ΑΑΔΕ συνδεδεμένο με τα περιγράμματα θέσης και την ατομική στοχοθεσία. Επισημαίνεται ότι εργαστήκαμε διαπαραταξιακά και ομόφωνα συντάξαμε μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες του Υπουργείου Οικ. τη δικιά μας πρόταση Ειδικού Μισθολογίου, τεχνικά άρτια και εμπεριστατωμένη, που ενώ κατατέθηκε στο Υπ. Οικ και στην ΑΑΔΕ εδώ και ένα χρόνο, δεν λάβαμε καμία απάντηση. Το κατατεθέν σχέδιο προς διαβούλευση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό διότι:

 1. Δεν έχει σταθερά δεδομένα εκ των προτέρων γνωστά και οι διατάξεις του είναι γενικές αδιαφανείς και αόριστες.
 2. Δεν υπάρχει απαιτούμενη πληροφόρηση για το βαθμολόγιο με τα δεκατρία (13) κλιμάκια το ύψος των αμοιβών του κάθε κλιμακίου και ο αριθμός των υπαλλήλων που κουμπώνουν σε αυτά.
 3. Δεν επιλύει το θέμα της απόδοσης της προσωπικής διαφοράς αφού λειτουργεί διχαστικά και δημιουργεί ανισότητες. Η αμοιβή των νέων συναδέλφων θα εξαρτάται από το περίγραμμα θέσης που έχουν τοποθετηθεί, κάτι που έγινε αυθαίρετα και χωρίς κανένα αντικειμενικό κριτήριο.
 4. Θα δημιουργήσει ανθρωποφαγία στους εργαζόμενους της ΑΑΔΕ και πολυδιάσπαση του κλάδου εφόσον δημιουργείται πλέον και μισθολογική διαφοροποίηση ανάμεσα στην ΑΑΔΕ και το Υπουργείου Οικονομικών.
 5. Συνδέεται με την αξιολόγηση, καθιστώντας την τον θεμέλιο λίθο του μισθού του εργαζόμενου μέσα σε ένα καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας.

Επιπλέον, η ΑΑΔΕ με τις ευλογίες του Υπ. Οικ. προβαίνει σε διεύρυνση του ωραρίου στις ΔΟΥ, με την συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων να παραμένουν κλειστές, μεταφέροντας τις ευθύνες της δικής της ανικανότητας στις πλάτες των εργαζομένων, όταν αδυνατεί να παρέχει την αξιόπιστη υλικοτεχνική υποδομή για τηλεργασία.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της ΑΑΔΕ δεν ενήργησε έγκαιρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που προξένησε η έξαρση της πανδημίας και δεν σχεδίασε κανένα επιχειρησιακό πλάνο για να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει το δεύτερο «κύμα» της πανδημίας που προβλεπόταν ότι θα έρθει ήδη από τον Απρίλιο, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των φορολογούμενων.

Επίσης, η διοίκηση της ΑΑΔΕ εδώ και τόσα χρόνια δεν επίλυσε τα δομικά και ψηφιακά προβλήματα των υπηρεσιών μας, όπως κάνανε άλλοι Δημόσιοι Φορείς, αλλά εστίασε το ενδιαφέρον της σε οργανωτικές και εργασιακές «αλλαγές» που προκαλούν αναστάτωση και ανησυχία στον κλάδο, χωρίς καμία διαβούλευση και με άμεση εφαρμογή.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ προκήρυξε 24ωρη προειδοποιητική ΑΠΕΡΓΙΑ για την ΤΡΙΤΗ 24.11.2020 με τα εξής αιτήματα:

ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

 • Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο μισθολογίου της ΑΑΔΕ που έχει κατατεθεί στην διαβούλευση.
 • Ζητάμε άμεση εξομοίωση των αποδοχών όλων των νέων συναδέλφων της ΑΑΔΕ & του ΥΠΟΙΚπου δεν λαμβάνουν την προσωπική διαφορά.
 • Διεκδικούμε τη συνολική επίλυση του θέματος του μισθολογίου, για ΑΑΔΕ και ΥΠΟΙΚμε άμεση έναρξη διαπραγμάτευσης της πρότασης των 3 Ομοσπονδιών για τα μισθολογικά και εργασιακά ζητήματα με τον Υπουργό Οικονομικών.
 • Ζητάμε την απόσυρση της κανονιστικής για την αξιολόγηση της ΑΑΔΕ.
 • Λέμε ΟΧΙ στην τριχοτόμηση του κλάδου με την δημιουργία των Ελεγκτικών Κέντρων.
 • ΛΕΜΕ ΝΑΙστην λειτουργία παντού ΔΟΥ Α΄ Τάξης με έλεγχο και δικαστικό, για να σταματήσει η απαξίωση των εργαζομένων και να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών, ναι στην διασφάλιση όλων των οργανικών θέσεων εργασίας και την ενίσχυση των μονάδων με νέες προσλήψεις.
 • Απαιτούμε αξιοκρατία και διαφάνειασε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές των υπαλλήλων.
 • Ζητάμε την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία των συναδέλφων και φορολογούμενων από τον COVID-19.
 • Ζητάμε από την κυβέρνηση την παράταση των κάθε είδους παραγραφών.
 • Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφής επέκταση του ωραρίου και στην καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
 • Απαιτούμε να δοθούν στους συναδέλφους τα απαραίτητα εργαλεία και κωδικοί VPNγια παροχή εργασίας από την κατοικία τους.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπ. Οικ και την διοίκηση της ΑΑΔΕ να αποσύρουν άμεσα το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ και την απόφαση για την διεύρυνση του ωραρίου ως εντελώς ανεφάρμοστες και αναίτιες σε συνθήκες πανδημίας, ξεκινώντας ουσιαστικό διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Η συμμετοχή και η στήριξη της απεργίας από όλους είναι καθοριστικής σημασίας.

Η ενότητα και η αγωνιστικότητα είναι τα όπλα μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας   

Κούπκας Μιχαήλ      Παπαποστόλου Μενέλαος

Kατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση του Συλλόγου για την απεργία στις 24/11 εδώ