ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 14.7.2022

Γενικό Συμβούλιο ΠΟΕ-ΔΟΥ
ΠΟΕ – ΔΟΥ: Πρόσκληση Γενικού Συμβουλίου την Πέμπτη 23.05.2024

Αθήνα 27.7.2022

 Αρ. Πρωτ.: 2117

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 14.7.2022

Σήμερα 14.7.2022 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 10:00 π.μ. συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ, με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης:

Θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Ενημέρωση -τρέχοντα θέματα.
 2. Διεκδίκηση για Προσωπική Διαφορά για το ΥΠΟΙΚ.
 3. Άδειες προσωπικού ενόψει καλοκαιριού.
 4. Υγειονομικά μέτρα προστασίας συναδέλφων- τηλεργασία.
 5. Αποτίμηση συνάντησης με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ.
 6. Απολογισμός 2021.
 7. Διεκδικήσεις για αυξήσεις μισθών και αλλαγές στα Π.Θ.Ε.
 8. Έγκριση αποφάσεων Εκτελεστικής Επιτροπής από 10.6.2022 έως 6.7.2022.
 9. Έγκριση μικροδαπανών από 1.5.2022έως 30.6.2022.

Με την έναρξη της συνεδρίασης αναγνώστηκε ο ονομαστικός κατάλογος των μελών του Γ.Σ. για την διαπίστωση απαρτίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14§3 του καταστατικού ΠΟΕ- ΔΟΥ  .

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι το Γ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία, καθόσον βρέθηκαν παρόντες τριάντα ένα (28)  Γενικοί Σύμβουλοι επί συνόλου τριάντα ενός (31), όπως παρακάτω:

01. ΑΡΣΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 02. ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
03. ΔΕΜΙΡΤΖΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 04. ΔΗΜΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
05. ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 06. ΚΑΡΑΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
07. ΚΑΡΑΜΠΗ ΦΩΤΕΙΝΗ 08. ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
09. ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 10. ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
11. ΛΙΑΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 12. ΛΙΑΣΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
13. ΜΕΡΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  14. ΜΠΕΡΤΣΟΥΛΑΚΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ 
15. ΝΑΤΣΙΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ  16.. ΠΑΝΤΣΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
17. ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ ΦΩΤΙΟΣ    18. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ    
19. ΠΑΤΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ     20. ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ   
21. ΣΩΦΡΟΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ   22. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  
23. ΤΕΡΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 24. ΤΖΟΥΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ   
25. ΤΣΑΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 26. ΤΣΟΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 
27. ΥΦΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ 28. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Δικαιολογημένα απόντες : 1. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 2. ΚΟΥΠΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ, 3. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΝΑ.

Με την έναρξη της συζήτησης έγινε ενημέρωση του Γενικού Συμβουλίου από την Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής, επί του συνόλου των θεμάτων που απασχόλησαν τη διοίκηση στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου (26.5.2022).

Μετά την ενημέρωση της Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής, τις τοποθετήσεις και προτάσεις των μελών επί των Θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ προχώρησε στη λήψη των παρακάτω αποφάσεων:

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ 1η

Εγκρίνεται ομόφωνα η έκδοση Ανακοίνωσης – Δελτίο Τύπου από την ΠΟΕ -Δ.ΟΥ σχετικά με την στάση του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα ο οποίος αρνείται συστηματικά την πραγματοποίηση συνάντησης με τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου μας.

ΑΠΟΦΑΣΗ 2η

Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η έκδοση Ανακοίνωσης –  Δελτίο Τύπου σχετικά με την δημοσιοποίηση των μορίων – κατάταξης των υποψηφίων για τα ΕΛΚΕ .

ΑΠΟΦΑΣΗ 3η

Αποφασίστηκε ομόφωνα να βγει Ανακοίνωση από την Ομοσπονδία που να εκφράζει την πλήρη στήριξή της στο Σύλλογο Ημαθίας -Πέλλας -Πιερίας και τον συνάδελφό μας Μάκη Γεροντίδη.

ΑΠΟΦΑΣΗ 4η

Για το τρίτο θέμα αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση Ανακοίνωσης από την Ομοσπονδία για τις άδειες προσωπικού εν όψη καλοκαιρού.

