ΠΟΕ-ΔΟΥ: ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΙΤΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΠΟΕ - ΔΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Αθήνα 3.10.2022

Αρ. Πρωτ.: 2131

Με τεράστια έκπληξη διαβάσαμε την 10/9/2022 στην ηλεκτρονική έκδοση της ‘Καθημερινής’ άρθρο με τίτλο  «Οργανωτικές αλλαγές στην Α.Α.Δ.Ε.».  Στο εν λόγω άρθρο αναφέρεται ότι «…ακούγεται ότι στις προθέσεις του διοικητή της ΑΑΔΕ είναι να δημιουργήσει μία νέα υπηρεσία, η οποία θα έχει στον έλεγχό της όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες που υπάρχουν σήμερα. Παράλληλα, αναμένεται να διαλυθούν τα νομικά τμήματα των εφοριών και να δημιουργηθεί κεντρικά μία νέα διεύθυνση που θα επιλύει όλα τα θέματα που κατευθύνονταν μέχρι σήμερα σε κάθε ΔΟΥ». Το άρθρο καταλήγει: «Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα τα νομικά τμήματα των ΔΟΥ αποτελούσαν τη μεγάλη πληγή και καθυστερούσαν τη διεκπεραίωση πολλών υποθέσεων.»

Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση αφού οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα Νομικά τμήματα των ΔΟΥ υποχρεώνονται πολύ συχνά να εργάζονται πέραν του ωραρίου τους προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα καθήκοντά τους και να παραμείνουν εντός των προθεσμιών που ορίζονται κατά περίπτωση. Θεωρούμε τον χαρακτηρισμό «μεγάλη πληγή» για την λειτουργία των νομικών τμημάτων των ΔΟΥ πλήρως απαράδεκτο και καλούμε τον συντάκτη του άρθρου να ανακαλέσει και να μας γνωστοποιήσει τα στοιχεία  του  ρεπορτάζ που τον οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα και σε αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Καλούμε τη Διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε. να πάρει θέση αναφορικά με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, αλλά και για τις επικείμενες οργανωτικές αλλαγές που αναφέρονται σε αυτό.  Θεωρούμε αυτονόητη την υπεράσπιση των υπαλλήλων που βάλλονται αναίτια, την στιγμή που και η ίδια η Διοίκηση αναγνωρίζει το τεράστιο πρόβλημα της υποστελέχωσης όλων των υπηρεσιών όπως και την βραδύτητα με την οποία υλοποιούνται οι προσλήψεις.

Απαιτούμε να ενημερωθεί πλήρως η Ομοσπονδία μας για τις οποιεσδήποτε οργανωτικές αλλαγές σχεδιάζει η Διοίκηση.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΙΤΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