ΠΟΕ-ΔΟΥ: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ & ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΠΟΕ - ΔΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Αθήνα 21.5.2021
Αρ. Πρωτ.: 1858

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Κατατέθηκε στην διαβούλευση το νέο βαθμολόγιο και τροποποίηση της κανονιστικής για την Αξιολόγηση που συνδέονται με το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ.

Η ΠΟΕ -ΔΟΥ από την κατάθεση στην Βουλή του Σχεδίου Νόμου του νέου μισθολογίου της ΑΑΔΕ έως σήμερα, έχει κρατήσει υπεύθυνη στάση αναγνωρίζοντας τα όποια θετικά και αναδεικνύοντας τα αρνητικά με κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την διόρθωσή τους.

Την τελευταία διετία διεκδικήσαμε με όλους τους τρόπους (δύο απεργιακές κινητοποιήσεις, συναντήσεις με υπουργούς, τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, συναντήσεις με τα κόμματα της Βουλής, κατάθεση στην διαβούλευση) το δικό μας σχέδιο ειδικού μισθολογίου του Υπουργείου Οικονομικών.

Άλλωστε η Ομοσπονδία μας το κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατά την συζήτηση του μισθολογίου της ΑΑΔΕ. Δυστυχώς αφενός οι μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου και την δημιουργία της ΑΑΔΕ (στον ιδρυτικό Νόμο της οποίας υπάρχει η υποχρέωση θέσπισης μισθολογίου της ΑΑΔΕ) και αφετέρου η δυσμενής οικονομική συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα λόγω της πανδημίας, δεν αποτελούν το πλέον ευνοϊκό περιβάλλον για την ευόδωση της διεκδίκησης του.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Είναι σαφές ότι στην Ομοσπονδία που απαρτίζεται από διαπαραταξιακό προεδρείο στο οποίο συμμετέχουν πέντε (5) παρατάξεις υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Η άποψη της πλειοψηφίας που επικράτησε κόντρα στις λογικές της στείρας άρνησης και του δογματισμού και σε παλαιοκομματικές ξεπερασμένες συνδικαλιστικές πρακτικές της δεκαετίας του 80 (συνυφασμένες με μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες προς άγραν ψήφων), ήταν η κατάθεση προτάσεων για να αποτρέψουμε δυσάρεστες για τους συναδέλφους συνέπειες και να αποκατασταθούν τυχόν αδικίες.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από διαπραγματεύσεις με την Πολιτική Ηγεσία και την Διοίκηση της ΑΑΔΕ καταφέραμε:

❖ Να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει απώλεια μισθού για κανένα συνάδελφο ούτε τώρα ούτε στο μέλλον.

❖ Να αυξηθούν τα μισθολογικά κλιμάκια Θ, Η και Ι.

❖ Να γίνουν διορθώσεις στα περιγράμματα των τμημάτων εσόδων και μητρώου όπου αρχικά δεν είχαν προβλεφθεί, έμπειροι υπάλληλοι.

❖ Να γίνουν διορθώσεις στην κανονιστική της Αξιολόγησης.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Διοικητή της ΑΑΔΕ και των Ομοσπονδιών για την παρουσίαση του νέου βαθμολογίου της ΑΑΔΕ ο κύριος Πιτσιλής ανέφερε ότι αυτό αποτελεί μια δυναμική διαδικασία που σημαίνει ότι στο μέλλον θα αναπροσαρμοστεί. Τόνισε ότι στις υπηρεσίες μας υπάρχουν παρωχημένα περιγράμματα που με τη ψηφιοποίηση θα καταργηθούν, έτσι ώστε οι υπάλληλοι να αξιοποιηθούν αλλού και να γίνουν πιο χρήσιμοι. Επίσης δήλωσε ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή και ότι θα προκηρύσσονται συνεχώς νέες θέσεις για ελεγκτές.

Από την πλευρά μας καταθέσαμε στην διαβούλευση για το Βαθμολόγιο και την Αξιολόγηση τις θέσεις και τις προτάσεις μας με προεξέχουσες τις παρατηρήσεις μας για τους νέους συναδέλφους που δεν έχουν το μαξιλάρι ασφάλειας της προσωπικής διαφοράς.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την διασφάλιση των συμφερόντων όλων των συναδέλφων σε μια δυναμική διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε θετικό το ότι έγινε μια αρχή με την θέσπιση ενός Ειδικού Μισθολογίου έστω με τα όποια αρνητικά. Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνουμε όπου απαιτείται, συνεχίζοντας να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας.

Δείτε αναλυτικά τις προτάσεις τις ΠΟΕ-ΔΟΥ που κατατέθηκαν στη διαβούλευση εδώ

Κατεβάστε και εκτυπώστε την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ εδώ