ΠΟΕ – ΔΟΥ: ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ Η ΑΔΕΔΥ
ΠΟΕ-ΔΟΥ: Προβλήματα φορολογικών υπηρεσιών και προτάσεις για την ομαλή λειτουργία τους

Aθήνα 15.9.2021

Αρ. Πρωτ.: 1886

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λέμε ΝΑΙ στον εμβολιασμό – ΟΧΙ στην αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων

Ο εμβολιασμός είναι δικαίωμα όλων των πολιτών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του μαζικού εμβολιασμού των εργαζομένων στο Δημόσιο και όλων των πολιτών και απευθύνει έκκληση προς όλους τους συναδέλφους να προσέλθουν (όσοι δεν το έχουν ήδη κάνει) στα εμβολιαστικά κέντρα για να εμβολιαστούν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα της πανδημίας, εφόσον βεβαίως το επιτρέπει η προσωπική ιατρική τους κατάσταση.

ΛΕΜΕ ΝΑΙ στον μαζικό και προσβάσιμο εμβολιασμό, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Zητάμε όλοι οι συνάδελφοί μας να έχουν δωρεάν πρόσβαση στα test.

Ταυτόχρονα απορρίπτουμε τον εκφοβισμό (για αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων) και την στοχοποίηση όλων των ανεμβολίαστων συναδέλφων μας που εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και είναι αναγκασμένοι να εκτίθενται σε επαφή με το κοινό εξυπηρετώντας τους φορολογούμενους πολίτες. Είμαστε ενάντια στον κοινωνικό αυτοματισμό και την κατασκευή ενόχων. Καταδικάζουμε τη λήψη κάθε μέτρου ακραίας μορφής και τιμωρητικού χαρακτήρα.

Ο εμβολιασμός είναι πολύ μεγάλη επιστημονική και κοινωνική κατάκτηση και όχι πεδίο προνομιών ή ποινικοποίησης. Η ανάγκη για μαζικό και οργανωμένο εμβολιασμό απαιτεί ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση εδώ