ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ 2020: ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ & ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ 2020: ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ & ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η αυριανή μέρα είναι ημέρα μνήμης και τιμής στη Δημοκρατία μας. Πριν από 47 χρόνια οι φοιτητές, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές τους διαφορές, ύψωσαν το ανάστημά τους στη Χούντα διεκδικώντας δημοκρατία, ελευθερία, ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα.

Τιμούμε τις θυσίες όσων στάθηκαν απέναντι στο καθεστώς της επταετίας για να ζούμε εμείς σε συνθήκες δημοκρατικής ομαλότητας. Σήμερα, εμείς καλούμαστε να δώσουμε έναν άλλο αγώνα και να διεκδικήσουμε:

  • Την ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους, για να παραμείνει ισχυρή η κοινωνική συνοχή, να προστατευθούν οι ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας μας, που είναι αντιμέτωπες με τις συνέπειες της νέας οικονομικής κρίσης που οφείλεται στην πανδημία.
  • Την ενίσχυση των δομών υγείας, με προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ώστε να ανταποκριθούν επιτυχώς στις σημερινές έκτακτες ανάγκες και να παραμείνουν πλήρως λειτουργικές μετά το πέρας της κρίσης.
  • Τον σχεδιασμό πολιτικών, ώστε μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης, να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Φέτος οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν θα γίνουν με πορεία, λόγω της τήρησης των μέτρων προστασίας για την ανάγκη περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Η ανθρώπινη ζωή και η υγεία του κοινωνικού συνόλου θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα μας τις στιγμές αυτές.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας   

Κούπκας Μιχαήλ      Παπαποστόλου Μενέλαος

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση εδώ