Αποφάσεις Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕ-ΔΟΥ 14.02.2019

Γενικό Συμβούλιο ΠΟΕ-ΔΟΥ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 21.2.2023

Αθήνα 25.2.2019

Αρ. Πρωτ.: 1426

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 14.2.2019

Σήμερα 14.2.209 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 9:30 π.μ. συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ, σε αίθουσα  του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα), με θέματα:

Με θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Ενημέρωση – τρέχοντα θέματα.
 2. Κυκλικότητα-μετακινήσεις υπαλλήλων.
 3. Μισθολόγιο-εργασιακά.
 4. Συγχωνεύσεις υπηρεσιών.
 5. Διεκδίκηση υπολοίπου ΤΕΑΔΥ.
 6. Συμμετοχή σε δράσεις για την 8η Μάρτη 2019.
 7. Προτάσεις για αύξηση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών.
 8. Έγκριση μικροεξόδων περιόδου από 1.12.2018 έως 31.1.2019.
 9. Έγκριση αποφάσεων Εκτελεστικής Επιτροπής από 17.1.2019. έως και 5.2.2019.

Με την έναρξη της συνεδρίασης αναγνώστηκε ο ονομαστικός κατάλογος των μελών του Γ.Σ., για την διαπίστωση απαρτίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14§3 του καταστατικού ΠΟΕ- ΔΟΥ

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι το Γ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία, καθόσον βρέθηκαν παρόντες είκοσι επτά (27) Γενικοί Σύμβουλοι επί συνόλου τριάντα ενός (31), όπως παρακάτω:

01. ΑΡΣΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 02. ΒΑΣΙΛΟΓΑΜΒΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
03. ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 04.ΓΕΩΡΓΙΛΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
05. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 06. ΔΗΜΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
07. ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 08. ΚΑΟΥΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
09. ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 10. ΚΙΟΥΤΣΟΚΙΟΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ
11. ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 12. ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
13. ΚΟΥΠΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ   14. ΜΑΛΙΒΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
15. ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 16. ΜΕΡΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
17. ΠΑΝΤΣΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ 18. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
19. ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ ΦΩΤΙΟΣ 20. ΠΑΤΙΔΗ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
21. ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΚΩΝ/ΝΑ 22. ΡΑΠΤΟΥ ΟΛΓΑ
23. ΡΟΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 24. ΤΕΡΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
25. ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 26. ΤΣΟΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
27. ΥΦΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ  

Δικαιολογημένα απώντες ήταν οι συνάδελφοι :1.ΝΑΣΙΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ 2. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 3.ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ 4. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

Τέθηκαν τα εξής θέματα προ ημερησίας διάταξης:

 1. Ενημέρωση για την μη κατάθεση στη παρούσα συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου Προϋπολογισμού-Απολογισμού & εξομοίωση εισφορών Πρωτοβαθμίων Συλλόγων.
 2. Αίτημα του Συλλόγου Εφοριακών Ν. Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής οικονομικής ενίσχυσης του με 3.000 € από την ΠΟΕ-ΔΟΥ για την διοργάνωση Πρωταθλήματος 5Χ5 ποδοσφαίρου.
 3. Σύσταση Απεργιακού Ταμείου
 4. Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εφοριακών Υπαλλήλων UFE

Έγινε δεκτή από το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ η παραίτηση του συναδέλφου ΓΕΩΡΓΙΛΕ ΓΕΩΡΓΙΟΥ από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ στις 7.2.2019 και τον αντικαθιστά ο συνάδελφος ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

Με την έναρξη της συζήτησης έγινε ενημέρωση του Γενικού Συμβουλίου από την Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής, επί του συνόλου των θεμάτων που απασχόλησαν τη διοίκηση στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου (13.12.2018).

Μετά την ενημέρωση της Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής, τις τοποθετήσεις και προτάσεις των μελών επί των Θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ προχώρησε στη λήψη των παρακάτω αποφάσεων:

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ 1ο : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.

ΑΠΟΦΑΣΗ 1η:

Εξουσιοδοτείται η Εκτελεστική Επιτροπή να εκδώσει ανακοίνωση ενάντια στην άρση προστασίας της λαϊκής κατοικίας.

