Αποφάσεις Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕ-ΔΟΥ 18.12.2019

Γενικό Συμβούλιο ΠΟΕ-ΔΟΥ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 29.9.2021

Αθήνα 27.12.2019

     Αρ. Πρωτ.: 1609

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 18.12.2019

 

Σήμερα 18.12.2019 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 9:30 π.μ. συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ, σε αίθουσα  του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα), με θέματα:

Με θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Ενημέρωση-τρέχοντα θέματα.
 2. Διεκδίκηση μισθολογίου-εργασιακών, μισθολογική εξομοίωση νέων συναδέλφων.

3.Αξιολόγηση-απολογισμός -προγραμματισμός δράσης.

4.Rotation-προγραμματισμός δράσης

 1. Λήψη απόφασης για κάλυψη εξόδων θεατρικής ομάδας .
 2. Λήψη απόφασης για κάλυψη εξόδων στολών ποσού 600 € για την ομάδα της ΠΟΕ-ΔΟΥ.
 3. Λήψη απόφασης για την εταιρεία αποδελτίωσης.
 4. Λήψη απόφασης για το facebook του Πολιτιστικού Τμήματος.
 5. Έγκριση αποφάσεων Εκτελεστικής Επιτροπής από 21.10.2019 έως 11.12.2019.
 6. Έγκριση μικροδαπανών από 1.10.2019 έως 30.11.2019.

Με την έναρξη της συνεδρίασης αναγνώστηκε ο ονομαστικός κατάλογος των μελών του Γ.Σ., για την διαπίστωση απαρτίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14§3 του καταστατικού ΠΟΕ- ΔΟΥ

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι το Γ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία, καθόσον βρέθηκαν παρόντες είκοσι οκτώ (28) Γενικοί Σύμβουλοι επί συνόλου τριάντα ενός (31), όπως παρακάτω:

01. ΑΡΣΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 02. ΒΑΣΙΛΟΓΑΜΒΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
03. ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 04. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
05. ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 06. ΚΑΟΥΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
07. ΚΑΖΑΝΤΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 08. ΚΑΡΑΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
09. ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 10. ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
11. ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 12. ΚΟΥΠΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
13. ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 14. ΜΠΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
15. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 16. ΠΑΝΤΣΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
17. ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ ΦΩΤΙΟΣ 18. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ 
19. ΠΑΤΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 20. ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 
21. ΡΑΠΤΟΥ ΟΛΓΑ  22. ΡΟΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
23. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 24. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
25. ΤΕΡΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 26. ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
27. ΤΣΟΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 28. ΥΦΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ

 

Δικαιολογημένα απώντες ήταν οι συνάδελφοι: 1.ΔΗΜΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, 2. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, 3.ΝΑΣΙΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ.

Τέθηκαν τα εξής θέματα προ ημερησίας διάταξης:

α. Καταγγελία συντονιστικής επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας.

β. Αποστολή καταστάσεων από τη Γενική Διεύθυνση Φορολογικής Πολιτικής προς τις ΔΟΥ, με ημερομηνία 17.12.2019 για διενέργεια τροποποιητικών δηλώσεων οίκοθεν, με θέμα την έκδοση πράξεων διοικητικού προσδιορισμού φόρου με βάση τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η διοίκηση, οι οποίες παραγράφονται έως 31.12.2019.

γ. Έγκριση για μεταφορά αδιαθέτων ποσών των παρατάξεων που αφορούν το έτος 2019 στη χρήση του έτους 2020.

Με την έναρξη της συζήτησης έγινε ενημέρωση του Γενικού Συμβουλίου από την Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής, επί του συνόλου των θεμάτων που απασχόλησαν τη διοίκηση στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου (9.10.2019).

Μετά την ενημέρωση της Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής, τις τοποθετήσεις και προτάσεις των μελών επί των Θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ προχώρησε στη λήψη των παρακάτω αποφάσεων:

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ 2, 3 ΚΑΙ 4 ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ :

Για το δεύτερο θέμα σε ότι αφορά την διεκδίκηση μισθολογίου-εργασιακών και μισθολογική εξομοίωση των νέων συναδέλφων, για το τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορά την αξιολόγηση καθώς και για το τέταρτο που αφορά το rotation, αφού έγινε εκτενής συζήτηση διαπιστώθηκε ότι ισχύουν ήδη οι αποφάσεις των προηγούμενων Γενικών Συμβουλίων.

