ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ – ΔΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ ΣΤΙΣ 05.03.2018

poedoy

12/03/2018

poedoy


Αθήνα 12.3.2018

Αρ. Πρωτ. : 1298

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ – ΔΟΥ ΜΕ ΤΗΝ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ

 

Την ΔΕΥΤΕΡΑ 5.3.2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΔΟΥ με την Υφυπουργό Οικονομικών κα Παπανάτσιου.

 

Από την πλευρά της ΠΟΕ – ΔΟΥ τέθηκαν τα εξής θέματα αρμοδιότητάς της:

 

  • Ζητήθηκε η συνδρομή της ώστε να γίνει άρση των αδικιών όσον αφορά την μη χορήγηση της ετήσιας επιβράβευσης υπεραπόδοσης στόχων στην ΑΑΔΕ στις μητέρες, εγκυμονούσες και τους βαριά ασθενείς.

 

  • Ζητήθηκε η επίσπευση της νομοθετικής ρύθμισης για τις ευθύνες των ελεγκτών -υπαλλήλων και νομική κάλυψη όλων των εργαζομένων.

  • Ζητήθηκε η συνδρομή της για την μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων. Ειδικά ζητήθηκε η συνδρομή της για όσους προέρχονται από αναπλήρωση των διαγωνισμών των σειρών 1Γ και 1Κ που υπηρετούν στο Υπουργείο Οικονομικών, λόγω διαφορετικής ερμηνείας των διατάξεων από την ΑΑΔΕ.

 

  • Ζητήθηκε η απόδοση της προσωπικής διαφοράς σε τέσσερις επιμελήτριες του Υπουργείου Οικονομικών που τοποθετήθηκαν από τον κλάδο των καθαριστριών το 2014 σε θέσεις επιμελητών, λόγω εξαίρεσης από την διαθεσιμότητα.

 

  • Ζητήσαμε την απόσυρση του σχεδίου συγχωνεύσεων των ΔΟΥ που προωθεί η ΑΑΔΕ και θέσαμε τις θέσεις και τις απόψεις της Ομοσπονδίας για το θέμα.

 

  • Εκφράσαμε την διαμαρτυρία μας για το πάγωμα μετατάξεων καθαριστριών σε ανώτερη κατηγορία και την άρνηση ικανοποίησης αιτημάτων των ήδη υπηρετούντων υπαλλήλων της ΑΑΔΕ για μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία προβάλλοντας ως κώλυμα την έλλειψη επάρκειας ξένης γλώσσας με συνέπεια την καταστρατήγηση του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

 

Η κα Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει όλα τα αιτήματα.

 

Κατεβάστε και εκτυπώστε το ενημερωτικό σημέιωμα για την συνάντηση της ΠΟΕ – ΔΟΥ με την Υφυπουργό Οικονομικών στις 05.03.2018 εδώ