ΘΕΜΑ 2ο : ΚΥΚΛΙΚΟΤΗΤΑ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

ΑΠΟΦΑΣΗ 2η :

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ διαφωνεί με την διαδικασία του rotation.  Συμμετέχουμε σε διάλογο με την ΑΑΔΕ προκειμένου να συνδιαμορφωθεί ένα πλαίσιο κανόνων μετακινήσεων των υπαλλήλων που θα αποφασισθούν από διαπαραταξιακή επιτροπή.

ΘΕΜΑ 3ο : ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ.

ΑΠΟΦΑΣΗ 3η  :

Να γίνουν άμεσα ενέργειες από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ, ώστε οι συνάδελφοι της 2Κ κλπ, να πληρωθούν μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου. Συμπληρώνονται πέντε (5) μήνες που παραμένουν απλήρωτοι και αυτό συνιστά μεγάλη αδικία σε βάρος τους.

ΘΕΜΑ 4ο: ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

Δεν πάρθηκε απόφαση.

ΘΕΜΑ 5ο: ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΤΕΑΔΥ.

Δεν πάρθηκε απόφαση.

ΘΕΜΑ 6ο : ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  8η ΜΑΡΤΗ 2019.

ΑΠΟΦΑΣΗ 6η

8 Μάρτη-Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 8 ΜΑΡΤΗ 2019 ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Από το 2016 ξεκίνησε η φεμινιστική απεργία, ως Διεθνής Απεργία των Γυναικών, με πρωτοβουλία φεμινιστικών οργανώσεων και γυναικείων συλλογικοτήτων από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης (Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Πολωνία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Σουηδία, Νορβηγία κλπ), της Ασίας, της Αφρικής και της Αμερικής. Παγκοσμίως το 2018 συμμετείχαν επίσημα 40 χώρες.

Χαρακτηριστικά στην Ισπανία πραγματοποιήθηκε μια ιστορική απεργία, όπου σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των συνδικάτων, συμμετείχαν περισσότερες από 5,3 εκατομμύρια γυναίκες.

Η Ελλάδα και οι γυναίκες της δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένουν έξω από αυτές τις μεγάλες κινητοποιήσεις, καθώς αντιμετωπίζουν σωρεία διακρίσεων και αποκλεισμών που συνδέονται με το φύλλο τους, τόσο στην ιδιωτική σφαίρα της ζωής (φόρτος ενδοοικογενειακών υποχρεώσεων, έλλειμμα ενδοοικογενειακού χρόνου, πολλαπλότητα ρόλων κ.α.) όσο και στη δημόσια (εργασία, εκπαίδευση, πολιτική, τέχνη κλπ), με αποκορύφωμα την όξυνση των πολλαπλών μορφών βίας που σημειώνεται ή αποκαλύπτεται τα τελευταία χρόνια.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένουμε αδρανείς και σιωπηλές μπροστά στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, στον προφανή σεξισμό που διέπει τις ζωές μας και την καθημερινότητά μας, συχνά σε εναγκαλισμό και τον ακραίο ρατσισμό, στον έλεγχο των σωμάτων μας και της αυτοδιάθεσής μας, στον κίνδυνο που διατρέχουν οι ζωές μας. Το χρωστάμε, άλλωστε, στην Ελένη, στην Αγγελική και σε τόσες άλλες γυναίκες που χάθηκαν.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ στην συνεδρίαση της 14.02.2019, τιμώντας τους καθημερινούς αγώνες των ελληνίδων γυναικών Εφοριακών, αποφάσισε να συμμετέχει στις δράσεις που  θα γίνουν στις 8 Μάρτη στη χώρα μας με στόχο να έρθουν στο προσκήνιο οι γυναίκες και τα δικαιώματα τους ώστε να κατανοήσουμε ότι τα θέματα φύλλου συνδέονται άμεσα με την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την ουσιαστική δημοκρατία, αλλά και ότι έμφυλη βία, σε κάθε της έκφανση, αποτελεί κοινωνικό όνειδος και θέτει τον πολιτισμό μας σε υποχώρηση.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

 • ΟΧΙ στην σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας.
 • ΟΧΙ στην επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών των γυναικών, την αύξηση της επισφάλειας, του θηλυκού χαρακτήρα της ανεργίας και της φτώχειας.
 • ΟΧΙ στην ανάληψη από τις γυναίκες του συνόλου των ενδοοικογενειακών υποχρεώσεων, των καθηκόντων φροντίδας και ανατροφής.
 • ΟΧΙ στην απουσία των γυναικών από τα κέντρα των πολιτικών, οικονομικών, συνδικαλιστικών κλπ αποφάσεων.
 • ΟΧΙ στις διακρίσεις με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά φύλου.
 • ΟΧΙ σε κάθε μορφή έμφυλης βίας.
 • ΟΧΙ σε άλλη Ελένη ή Αγγελική.