ΑΠΟΦΑΣΗ 5η

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο Απολογισμός 2021.

ΑΠΟΦΑΣΗ 6η

Για το 7Ο θέμα υιοθετήθηκε ομόφωνα το ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ Ν. Αττικής & Κυκλάδων.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Μετά από μία δεκαετία οικονομικής κρίσης και την περίοδο της πανδημίας που ακολούθησε, οι εργαζόμενοι προσπαθούμε  καθημερινά να ανταπεξέλθουμε στα καθήκοντά μας σε μία πραγματικότητα η οποία περιγράφεται συνοπτικά ως εξής:

 • Πληθωρισμός 12%,
 • Μέση τιμή βενζίνης 2,40 € το λίτρο,
 • Ενέργεια πανάκριβη,
 • Τραγικές ελλείψεις προσωπικού στις υπηρεσίες μας.

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στις περικοπές των μισθών μας την περίοδο των μνημονίων, στην κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, στην εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
 • Αυξήσεις στους μισθούς τουλάχιστον ίσες με τον τρέχον πληθωρισμό.
 • Άμεση κατάργηση του συνόλου της εισφοράς αλληλεγγύης.
 • Μείωση της φορολογίας στα καύσιμα.
 • Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, στη διανομή νερού, στα φάρμακα, στις μεταφορές και στα βιβλία..

 

Γιατί η ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών είναι πιο επιτακτική από ποτέ!

Για να μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια!

Όχι στην ευημερία των αριθμών

Ναι στην ευημερία των ανθρώπων!

 

ΑΠΟΦΑΣΗ 7η

Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι αποφάσεις Εκτελεστικής Επιτροπής από 10.6.2022 έως 6.7.2022.

ΑΠΟΦΑΣΗ 8η

Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι μικροδαπάνες από 1.5.2022 έως 30.6.2022.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Γίνεται ομόφωνα αποδεκτή η Ανακοίνωση  του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ Ν. Ημαθίας -Πέλλας -Πιερίας.

«Τόσο ο σύλλογός μας όσο και η ομοσπονδία ΠΟΕ – ΔΟΥ, έχουν αναδείξει πολλές φορές τα μακροχρόνια προβλήματα υποστελέχωσης των Κτηματικών Υπηρεσιών, που έχουν ως αποτέλεσμα την αναγκαστική εντατικοποίηση της εργασίας και την έκθεση των εργαζομένων σε κίνδυνο από κάθε είδους μικρά και μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η Κτηματική Υπηρεσία Πέλλας είναι μια μόνιμα υποστελεχωμένη υπηρεσία από την σύστασή της το 1990 και δεν υπηρετεί κανένας τοπογράφος ή πολιτικός μηχανικός (ΠΕ) κατηγορίας από το έτος 2008 μέχρι και σήμερα. Παρόλες τις αντιξοότητες, είναι μια υπηρεσία καταξιωμένη, με τεράστιο έργο στην προστασία της δημόσιας περιουσίας και έχοντας φέρει σε πέρας τις διαδικασίες του εθνικού κτηματολογίου που εξελίσσετε τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρη την Π.Ε. Πέλλας.

Ο συνάδελφος Προϊστάμενος της υπηρεσίας Μάκης Γεροντίδης, συνδικαλιστής μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου μας, διώκεται με Ε.Δ.Ε. μετά από καταγγελία ιδιώτη δικηγόρου, ο οποίος υπερασπίζεται τα προσωπικά του συμφέροντα (ως εκπρόσωπος της μητέρας του), καταγγέλλοντάς τον για δήθεν πλημμελή άσκηση της προστασίας …. των συμφερόντων του Δημοσίου (!!), στα πλαίσια του Εθνικού κτηματολογίου. Οι καταγγελίες του βεβαίως είναι τόσο αστήρικτες, διάτρητες και γραφικές, που φτάνουν στο σημείο να κάνουν λόγο για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων της τοπικής εισαγγελίας, αλλά και να αναφέρει ότι υπάρχει συνομωσία ανάμεσα στην Δ/νση Δασών, τους τοπικούς βουλευτές, τον Αντιπερειφερειάρχη Πέλλας, την Κτηματική Υπηρεσία, τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό και την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, σε βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου!