ΘΕΜΑ 5Ο : ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΕΞΟΔΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.

ΑΠΟΦΑΣΗ 5η :

Αποφασίστηκε κάλυψη εξόδων της τάξης των 1.000 ευρώ της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου Ανατολικής Κρήτης, καθώς και κάθε πρωτοβάθμιου σωματείου που διαθέτει θεατρική ομάδα να επιδοτείται μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων, εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα στην ΠΟΕ-ΔΟΥ. Η απόφαση αυτή θα δώσει μια σημαντική πολιτιστική ώθηση στους εφοριακούς συναδέλφους της περιφέρειας.

ΘΕΜΑ 6ο : ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΕΞΟΔΩΝ ΣΤΟΛΩΝ ΠΟΣΟΥ 600€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ.

ΑΠΟΦΑΣΗ 6η :

Αποφασίστηκε η κάλυψη εξόδων 600 ευρώ για την αγορά στολών για την Ποδοσφαιρική ομάδα της ΠΟΕ-ΔΟΥ.

ΘΕΜΑ 7Ο :  ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗΣ .

ΑΠΟΦΑΣΗ 7η :

Αποφασίστηκε ομόφωνα η διακοπή της συνεργασίας με την εταιρεία αποδελτίωσης.

ΘΕΜΑ 8Ο : ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ FACEBOOK ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ.

ΑΠΟΦΑΣΗ 8η :

Αποφασίστηκε στο facebook του Πολιτιστικού Τμήματος της ΠΟΕ-ΔΟΥ θα αναρτώνται μόνο οι ανακοινώσεις και οι ενημερώσεις του Πολιτιστικού Τμήματος, χωρίς δυνατότητα σχολίων. Σε κανένα τμήμα της ΠΟΕ-ΔΟΥ μέλος της Διοικούσας του δεν θα χρησιμοποιεί προσωπικό του e-mail για ενημέρωση.

ΘΕΜΑ 9Ο : ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ Ε.Ε. ΑΠΟ 21.10.2019ΕΩΣ ΚΑΙ 11.12.2019.

ΑΠΟΦΑΣΗ 9η :

Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι αποφάσεις  της Εκτελεστικής Επιτροπής από 21.10.2019 έως και 11.12.2019.

ΘΕΜΑ 10Ο : ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΙΚΡΟΔΑΠΑΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΠΟ 1.10.2019 ΕΩΣ 30.11.2019

ΑΠΟΦΑΣΗ 10η :

Εγκρίθηκαν ομόφωνα μικροδαπάνες περιόδου από 1.10.2019 έως 30.11.2019.

Επι των θεμάτων που τέθηκαν προ ημερησίας διάταξης αποφασίστηκαν τα εξής :

Α) Η αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας προς την Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας (Γενναδίου 4, ΤΚ.10678  Αθήνα), με κοινοποίηση στον Υπουργό και στον Υφυπουργό οικονομικών, στην Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, στον Διοικητή της ΑΑΔΕ και όλους τους συμβολαιογραφικούς συλλόγους της χώρας με την παράκληση να κοινοποιήσουν σε όλα τους τα μέλη την παρούσα. Το περιεχόμενο της επιστολής διαμαρτυρίας έχει ως εξής:

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας με την 524/10.12.2019 ανακοίνωσή της προς όλους τους συμβολαιογράφους της Χώρας αναφέρει ότι στο ψηφισθέν φορολογικό νομοσχέδιο η έννοια της φορολογικής ταυτότητας αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ προσδιορίστηκε με τρόπο δυσμενή για την άσκηση του συμβολαιογραφικού λειτουργήματος, μετά από εισήγηση των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών ΑΑΔΕ.

Η ανακοίνωση αυτή μας λυπεί βαθύτατα, διότι συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων στρέφεται κατά άλλης ομάδας εργαζομένων και μάλιστα για νομοθετήματα τα οποία ψηφίζει η Βουλή των Ελλήνων. Το ατόπημα αυτό δεν δικαιολογείται από άγνοια, δεδομένου ότι πολύ καλά γνωρίζετε, ως νομικοί, ότι η νομοθετική εξουσία ασκείται από τη Βουλή και η εκτελεστική εξουσία από τις υπηρεσίες.