ΘΕΜΑ 7ο : ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

ΑΠΟΦΑΣΗ 7η :

Να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή που θα επεξεργασθεί τις προτάσεις για την αύξηση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών.

ΘΕΜΑ 8ο : ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΙΚΡΟΕΞΟΔΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΠΟ 1.12.2018 ΕΩΣ 31.1.2019

ΑΠΟΦΑΣΗ 8η :

Αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση μικροεξόδων περιόδου από 1.12.2018 έως 31.1.2019.

ΘΕΜΑ 9ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ 17.1.2019 ΕΩΣ ΚΑΙ 5.2.2019.

ΑΠΟΦΑΣΗ 9η:

Το Γενικό Συμβούλιο ενέκρινε τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής για το διάστημα από 5.10.2018 έως 6.12.2018.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ 1η:

Εξουσιοδοτείται η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-Δ.ΟΥ, ώστε να διερευνηθεί η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εφοριακών Υπαλλήλων UFE. Είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρχει συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εφοριακών υπαλλήλων που ανήκουν σε εργασιακούς χώρους με το ίδιο αντικείμενο εργασίας.

ΑΠΟΦΑΣΗ 2η:

Αρχής γενομένης από φέτος η ΠΟΕ-ΔΟΥ θα εισφέρει το ποσό 3.000 ευρώ χορηγία της Φορολογικής Επιθεώρησης στην διοργάνωση Πρωταθλήματος 5Χ5 ποδοσφαίρου μεταξύ ΠΟΕ-ΔΟΥ και του Πρωτοβάθμιου Συλλόγου που θα διοργανώνει την διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΑΡΣΗ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΗ

Στις 30 Γενάρη 2019 πραγματοποιήθηκε μεγάλη σύσκεψη στην Αθήνα με θέμα την «κλιμάκωση του αγώνα για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης» με τη συμμετοχή έξι (6) Ομοσπονδιών, εκατόν δύο (102) Πρωτοβάθμιων Σωματείων, πέντε (5) Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ και τριών (3) Επιτροπών Αγώνα Συμβασιούχων. Αυτή η σημαντική πρωτοβουλία αποτελεί βήμα κλιμάκωσης και ώθηση του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Κάθε φορά που εργαζόμενοι από πολλούς κλάδους, (εκπαιδευτικοί ΟΤΑ κλπ) βρισκόμασταν στους δρόμους εισπράτταμε από τους αρμόδιους υπουργούς των εκάστοτε Κυβερνήσεων ότι «η μετατροπή των συμβάσεων σε ΙΔΑΧ απαγορεύεται από το άρθρο 103 του Συντάγματος».

Την Τρίτη 12 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε μαζικό συλλαλητήριο με αίτημα την άρση της Συνταγματικής απαγόρευσης με τη συμμετοχή εννέα (9) Ομοσπονδιών, επτά Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ, εκατόν είκοσι τεσσάρων (124)  Πρωτοβάθμιων Σωματείων και τεσσάρων (4) Επιτροπών Αγώνα Συμβασιούχων.

Τα συνδικάτα διατράνωσαν προς όλα τα κόμματα «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα». Τελειώνουν τα προσχήματα και οι ψευτοδικαιολογίες. Τώρα άρση κάθε κωλύματος για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου!

Το συγκεκριμένο αίτημα συμβάλλει και στην επίλυση του δίκαιου αιτήματος των συναδελφισσών ΙΔΑΧ καθαριστριών για μετάταξη στην ΑΑΔΕ, που κολλάει στην έλλειψη προσωπικού στην καθαριότητα.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΝΕΟ, ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΗ!

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!