Η Κτηματική Υπηρεσία Πέλλας όπως και όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου τις οποίες έχει καταγγείλει, έχουν απαντήσει άπειρες φορές στέλνοντας αναλυτικά όλα τα στοιχεία στις συνεχείς πανομοιότυπες καταγγελίες του. Η Εισαγγελία Έδεσσας έχει επίσης ερευνήσει και αρχειοθετήσει τις καταγγελίες του ενώ αντίθετα διεξάγει έρευνα για πιθανά αδικήματα του ιδίου του καταγγέλλοντα, για την συνεχή ενόχληση των υπηρεσιών, τον συκοφαντικό, εκφοβιστικό και υβριστικό τρόπο που απευθύνει τις καταγγελίες του.

Η Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών έχει κάνει μεγάλο έλεγχο εδώ και τρία χρόνια, για την υπόθεση και από όσα έχουν γίνει γνωστά, τεκμαίρεται ότι ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ στοιχείο δεν προκύπτει που να στοιχειοθετεί οποιαδήποτε κατηγορία από τις καταγγελίες του ιδιώτη. Παρόλα αυτά όμως αντί η υπόθεση να μπει στο αρχείο, όπως έκανε η εισαγγελία και όλες οι άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, με την επίκληση τυπικών διαδικασιών και «άνωθεν εντολών», γίνεται παραπομπή σε Ε.Δ.Ε. σε βάρος προσωπικά του Προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας.

Ο συνάδελφος προϊστάμενος, όπως και κάθε άλλος εργαζόμενος που κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του, δεν έχει να φοβάται τίποτα από οποιαδήποτε διαδικασία ελέγχου και να περάσει. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Η εξέλιξη αυτή όμως και κυρίως ο τρόπος αντιμετώπισης από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών, των γραφικών συκοφαντικών καταγγελιών ιδιωτών, που προσπαθούν να εκφοβίσουν τους υπαλλήλους για την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους συμφερόντων, σκορπά μεγάλη απογοήτευση σε εργαζόμενους που δίνουν καθημερινά την ψυχή τους για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Προσβάλλει την προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψη του συναδέλφου, ο οποίος σύρετε ως κατηγορούμενος σε ΕΔΕ, χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο ενώ ήδη βρίσκεται σε διαρκή ομηρία για τρία ολόκληρα χρόνια που διαρκεί η έρευνα. Δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά η σκοπιμότητα αυτής της ΕΔΕ με την επίκληση τυπικών διαδικασιών και «άνωθεν εντολή», όπου λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν οι γραφικές καταγγελίες ιδιώτη που υπηρετεί τα προσωπικά του συμφέροντα, σε βάρος του Προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας που υπηρετεί τα συμφέροντα του Δημοσίου.

 • Καταγγέλλουμε τις προσπάθειες ιδιωτικών συμφερόντων να οικειοποιηθούν παράνομα δημόσια γη, μέσα από τη διαδικασία του Εθνικού Κτηματολογίου που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, καταγγέλλοντας και εκφοβίζοντας δημόσιους λειτουργούς προκειμένου να πετύχουν τα άνομα σχέδιά τους.
 • Διαμαρτυρόμαστε για την άδικη και προσβλητική παραπομπή σε ΕΔΕ του συναδέλφου Μάκη Γεροντίδη, Προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας Πέλλας, μετά τρία χρόνια ομηρία και χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο.
 • Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης του συναδέλφου και την άμεση στελέχωση με μόνιμους μηχανικούς (ΠΕ) κατηγορίας της Κτηματικής Υπηρεσίας Πέλλας για την στοιχειώδη στελέχωσή της, ενόψει μάλιστα και της λήξης προθεσμίας άσκησης αγωγών κτηματολογίου στις 31-12-2023.
 • Ζητάμε από την ΠΟΕ – ΔΟΥ να πάρει ξεκάθαρη θέση. Να απαιτήσει από την πολιτική ηγεσία, την προστασία των εργαζομένων από τις κακόβουλες επιθέσεις ιδιωτικών συμφερόντων και την πλήρη στελέχωση των Κτηματικών Υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό για την απρόσκοπτη λειτουργία τους».