Εσείς ορθώς θεωρείται ότι έχετε κάθε δικαίωμα να προστατεύσετε τα συμφέροντά σας με κάθε συνδικαλιστική δράση, όταν αντιλαμβάνεστε ότι θίγεται το συμβολαιογραφικό σας λειτούργημα, δεν είναι όμως ηθικό και συνδικαλιστικά ορθό να στρέφεστε κατά λοιπών εργαζομένων δημοσίων υπαλλήλων.

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ είναι αλληλέγγυα στον συνδικαλιστικό αγώνα όλων των εργαζομένων, σε καμία περίπτωση όμως δεν τάσσεται υπέρ τακτικών που στοχοποιούν στα μέλη της και τις υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, παρακαλούμε να ανασκευάσετε άμεσα την πιο πάνω ανακοίνωση.

Β) Αποφασίστηκε η έκδοση Δελτίου Τύπου που καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της  Διοίκησης της ΑΑΔΕ προκειμένου να μετακυλήσει στους εργαζόμενους τις ευθύνες της ηγεσίας για την παραγραφή χιλιάδων υποθέσεων μη δηλωθέντων αναδρομικών αποδοχών που έλαβαν περίπου 200.000 φορολογούμενοι το έτος 2013 και ταυτόχρονα εκφράζει τη έντονη διαμαρτυρία προς την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ καθώς και λήψη μέτρων άσκησης παντός νομίμου δικαιώματος των συναδέλφων οι οποίοι καλούνται εντός έξι εργάσιμων ημερών να ανταποκριθούν σε έναν τεράστιο  όγκο εργασίας ταυτόχρονα με τον πολύ αυξημένο ήδη, των τελευταίων ημερών του έτους.

Γ) Εγκρίνεται ομόφωνα η μεταφορά αδιάθετων ποσών που δικαιούνται οι παρατάξεις και αφορούν το έτος 2019 στην χρήση του 2020. Επίσης εγκρίνεται σε περίπτωση υπέρβασης δαπανών του 2019 των παρατάξεων, οι δαπάνες να πληρωθούν με κονδύλι του 2020 και να αφαιρεθεί αντίστοιχα το ποσό από το κονδύλι του 2020 της κάθε παράταξης. Τέλος εγκρίνεται ποσό περίπου 100 ευρώ δαπανών της Αυτόνομης Κίνησης Εργαζομένων (ΑΚΕ) που αφορούν το 2018 να πληρωθεί με κονδύλι του 2019 ή του 2020.

 • Αποφασίστηκε να ζητηθεί άμεση συνάντηση με το Συμβούλιο της Διοίκησης για όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο και αν δεν μας δεχθούν να πάει όλη η Εκτελεστική Επιτροπή στον Διοικητή κ. Πιτσιλή.
 • Αποφασίστηκε να σταλεί μήνυμα με sms στους συναδέλφους έτσι ώστε να μην προχωρήσουν στην διαδικασία έκδοσης ταυτοτήτων μέχρι να δοθούν στην Ομοσπονδία διευκρινήσεις σχετικά με τις προδιαγραφές και την χρήση τους.
 • Αποφασίστηκε με βάση την πρόταση που κατατέθηκε, να εκδοθεί ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ που θα συνδιαμορφωθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή και αφορά το θέμα του bonus.
 • Επίσης αποφασίστηκε να διαβιβαστεί στο ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ ψήφισμα για τις παροχές του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ που συνέταξαν δεκατέσσερις (14) Πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι Εργαζομένων.
 • Κατατέθηκαν από την παράταξη της ΣΑΣ εκτυπωμένα τα σχόλια που έγιναν στο facebook του πολιτιστικού για το θέμα της αξιολόγησης.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Αποφασίστηκε ομόφωνα ψήφισμα για τον προϋπολογισμό – φορολογικό νομοσχέδιο, με βάση σχέδιο ψηφίσματος που κατατέθηκε το οποίο θα συνδιαμορφωθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή.